Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren (boek)

boek Rivieren - Een reis langs zeeën, meren en rivieren

Wat een fraai boek, dat Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren! Van de Nijl tot de Amazone, van de Mekongdelta tot de Mississippi en van de Donau tot de Theems, illustrator Peter Goes neemt je mee op een indrukwekkende reis rond de wereld.

Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren

Jongens, ik weet serieus niet waar te beginnen als ik jullie over dit boek wil vertellen. Het maakt het kind in me los, maar ook de wereldreiziger. Een die alle oceanen wil bevaren, die de wind in de zeilen wil voelen en op ontdekking uit wil gaan. Een boek dat me tegelijkertijd herinnert aan alle zeeën die ik al bevoer en rivieren die ik afdaalde. Kortom een heerlijk boek om bij weg te dromen naar oorden om in de toekomst te bezoeken of herinneringen mee op te halen aan de plaatsen waar je ooit was.

Enkele voorbeelden van mijn wateravonturen

Wist je dat?

Niet alleen is het boek een lust voor het oog, het staat vol weetjes. Weetjes die nimmer ergens anders las. Wist jij bijvoorbeeld dat een nijlpaard eigenlijk over de rivierbodem loopt in plaats van zwemt? Of deze, ook zo’n opmerkelijke. Ik wist het in ieder geval niet. Zeewier groeit naar boven dankzij met gas gevulde drijflichamen. Nog eentje dan, maar de rest moet je zelf maar in het boek lezen. De coelacant (vis) werd in 1938 opnieuw ontdekt voor de kust van Zuid-Afrika nadat met dacht dat het beest 66 miljoen jaar eerder uitgestorven was. Bizar!

Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren Praktisch

Wat een prachtig kijkboek, propvol boeiende weetjes, voor zowel groot als klein.
Titel: Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren
Illustrator: Peter Goes
Omvang: 80 pagina’s
ISBN: 9789401450157
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *