Search
Close this search box.

Visum Sri Lanka aanvragen? Dat doe je zo!

Sri Lanka wordt steeds populairder onder Nederlanders, en terecht! Vergeet echter niet je visum Sri Lanka aan te vragen voor je vertrekt. Voor wie denkt dat je hier dagen voor uit moet trekken, heeft het mis. Gelukkig geen uitgebreide bureaucratische toestanden, maar in een paar muisklikken ben jij een visum Sri Lanka rijker.

Visum Sri Lanka in een paar muisklikken

Het visum Sri Lanka kun je simpel online indienen. Het kost je slechts vijf minuten van je vakantie voorbereidingstijd. bijkomend voordeel; het formulier is in het Nederlands. Nadat je het formulier hebt ingevuld en betaald hebt, ontvang je na uiterlijk 2 werkdagen het visum.
Visum Sri Lanka Boeddha

Veelgestelde vragen over het visum Sri Lanka + het antwoord

Ik kan me voorstellen dat je wellicht nog wat vragen hebt, alvorens je met je aanvraagprocedure aan de slag gaat. Hierbij alle antwoorden op je vragen.

Hoe kan ik het visum Sri Lanka betalen?

Betalen is simpel. Je hebt de keuze uit betalingsmogelijkheden per iDEAL, overboeking of Mister Cash.

Wat houdt het (e)visum precies in?

Het ETA, zoals het visum Sri Lanka, ook wel genoemd wordt is op 1 januari 2012 door de overheid van Sri Lanka in het leven geroepen. Het dient als alternatief voor het reguliere visum. Het e-visum Sri Lanka visum is volledig, in tegenstelling tot het reguliere visum, geheel online aangevraagd worden.
Let op! Het e-visum is enkel geschikt voor toeristische reizen.

Oeps, toch (bijna) vergeten het visum aan te vragen…..

Stel, je heb je reis geboekt, je bagage uitgezocht, een nieuwe bikini gekocht…. Je bent klaar voor vertrek. Oeps, ineens kom je erachter dat je het visum niet aangevraagd hebt. Geen nood! Er bestaat gelukkig zoiets als een spoedvisum.
Ook dit visum is online aan te vragen. Je vinkt simpel het vakje ‘spoed’ aan. Net als bij de reguliere aanvraag betaal je voor het visum. Doorgaans heb je binnen een kwartier je document al in bezit. Klaar voor vertrek!
Visum Sri Lanka trein

Aan welke voorwaarden dien ik te voldoen?

  • Pak je paspoort er even bij, voordat je je aanvraag indient. Je paspoort dient namelijk nog minimaal zes maanden geldig te zijn
  • Wanneer je een pakketreis hebt geboekt is er niets aan de hand. Stel je zelf je reis samen, zorg er dan voor dat je over een retour- of doorvlucht bewijs beschikt
  • Zorg ervoor dat je genoeg op je bankrekening hebt staan. Er kan gecheckt worden of je over voldoende financiële middelen te beschikt om je reis in Sri Lanka te betalen
  • Ben je al eenmaal in op de plaats van bestemming, dan mag je niet een (nieuw) visum/ ETA aanvragen
  • Het afgegeven e-visum is enkel geldig voor reizen met toeristisch karakter
  • Vraag je visum ook niet te vroeg aan, aangezien het visum Sri Lanka 180 dagen geldig is vanaf de uitgiftedatum. Binnen die 180 dagen mag je in totaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven
  • Combineer je je reis naar Sri Lanka met (bijvoorbeeld) een verblijf op de Malediven? Je hoeft dan geen nieuw visum aan te vragen, want je ontvangt een zogeheten double entry visum. Je mag het land dus met hetzelfde visum twee maal binnenkomen. Wel binnen die gestelde 30 dagen.
  • Wil je langer dan 30 in Sri Lanka verblijven. Je verlengt je visum eenvoudig ter plaatse bij een immigratiekantoor (tegen betaling). In totaal is het mogelijk je verblijf tot tot maximaal 6 maanden te verlengen

Mocht je om wat voor redenen niet aan bovenstaande zaken kunnen voldoen, dan is het niet mogelijk je visum Sri Lanka online aan te vragen en dien je je tot de ambassade te wenden.
➡ Voor wat reisinspiratie, lees je het verhaal van Eveline. Die met haar vriend en rugzak door het land reisde

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *