Zoek
Sluit dit zoekvak.

Turfroute Friesland te voet of op de fiets afleggen

Boek Turfroute Friesland wandelen fietsen

Te voet of per fiets op de Turfroute Friesland

Turfroute Friesland is een cultuurhistorische vaarroute die door Het Andere Friesland kronkelt langs bossen, natuurgebieden en heidevelden. In het boek van Fosko Bosker en Janneke Donkerlo stap je echter niet aan boord maar maak je zelf stappen, of stap je op de pedalen. Op de fiets of te voet door Zuidoost-Friesland. Daar gaan we.

Meer erkenning voor het gebied van de Turfroute Friesland

Zo trots als een Fries. Ongetwijfeld ken je die uitdrukking. Diezelfde Fries is blij dat de rest van Nederland de Waddeneilanden en de Friese meren omarmd heeft. Maar – jazeker er is een maar, ‘de Fries’ zou het ook erg fijn vinden als ‘we’ net zou enthousiast worden over de Friese wouden. De fiets- en wandelgids rondom de Turfroute Friesland helpt je daarbij. Extra leuk: Deze route viert dit jaar (2024) haar vijftig jarig bestaan. Nieuwsgierig geworden? Snappen we.

Overloon Brabant fietsroute

Van Appelscha tot Alde Feanen

De Turfroute beslaat een behoorlijk oppervlak, Van Akkrum tot Drachten en van Appelscha tot Alde Feanen. Te voet of per fiets maak je kennis met de rijke veengeschiedenis van het gebied. Trap of wandel je langs landgoederen en uitgestrekte bossen en geniet aan het eind van de zomer van de purperen heidevelden.

Vanzelfsprekend kun je niet alle routes in een keer doen. Dat geeft niets, want de boeiende verhalen, lezen ook heerlijk weg op de bank. Al bladerend leer je meer over turfstekers, kaasboerderijen en adellijke lieden. Om maar iets te noemen.

Wandelen & fietsen vanaf de turfroute in Friesland praktisch:

In twintig pakkende verhalen en routes slaan journaliste Janneke Donkerlo en schrijver van routegidsen Fokko Bosker bruggen tussen de vaart en het omliggende landschap. Zij nemen het water als vertrekpunt voor hun rondwandelingen en fietstochten door dit rijkgeschakeerde landschap.

Titel: Wandelen en fietsen vanaf de Turfroute in Zuidoost-Fryslân
Auteurs: Fokko Bosker, Janneke Donkerlo
Omvang: 288 pagina’s
ISBN: 978 94 6471 170 7
Prijs: € 19,90
Verkrijgbaar: in de boekhandel of te bestellen via Bol.com
Eerder verschenen: van de hand van Bosker: Klooster Claercamppad – Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta, Wandelgids Hondsrugpad en vele andere wandel- en fietsgidsen

wandelbankje

Meer wandelen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *