Zoek
Sluit dit zoekvak.

Per metro Moskou ontdekken. Je gelooft je eigen ogen niet!

Per metro Moskou verkennen, doen!

Stap aan boord en ga per metro Moskou verkennen. Een van de mooiste (en goedkoopste) bezienswaardigheden van de stad Moskou is en blijft toch wel de metro. We bezoeken uitgebreid een aantal zeer fraaie exemplaren.

Komsomolskaya (Комсомо́льская)

koms5
Deze halte is vernoemd naar naar de communistische jongerenbeweging Komsomol. De thema’s die hier terug te vinden zijn, grijpen terug naar ‘Russische strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid door de eeuwen heen‘. Kroonluchters en mozaïeken glimmen je tegemoet.  Prachtig!

Novoslobodskaya (Новослободская)

novoslob4
Oh jongens, dit is misschien wel mijn favoriete halte. Die glas-in-lood wanden, ik hou er van. Bovendien kan ik de Stalinistische-barokbouwstijl zeker waarderen. Wacht gerust even tot de metro vertrek, dan heb je de halte even (bijna) voor jezelf alleen.

Metro Moskou: Barrikadnaya (Баррикадная)

barrik4
Als het gaat om de metro Moskou is het niet enkel bling bling. Halte Barrikadnaya doet een stuk soberder aan. Functionaliteit is hier het credo, maar is nog altijd de moeite van het uitstappen waard.

Majakovskaja (Маяковская)

maya metro moskou
Omdat deze halte de eerste stop was op weg naar de luchthaven, is het thema van halte Majakovskaja luchtvaart. Ook hier zijn tot in uiterst detail de mozaïeken uitgewerkt. Niet verwonderlijk dat het ooit bekroond werd met de Grand Prix tijdens de Wereldtentoonstelling in New York (1939).

Metro Moskou: Kiyevskaya (Киевская)

kiev metro moskou
Nog niet uitgekeken? Welnee! Kiyevskaya doet namelijk echt niet onder voor Komsomolskaya. Lenin en Stalin waken over de vele forenzen en toeristen die dagelijks hier de metro pakken.

Ploshchad Revolyutsii (Пло́щадь Револю́ции)

plos metro moskou
Ga je naar het Rode Plein, dikke kans dat je bij deze halte in- of uitstapt. Vele bronzen beelden, 76 om precies te zijn, sieren deze halte. Weten wat er allemaal te zien is, check Wikipedia even, die heeft ze allemaal mooi opgesomd.
➡ Meer tips voor een trip naar Moskou, lees je hier

Wat vind jij het mooiste metrostation in Moskou?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *