Search
Close this search box.

Valencia, 6 reden waarom je echt op citytrip naar Spaanse stad wil maken

Twee keer bezocht ik – in te weinig tijd – veelzijdig Valencia. Elk jaar zeg ik dat ik terug ga. Misschien moet ik maar weer eens een stedentrip Valencia boeken. Redenen genoeg voor een bezoek aan deze toffe Spaanse stad!

1️⃣ Omdat UNESCO Las Fallas tot Werelderfgoed uitgeroepen heeft

Valencia Las Fallas
Foto: website Into The Sails

​Elk jaar denk ik; “Ja daar wil ik een keer bij zijn.” Nu heb ik een extra reden eens een keer naar Valencia te reizen tijdens het gerenommeerde Fallas Festival. In november 2016 werd het uitgeroepen tot Immaterieel Cultureel Werelderfgoed, door UNESCO.
Wanneer: Van 15 tot 19 maart 2017 staan de straten en pleinen van de stad bol van enorme papier-maché sculpturen. De satirische bouwwerken worden onherroepelijk op 19 maart om middernacht in brand gestoken.
➡️ Lees hier meer over Las Fallas.

2️⃣ Omdat Valencia Wereldvoedselhoofdstad 2017

​Aangezien Valencia is verkozen tot Wereldvoedselhoofdstad 2017 door de FAO (‘Food and Agriculture Organisation’) van de VN, zullen er in 2017 tal events zal gehost worden. Bijeenkomsten op het gebied van duurzaam en gezond voedsel in de wereld.
Doen: Bezoek de Valenciaanse ‘huerta’, de goed bewaarde moestuin van 10.000 hectare die de stad omringt. Of meld je aan voor een heuse Rijstfietstour of de Horchata Trail waarbij je vanalles leert over lokale producten.

3️⃣ Omdat gastro-cultureel genieten nu nog smakelijker wordt

Neem Bombas Gens, een oude fabriek van hydraulische pompen, in een buitenwijk van de stad. Heropen dit als een nieuw gastro-cultureel centrum. Deze plek laat de industriële architectuur uit de jaren 1930 niet enkel herleven. Ze combineert het met tentoonstellingen, workshops en sociale activiteiten. Niemand minder dan Ricard Camarena, maakt hier zijn thuisbasis voor zijn het sterrenrestaurant.

4️⃣ Omdat fietsen nu nog leuker is

​Zelf had ik, jammer genoeg, geen tijd om op de fiets te stappen. Echter, heb ik me laten vertellen dat fietsen een genot is in Valencia. De stad houdt rekening met de fietser en kent talrijke verkeersvrije straten in het historische centrum en een breed netwerk van fietspaden.
Nieuw: In 2017 wordt de nieuwe fiets-ringweg voltooid. Een fietspad van meer dan 20 kilometer langs de binnenring van Valencia brengt je langs de verschillende stadswijken. Hoe leuk is dat?

5️⃣ Omdat Valencia mikt op duurzaam toerisme

​2017 is het Jaar van Duurzaam Toerisme, Valencia doet vanzelfsprekend mee.
Hoe: Verminder je ecologische voetafdruk door de stad te voet of met de fiets te verkennen. Genieten van heerlijke streekproducten. Verken de ecosystemen van het natuurpark Albufera, een beschermd gebied van duinen tot moerassen net ten zuiden van de stad.

6️⃣ Omdat je er de lekkerste Paella eet (en appt)

Valencia Paella
Foto: Website Smulweb.nl

Paella is internationaal het meest gerenommeerde gerecht. Valencia is de geboorteplaats van het gerecht.
Wist je dat: Nu is er zelfs een paella emoji is . Dus nodig je vrienden via Whatsapp uit een heerlijke maaltijd. Wil je echt indruk wil maken op vrienden en familieleden, leer dan echte paella valenciana maken in de Rijst- en Paellaschool.

Was jij al eens in deze toffe Spaanse stad?

Meer Valencia:

Valencia van weleer
Bloedheet Valencia vanuit de Bus Turistic

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *