Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum Cambodja aanvragen? Dat doe eenvoudig zo!

visum Cambodja

Visum Cambodja aanvragen moeilijk? Welnee. Het is lastiger om je paspoort – zonder door douanebeambten zelf verzonnen stamp fee – aan de landsgrens tussen Thailand en Cambodja terug te krijgen, dan het hele document voor vertrek aanvragen.

Visum Cambodja

Tijdens mijn eerste kennismaking met Cambodja vroeg ik het visum aan in Vietnam. Bij een van de vele boeking kantoortjes waar je talloze tourtjes boek, leverde ik mijn paspoort – een beetje huiverig – in. Amper had ik mijn reisdocument los gelaten of het verdween in een soort van IKEA shopper, welke achteloos door een slungelige vietnamees aan het stuur van zijn scooter werd gehangen. Een paarse pothelm op zijn hoofd en weg was hij, de drukte van de straten van Ho Chi Minh Stad in. Niet echt een prettig gevoel.

Een andere keer besloot ik redelijk hals over kop dat een paar dagen Siemreap vanuit Bangkok een goed idee zou zijn. Zo gezegd zo gedaan. Vlak voor de grenspost moest ik in het toiletgebouw van een onooglijk wegrestaurant nog snel – voor veel geld – pasfoto’s laten schieten. De inkt amper opgedroogd, vergezeld van een frommelig papiertje sta ik niet veel later aan de grens. Het vodje bevat voornamelijk Thaise tekens en tekst in Khmer en hier en daar een Engels woord. Ik hoop dat ik niet mijn handtekening heb geplaatst voor het over de grens smokkelen van drugs of zo.

De meest recente keer dat ik Cambodja bezocht, had ik geen zin in dergelijk zenuwslopende taferelen. Mijn visum Cambodja vroeg ik dan ook, voor vertrek, eenvoudig en snel online aan.

Angkor

Hoe lang mag ik in het land blijven als ik het visum Cambodja online aanvraag?

Het visum Cambodja is feitelijk niets meer dan een reistoestemming van het Cambodjaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle reizigers korter dan 30 dagen in het land verblijven, hebben de mogelijkheid het benodigde visum volledig online aan te vragen. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt, hoef je dus geen afspraak te maken bij het consulaat. Dat scheelt je toch mooi weer een ritje naar Brussel, aangezien Cambodja heeft geen consulaat en geen ambassade in ons land heeft. Nu het visum Cambodja aanvragen.

Local kids Cambodja

Hoe lang is het visum geldig?

Het visum Cambodja heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Oftewel in een periode van 90 dagen na afgifte mag je in totaal 30 aaneengesloten dagen door het land reizen. Ga je op wereldreis en denk je pas na een half jaar na vertrek uit Nederland in Cambodja aan te komen, dan kun je dus niet voor aanvang van je vertrek uit Nederland het visum al aanvragen. Simpelweg omdat de ‘houdbaarheid’ ervan dan al verstreken is.

Goed om te weten: Het betreft hier een zogeheten single entry visum. Je mag dus een keer het land en en ook weer uit. Besluit je buurland Laos bijvoorbeeld te bezoeken en wil je daarna terugkeren naar Cambodja, dan dien je een nieuw visum aan te vragen.

cambodia

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Bij aankomst in het land dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijnNeem – uitgeprint – het Cambodja mee tijdens je bezoek aan het land.
  • Bij binnenkomst in het land lever je een exemplaar in bij de immigratiepost. Wanneer je het land verlaat, kan het zijn dat er naar het tweede exemplaar gevraagd wordt
  • Het land binnenreizen met dit type visum kan bij de volgende grensposten:
Phnom Penh Internationale luchthaven
Siem Reap Internationale luchthaven
Sihanoukville (Preah Sihanouk) Internationale luchthaven
Cham Yeam (Koh Kong) Grenslocatie bij Thailand
Poi Pet (Banteay Meanchey) Grenslocatie bij Thailand
Bavet (Svay Rieng) Grenslocatie bij Vietnam
Tropaeng Kreal (Stung Treng) Grenslocatie bij Laos
  • Het land verlaten kan in principe bij elke grenspost

Hoe vraag ik het visum aan?

Het visum is 24/7 online aan te vragen. Het handige is, je hoeft niet perse in Nederland te zijn om het aan te vragen. Fijne reis toegewenst.

Meer Cambodja:

Lucretia reist solo door Cambodja
Kookcursus Cambodja, leer zelf Khmer koken
Marlieke settelde zich in Siem Reap

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Nog geen plannen om naar Cambodja te gaan. Maar handig om te weten dat het online kan worden aangevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *