Zoek
Sluit dit zoekvak.

Silken Indautxu Hotel Bilbao, overnachten in de gelijknamige wijk Indautxu

Zoals in elke stad heb je vele opties om te overnachten. In Bilbao is dat niet anders. Tijdens onze auto rondreis door België, Frankrijk en het Baskenland kozen we in Bilbao voor het Silken Indautxu hotel.

Silken Indautxu

Onze roadtrip brengt ons vanuit San Sebastian in Bilbao. We verruilen het Silken Amara Plaza Hotel voor het Silken Indautxu. Benieuwd of deze stek net zo goed bevalt.

Indautxu

Het Silken Indautxu Hotel ligt in de gelijknamige wijk Indautxu. We parkeren de auto in een parkeergarage nabij het hotel. Een stijl oplopende straat brengt ons na een paar minuutjes wandelen bij het hotel. Indautxu is trouwens een toffe wijk om te verblijven. Het is er niet zo druk als in het oude centrum, toch tref je voldoende gezelligheid en een keur aan pintxosbarretjes (zie dit artikel voor yummie adresjes).

alhondiga-ingang alhondiga-zuilen
Bovendien ben je op loopafstand van Alhóndiga ook wel Azkuna Zentroa.Een oud, enorm, wijnpakhuis opgetrokken in modernistische stijl doet thans dienst als multifunctioneel centrum. Kort na de opening van het Guggenheim museum besloot de stad het culturele aanbod verder uit te breiden. Met als gevolg dat je er nu een mediatheek, een bioscoop en een fitnesszaal vindt. Dat is nog niet alles, op het dak is een zwembad en in de centrale ruimte is versierd met 43 verschillende prachtige zuilen.

De kamer

Na een dag lang touren langs de Baskische kust, arriveren we tegen het einde van de middag bij het Silken Indautxu Hotel. Een ruime kamer begroet ons, met een aparte kamertje voor ons meisje. Standaard zaken als WiFi, een goede douche en dito matras zijn aanwezig. Alsmede een goedwerkende airconditioning, een klein bureau en een badkamer met douche.

Silken Indautxu silken-indautxu-bureau

silken indautxu badkamer

The morning after

Ondanks het feit dat het al na negenen is, lijkt het personeel nog niet wakker en te lijden aan een ochtendhumeur. Er kan geen lachje van af. Jammer. Het buffet oogt rommelig en het norse personeel heeft moeite met alles op tijd aan te vullen en de tafels schoon en leeg te houden. Nog een keer jammer. Met de kwaliteit van het aangebodene is overigens niets mis. Voldoende keus en van goede kwaliteit.

Silken Indautxu Hotel Bilbao conclusie

+ Ligging. Rustig gelegen terwijl veel zaken (barretjes, supermarkt, metro etc.) op loopafstand van het hotel te vinden zijn.
+ Ruime, schone kamer
+ Mogelijkheid tot fietshuur (incl. picknick). Kwam ik te laat achter. Wij boekten reeds een toffe excursie bij Baja Bikes
+ Leuk ontvangst op de kamer met lokaal gebrouwen bier en typisch Baskische lekkernij
– Personeel, zowel aan de receptie als in de ontbijtzaal kan de klantvriendelijkheid verbetering gebruiken
– De lichtverdeling in de kamer. Een schakelaar in de ene ruimte om de lamp in de andere ruimte te bedienen is niet heel handig

Silken Indautxu welkomstpakket

Ben je voornemens om in een hotel van Silken te verblijven, dan zou ik persoonlijk eerder het Silken Amara Plaza Hotel in San Sebastian aanraden.

Vriendlief koos voor deze roadtrip de hotels uit. Ik was nog niet bekend met deze keten, sliep jij er wel eens en wat waren jou ervaringen?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

 1. Hoi,

  Leuk om te lezen over Baskenland, goede tips.
  Heb je nog tips betreft kleding? Wij gaan met dochters van 4,5en 9 mnd. Baskenland veel wind en regen? Windjack en regenjas en laarzen en goede sportschoenen….lange broeken.
  We gaan in juni juli.
  Dank!

  1. Hi Anne, leuk dat jullie ook richting Baskenland gaan. Wij reisden zelf in augustus en hebben geen spat regen gehad, voor ons was zomerkledij en slippertjes meer dan voldoende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *