Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantieparken vol? Met je eigen stacaravan of chalet is er altijd plaats

Vakantieparken vol Koningshof Rijnsburg stacaravan Streek van Verrassingen

Door de nog altijd heersende pandemie zitten veel vakantieparken vol of hebben nog slechts een beperkt aanbod. Jammer als je achter het net vist of dat de accommodatie van je voorkeur niet meer beschikbaar is. Daar is een oplossing voor.

Vakantieparken vol, campings vol

Welke krant je ook openslaat of welke nieuwswebsite je ook raadpleegt ze koppen allen; ‘Vakantieparken vol, campings (ook) vol!’ Nu meer en meer landen wegens de wereldwijde corona pandemie afvallen als vakantieland, richten steeds meer vakantiegangers zich op een vakantiepark in eigen land of net buiten de landsgrenzen. Dat zorgt voor enorme drukte, in het vaak toch al veel geboekte, zomerseizoen.

Hoe voorkom je dat je naast het aanbod grijpt. Niet alleen nu, maar ook (zeker) in de toekomst?

stacaravan Luxemburg

Je eigen plek

Wanneer de vakantieparken vol zijn voor reguliere boekers/bezoekers en er geen plekje meer vrij is op de camping, hoeft dat niet voor jou te gelden. Hoe dat kan? Dat zit zo.

Misschien heb je er nooit over nagedacht, kwam het simpelweg niet in je op of had je het vermoeden dat het financieel niet haalbaar was. Maar waarom zou je niet je eigen stacaravan kopen? Het aanschaffen van een stacaravan wordt steeds populairder en dat snappen we. Want hoe heerlijk is om thuis even de boel de, boel te laten, in de auto te stappen en naar je eigen vakantieplekje te rijden?

Ben je om wat voor reden niet zo gecharmeerd van een stacaravan? Misschien past een chalet kopen wellicht beter bij je.

stacaravan Belgische kust

Een eigen chalet

Chalet, vakantiewoning, Tiny House, het is maar net wat voor naam je eraan geeft. Als de vakantieparken vol zijn, heb jij in ieder geval je eigen chalet waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de natuur en de gezelligheid om je heen. Het leuke is dat je naast reguliere chalets ook de mogelijkheid hebt om je eigen chalet volledig op maat te laten bouwen. Jouw eigen droomhuisje!

Chalet

Voordelen van je eigen stacaravan of chalet

Of de vakantieparken vol zijn of niet en of er wel of geen plekje is op de camping, je eigen stacaravan of chalet biedt sowieso aardig wat voordelen ten opzichte van een tent of caravan:

  • Wat ons betreft het grootste pluspunt: Je eigen bed. Geen slaapmatjes of een matras dat te hard of te zacht is, in huuraccommodaties. Nee, precies de juiste dikte, zoals jou dat het beste slaapcomfort geeft.
  • Eigen toilet: ook zo’n pluspunt. Niet in het holst van de nacht het vakantiepark of de camping over op zoek naar het sanitair gebouw. ’s Ochtends geen doorweekte voeten van het natte gras op weg naar het toilet. Hoe fijn is dat?
  • Fijn bij slecht weer: Mochten de weergoden even niet meewerken, dan heb je de ruimte om binnen te blijven, zonder met je voeten in de afwasteil te zitten of met je hoofd in de waslijn vol vochtige vakantiewas.

Camping de Flaasbloem Chaam vakantieparken vol

Foto’s zijn ter illustratie. Deze heeft OmniTraveler gemaakt tijdens het verblijf op verschillende vakantieparken en campings.

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *