Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Nepal, Vleugje Vakantie brengt ver weg dichtbij

kathmandu Rondreis Nepal

OmniTraveler maakt een rondreis Nepal. Een avontuur door het land van de Himalaya, overweldigende natuur en bijzondere kloosters. Reis je mee?

Rondreis Nepal landkaart

Een goed begin

Alvorens daadwerkelijk aan de reis te beginnen, zijn er natuurlijk tal van zaken die vooraf geregeld moeten worden. Hoe zit het met het klimaat? Handig om te weten welke temperaturen je kunt verwachten. Het geld? En natuurlijk de taal. Is het nodig een mondje Nepali te leren of kan ik er met Engels terecht?

Nepal

Via Dubai naar Kathmandu

15 uur vliegen is niet niets, maar een comfortabele vlucht met Emiraties – via Dubai – maakt veel goed.

➡️ Lees ook: 6 x toffe dingen doen in Dubai

Hallo Nepal, hallo Kathmandu

De hoofdstad van Nepal is er een om niet snel te vergeten. Kathmandu, gelegen in de gelijknamige vallei, maakt direct bij aankomst diepe indruk. Gelukkig is tijdens deze reis alles geregeld, van een transfer naar het hotel en een vriendelijke gids – Chenpo genaamd – die me bij aankomst hartelijk begroet.

Durbar Square mag vanzelfsprekend niet ontbreken tijdens de eerste kennismaking met de stad. Indrukwekkend, zelfs al heeft de schade van de aardbeving van 2015 her en der zijn sporen duidelijk nagelaten. In en rond de Boudhanath tempel zou je een hele dag je ogen uit kunnen kijken. Pelgrims, monniken, winkeltjes, spelende kinderen, straathonden….

Kathmandu

Rondreis Nepal: Neushoorns zoeken in Chitwan

Alvorens mijn gids me naar Chitwan brengt, loodst hij ons eerst door de chaos die ochtendspits heet van Kathmandu door. Een korte stop bij Kathmandu Valley volgt. Het lijkt wel of ik op wintersport ben, als ik de moderne kabellift in stap. De Nepalese hoofdstad ligt – vanaf 2500 meter hoogte – aan mijn voeten.

Na een rit van zo’n vier uur bereiken we de eindbestemming van vandaag, Chitwan, waar wilde olifanten en neushoorns te spotten zijn. Wat een geluk tijdens een excursie hoor – en zie – de logge beesten op steenworpafstand.

rondreis Nepal Chitwan neushoorn

Door naar Lumbini

Mijn eerste kennismaking met Lumbini is het geluid van een gong. Een gong en verder helemaal niets, oorverdovende stilte. Geen vogels zoals in Chitwan, niks. Lumbini in Nepal wordt gezien als de geboorteplaats van Boeddha en is dan ook een bedevaartsoord voor boeddhisten. Niet verwonderlijk dat er in Lumbini en omgeving pakweg dertig boeddhistische tempels te vinden zijn. In dit kleine dorp zijn echter ook verschillende andere tempels te vinden, variërend van een tempel uit Myanmar, China en zelfs Korea.

Een local tipt me het Crane Sanctuary, een fijne plek net buiten Lumbini. Aanrader.

Lumbini

Rondreis Nepal: Pokhara, uitvalsbasis voor de beroemde Annapurna trekking

Mijn reis gaat verder, naar één na grootste vallei tussen de vele heuvels van Nepal. Pokhara, uitvalsbasis voor de beroemde Annapurna trekking en een walhalla voor iedereen die zich sportief uit wil leven. Wil ik dat?

Ik besluit mijn krachten nog even te sparen, want hoewel kajakken bijzonder leuk klinkt, kies ik voor een rustig boottochtje over Phewa Lake. Aansluitend ga ik in de benen om de Devi’s Fall te bewonderen. Een flinke klim, maar die is het zeker waard.

uitvalsbasis voor de beroemde Annapurna trekking

Himalaya

Wie Rondreis Nepal zegt, zegt Himalaya. Mijn trekking in deze wereldberoemde bergketen begint in Ringmo. Na twee dagen lopen en vele begroetingen met yaks, arriveer ik in Lukla, het startpunt van de Nepaleese Base Camp Trek. De tocht tussen Lukla en het Base Camp is bijna niet te beschrijven, maar dankzij een ervaren porter een groot avontuur.

himalaya rondreis Nepal

Op naar de top: Mount Everest

Dikke kleding, zware bepakking, smerige energiedrankjes, geeft goed weer wat hiken in de Himalaya behelst. Maar ook vriendelijke locals, bijzondere lokale gerechten als ontbijt en bij elke stap fysiek uitgedaagd worden. Ik kan zeggen dat ik met eigen ogen de top heb gezien. Schitterend.

himalaya mount everest

Laatste stop op de rondreis Nepal: Klooster van Kopan

Is er een betere manier om deze rondreis Nepal af te sluiten in het Tibetaans Boeddhistische klooster van Kopan? Een rustpunt na een enerverende reis. Mediteren, wandelen door de prachtige tuin en genieten van de eenvoudige kloostermaaltijden, maar bovenal rust. De ideale plek om deze indrukwekkende trip af te sluiten.

Kopan

Vleugje Vakantie Rondreis Nepal

Als je budget het niet toelaat een rondreis Nepal te boeken, of je hebt besloten minder te vliegen, of misschien is er een andere reden waarom je niet naar deze bestemming af kunt reizen, via Vleugje Vakantie kun er toch heen. Ook OmniTraveler reisde niet echt af naar Nepal, maar beleefde intens een 7-daagse reis door dit prachtige land vanachter de laptop.

We proefden als het ware de kruidige gerechten (denk kardemon, veel kardemon), keken onze ogen uit toen het leek of de olifanten uit ons beeldscherm kwamen en voelden een kriebel in de buik tijdens het ziplinen. Een gevoel van emotie, euforie en overwinning bij het (virtueel) behalen van de top van de Mount Everest. Iets wat in het echt waarschijnlijk nooit gaat gebeuren.

Het concept is simpel:

  • Je boekt online je ‘reis’ via de website van Vleugje Vakantie
  • Zodra de betaling voltooid is, log je in en je virtuele rondreis Nepal (er zijn trouwens ook andere bestemmingen) begint direct, gewoon vanuit je luie stoel.
  • Van voorbereidingsinformatie tot uitgebreide dag-tot-dag beschrijvingen van de plaatsen waar je naar toe reist.
  • De teksten zijn zo geschreven, dat je al reiziger direct herkent in de situaties die beschreven worden. Een vermoeide aankomst op de luchthaven, het transfer, de eerste ontmoeting met een lokale gids. De beschrijving van de accommodatie tot het type vervoermiddel waarmee je over land van A naar B reist. Aan elk detail is gedacht.
  • Verder hoor je de geluiden die bij de bestemming passen uit je speakers en ondersteunen talloze video’s het vlot geschreven woord.
  • Verder kun je er voor kiezen de hele rondreis ineens te maken, maar leuker is dat je elke dag (of om de dag) een nieuwe bestemming inplant. Via een eenvoudige tool, maak je je eigen reisschema en beleef je de rondreis in je eigen tempo.
  • Wil je echt in de Nepalese stemming komen, dan voorziet Vleugje Vakantie je van 7 verschillende Nepalese recepten die je eenvoudig thuis kunt maken.

Vleugje Vakantie Rondreis Nepal
Vleugje Vakantie Rondreis Nepal

Echt vakantiegevoel

Het leuke van Vleugje Vakantie is, dat je er een echt vakantiegevoel van krijgt. Op het moment dat je ‘op Schiphol‘ staat om te boarden voor je vlucht, de bedrijvigheid van de passagiers en de omroepberichten van de luchthaven uit je speakers schallen. De hele online reis  bevat meer dan honderd pagina’s aan unieke content in tekst, beeld én geluid. Druk verkeer, het gezang van vogeltjes, de motoren van het vliegtuig. Op deze manier ben je ‘echt’ op locatie. Kortom, is het (even) niet mogelijk echt op reis te gaan, boek dan een Vleugje Vakantie en geniet met volle teugen.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *