Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sukwan Boutique Homes, dokters en dino’s

Op weg naar Sukwan Boutique Homes valt de regen met bakken uit de lucht. De Thaise lucht wordt donkerder en donkerder. Harder dan 40 km/uur rijden is onmogelijk. Het zicht is te slecht. De ruitenwissers krijgen spontaan een burnout van dit weersgeweld. Wat een pech.

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes

Noen Yang en Non Laem Thong

Ergens, die in de Isaan (Noordoost Thailand) zoeken we tussen de plaatsjes Noen Yang en Non Laem Thong naar onze overnachtingsplaats. Google maps geeft aan dat het niet ver van de doorgaande weg licht. Hopelijk niet op een zandpad, denk ik bij mezelf. Ik ben er alles behalve zeker van of onze huurauto zich door de ontstane modderpoel heen weet te ploegen.

De zon begint inmiddels al te zakken. Het zicht wordt er niet beter op. Dan ineens geeft de GPS aan dat we linksaf mogen slaan en dat onze bestemming bijna bereikt is.

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes receptie

Sukwan Boutique Homes

“Wat doen we?” vraag ik mezelf hardop af. Onze auto staat in een enorme modderpoel er brandt weinig licht en de regen komt nog altijd met emmers tegelijk naar beneden. We kunnen eigelijk niet eens de auto uit. Terwijl vriendlief en ons reismeisje ook hun bedenkingen uitspreken, komt een manspersoon voorzien van een kinderparaplu naar onze auto gerend.

“Jullie zijn er!” roept hij blij. “Welkom in bij Sukwan Boutique Homes.”

Zo goed en zo kwaad als het gaat, trekken we zo snel mogelijk een sprintje naar ons huisje dat we voor twee nachten gereserveerd hebben. Als een stel verzopen katten trekken we de deur achter ons dicht. Wat een verschrikkelijk noodweer!

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes

Thailand Sukwan Boutique Homes relax

Thailand Sukwan Boutique Homes detail

Sukwan Boutique Homes is leuk!

Sukwan Boutique Home niet leuk vinden is lastig, ook al maakt de regen het ons moeilijk het terrein op waarde te schatten. Met onze kamer/het huisje is in ieder geval niets mis. Eenvoudig, maar schoon en knus. Er is een ruime badkamer, een televisie en een zitje dat uitkijkt over een stuk rijstveld.

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes diner eerste avond

Lekker

Ik weet het, ik val in herhaling. Omdat het enorm slecht weer is, hebben we niet zo’n zin om Sukwan Boutique Home direct weer te verlaten en op zoek te gaan naar een plek om in de buurt te dineren. We informeren bij de eigenaar of we bij hem een hapje kunnen eten. “We hadden niet verwacht dat jullie nog wilden eten, maar ik kan aan mijn moeder vragen of ze iets voor jullie klaarmaakt.”

Bij het uitserveren verontschuldigd hij zich nogmaals dat zijn homestay ze er niet op ingesteld waren om ons van het avondeten te voorzien. “Very basic food.” Nou als deze versgemaakte nasi in en babyananas eenvoudig is, dan wil ik wel eens zien wat ik voorgeschoteld krijg als zijn moeder grootst uitpakt. Het smaakt heerlijk. Moe, maar voldaan vallen we snel na het diner in slaap. De regen kent het woord vermoeidheid blijkbaar niet, want die klettert de rest van de nacht gewoon door.

Goede start

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes ontbijt

Een goed begin is het halve werk. Nou de moeder van de eigenaar heeft geen half werk geleverd. Het ontbijt staat garant voor meer dan een goed begin van de dag. Groene curry, rijst, gebakken eieren, huisgemaakte worstjes, pinda’s, kleefrijst, fruit en nog veel meer. Veel teveel, maar lekker!

Dokters en dino’s

Aangezien vriendlief op de eerste dag van onze roadtrip door de Isaan, de klep van de kofferbak op zijn hoofd kreeg, moeten we in dit afgelegen stuk Thailand op zoek naar een ziekenhuis. Het is tijd om de hechtingen uit zijn hoofdwond te laten verwijderen.

➡️ Hier lees je wat er precies gebeurde en hoe onze roadtip Thailand op de spoedeisende hulp begon

Het Sahatsakhan Hospital heeft waarschijnlijk nog nimmer een Westerse patient binnen gehad. Onze aanwezigheid gaat dan ook als een lopend vuurtje. Vanaf de parkeerplaats, via de eetstalletjes en de receptie en de wachtruimte is iedereen snel op de hoogte van de aanwezigheid van de drie farangs. Lang verhaal kort, na heel veel papier- en wachtwerk is de hechting in een paar minuten verwijderd. Einde senstatie.

Thailand Siamotyrannus

Net ver van Sukwan Boutique Homes en het ziekenhuis vandaan ligt in de plaats Non Buri het Sirindhorn Museum, beter bekend als dino-museum. In acht verschillende hallen leren we alles over de dino’s en de oertijd in het algemeen en de Siamotyrannus in het bijzonder. Deze kleine broer van de T-rex, werd in 1996 door een Fransman ontdekt.

➡️ Lees ook het artikel uit 1997 dat Thailand expert Sjon Hauser over de vondst en het museum schreef in de Volkskrant

Niet enkel Non Buri, maar de hele omgeving van Kalasin kom je dino’s tegen.

  • Nationaal Park Phu Wiang
  • Vindplaatsen met opgravingen
  • Isan Jurassic park
  • Behalve het Sirindhorn Museum is er ook nog een kleiner dino museum nabij de vindplaats

Thailand Kalasin

Kalasin

Voor een verlate lunch rijden we door naar de dichtstbijzijnde grote stad, Kalasin. Bij een tentje dat luistert naar de naam Minibox Café verlaten we de auto en rennen, wederom, tussen de druppels door naar binnen. Kalasin zal best een geen onaardige stad zijn, de regen doet ons besluiten terug naar Sukwan Boutique Homes te rijden. Waar dit keer wel op ons is gerekend met het eten.

Thailand Kalasin Minibox Cafe

Bye Sukwan Boutique Homes, het is tijd om verder te gaan

Na twee zeer regenachtige dagen en nachten is het tijd geworden Sukwan Boutique Homes te gaan verlaten. Echter niet zonder ontbijt natuurlijk. Dit keer staat er sweet and sour chicken op het menu. Heerlijk!

Nu de zon eindelijk een beetje doorbreekt heb ik voor ons vertrek nog even de tijd de tuin vol mango’s en ander tropisch fruit te bekijken. Ook het terras ziet er een stuk aantrekkelijker uit nu de lucht wat blauwer wordt. Aan het slechte weer kan onze gastheer niets doen – ook al lijkt hij zich er haast verantwoordelijk voor te voelen – ons verblijf had nog leuker kunnen zijn bij droog weer. ’s Avonds wat drinken op het terras, ons reismeisje spelend in de tuin of op de schommel. Enfin, een goede reden om ooit nog eens een keer die kant op te gaan, zullen we maar zeggen.

Thailand Isaan Sukwan Boutique Homes Thailand Sukwan Boutique Homes tuin

Tot ziens Sukwan Boutique Homes, wij zetten onze roadtrip voort richting Buriram.

Meer Isaan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *