Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Silken Amara Plaza San Sebastian overnachten aan de rand van de stad

Dat de Baskische stad San Sebastian geweldig is, lijdt geen twijfel. Kan dat ook gezegd worden over het Silken Amara Plaza Hotel?

Au revoir France, Kaixo Donostia

Vanuit de Franse Vendée, toeren vriendlief en ons meisje naar Spaans Baskenland. De camping laten we achter ons, op naar het Silken Amara Plaza hotel in San Sebastian. In Frankrijk passeren we maar liefst 6 tolpoortjes. We maken 3 stops en na de betaling van de tolweg in Spanje staan we aan het einde van de dag op onze  volgende eindbestemming van de roadtrip die we door België, Frankrijk en Noord-Spanje maken. De auto gaat voor een paar nachten in de parkeergarage tegenover het hotel. Die hebben we in de stad niet nodig.
Silken Amara Plaza San Sebastian

Silken Amara Plaza

Vanuit de parkeergarage staan we direct voor het Silken Amara Plaza hotel. Het is rustig gelegen aan de rivier de Urumea en grenst aan Plaza Pio XII. Oeps, dit is niet de entree, maar de ingang naar het restaurant dat aan het hotel vast zit. Aan de andere zijde van het pand, wacht ons een ruime lobby. Een aardige receptionist begroet ons vriendelijk en checkt ons snel in. “Jullie zullen wel moe zijn, rust maar lekker uit op jullie kamer.”
Silken Amara Plaza San Sebastian

Pintxos

Die kamer dat komt straks wel, we hebben trek! Het hotel ligt op ongeveer een kwartiertje lopen van de oude stad vandaan. We kiezen voor gemak en nemen plaats aan een tafeltje in de snackbar van het hotel. Daar gaat tie dan, onze eerste pintxos. Lekker! En de wijn smaakt eveneens prima.

➡️ Lees ook: Pintxos smullen in Baskenland. Tips voor San Sebastián en Bilbao

Welterusten

De kamer is niet heel erg ruim, zeker niet wanneer het bed van ons meisje uitgeklapt staat, maar voldoet prima. Alles wat je van een hotelkamer mag verwachten is in het Silken Amara Plaza aanwezig. WiFi, een goede douche en dito matras. Verder heeft de kamer een eigentijdse inrichting, airconditioning, een bureau en een badkamer met douche. Moe van het reizen, rozig van de wijn val ik als een blok in slaap.
silken-amara-plaza-san-sebastian-kamer silken-amara-plaza-san-sebastian-kamer2
badkamer badkamerproducten

Ontbijt met cava

Na een prima nacht, tijd voor een ontbijtje. Een enorm buffet staat reeds op ons te wachten. En – wat een feest – een fles Cava is al ontkurkt. Brood, broodjes, cereals, fruit, diverse soorten broodbeleg en taartjes, het is er allemaal. Er staan zelfs glutenvrije producten klaar. Een goed begin van de dag.

Silken Amara Plaza conclusie:

+ Fijne locatie. Rustig gelegen met het centrum op loopafstand
+ Vriendelijk en behulpzaam personeel
+ Schone kamer
+ Dagelijks chocolaatje op het kussen 😉
– Prijs. Ja, San Sebastian is een dure stad (zeker voor Spaanse begrippen), maar de prijs van een overnachting is echt wel pittig (gemiddeld €160,- of meer per nacht/incl. ontbijt). Actuele prijzen check op de site van het hotel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *