Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veilig reizen in onzekere tijden. Wat is nu eigenlijk wijsheid?

luchthaven ?

In deze onzekere tijden is er niks fijners dan er even tussenuit gaan, maar je wil natuurlijk wel veilig reizen. Maar waar moet je rekening mee houden? En wat kan een reisverzekering nou écht voor je betekenen, als puntje bij paaltje komt?

bagage koffers

Veilig reizen: Neem het zekere voor het onzekere

Een goede reisverzekering is onmisbaar. Hiermee ben je ook tijdens je vakantie of weekendje weg verzekerd van hulp en vervoer bij noodgevallen. Je kunt kiezen uit een korte- of een doorlopende reisverzekering. Onderzoek goed wat wel en niet gedekt wordt voordat je je reisverzekering afsluit, en zorg dat repatriëring inbegrepen is – voor het geval je vakantieland onverwacht op slot gaat en je snel naar huis moet zien te komen.

Daarnaast is het slim om een annuleringsverzekering te hebben. De kans dat je reis moet worden afgeblazen is nu groter dan ooit. En hoe teleurstellend dat ook is: met een annuleringsverzekering – en een voor de verzekeringsmaatschappij geldige reden – weet je in ieder geval dat je je boekingskosten weer (deels of volledig) terug kan krijgen.

Auto: Het veiligste vervoersmiddel

Veilig reizen roadtrip

Hoewel geen enkele manier van reizen 100 procent coronaproof is, is een autovakantie met stip het veiligst. Tijdens een roadtrip heb je de touwtjes helemaal zelf in handen en kun je, als het nodig is, ook direct weer richting huis gaan. Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer of vluchten.

➡️ Lees ook: Roadtrips Nederland, 5 toffe routes om door eigen land te toeren

Let er wel op dat je ook tijdens je tussenstops in aanraking komt met anderen en besmet kunt raken. Wil je zo min mogelijk risico lopen? Breng dan je eigen eten en drinken mee. Zo hoef je minder pitstops te maken. Of, beter, ga op vakantie met een camper waarin alles wat je nodig hebt binnen handbereik is.

Vliegen: wel of niet doen?

Veilig reizen vliegtuig TransAvia

Als je toch liever het vliegtuig pakt, zijn er een aantal extra maatregelen waar je mee te maken krijgt. Luchtvaartmaatschappijen zetten zich in om reizigers zo goed mogelijk te beschermen. Aan boord word je gevraagd om een mondkapje te dragen en de contactmomenten met de crew zijn minimaal. Hygiënemiddelen zijn beschikbaar en de vliegtuigen zelf worden extra grondig schoongemaakt. Omdat het onmogelijk is om voldoende afstand te bewaren, wordt het ventilatiesysteem ingezet om de kans op verspreiding te verkleinen.

Daarnaast kun je zelf ook veel doen om het risico op besmetting te minimaliseren. Was voor, tijdens en na de vlucht regelmatig je handen. Raak je ogen, neus en mond zo min mogelijk aan. En neem, indien mogelijk, je eigen eten, drinken en (herbruikbare) drinkfles mee.

Lees ook: Waterflessen in allerhande soorten en maten. Welke kies jij?

Blijf je momenteel thuis? Ga je op reis? En hoe reis je dan? Safe Travels!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Veel mensen twijfelen eraan om veilig te reizen door covid. Natuurlijk verlangen we ernaar om van warme zonnestralen te genieten op een tropische strand. Door covid koos ik ervoor om samen met mijn gezin dichterbij huis te blijven. Deze tips kan ik zeker wel meenemen, wanneer het wat veiliger is geworden om te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *