Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spanje | StarClippers Cruise Spaanse kust & Balearen

Guess what, ik ga op cruise. Niet zo maar een cruise nee, met een StarClippers zeilcruise.

Op Starclippers cruise. Wat nu?

Ja, ja, op cruise dus. Nu zit een beetje met mijn handen in het haar. Op cruise, dat vraagt – voor mij als landrot, onervaren op het water – om een grondige voorbereiding. Wat heb ik allemaal nodig en wat mag ik zeker niet vergeten, wanneer ik op zee dobber?
Star Flyer starclippers

Vaarroute Spaanse kust & Balearen met Star Flyer van StarClippers

Dag 1: Palma de Mallorca, Mallorca
Dag 2: La Sabina, Formentera
Dag 3: Ibiza
Dag 4: Valencia
Dag 5: Sant Carles de la Rapita
Dag 6: Mahon, Menorca
Dag 7: Port de Sóller, Mallorca
Dag 8: Palma de Mallorca, Mallorca

Wat heb ik allemaal nodig?

Elke reis heeft zo zijn eigen voorbereiding nodig, maar waar moet ik rekening mee houden bij de voorbereidingen voor deze zeilcruise?

Vluchten Nederland – Palma de Mallorca v.v.

Aangezien de meeste vluchten op mensonwaardig vroege tijden vertrekken, heb ik op dit moment mijn oog laten vallen op vluchten met Air Europa. Zij vliegen op schappelijke tijden, waarbij ik ook niet bang hoef te zijn dat ik – letterlijk en figuurlijk – de boot mis.

Hier heb ik op dit moment nog niet zo in verdiept, maar ik ga er vanuit dat ik een taxi pak. Dat lijkt me de meest relaxte oplossing.

Bikiniproof?

starflyer02 starclippers
Ten eerste heb ik maar een bikini en ten tweede heb ik die al aardig wat keren aan gehad, dus een nieuwe is zeker geen overbodige luxe. Toevallig maakte ik tijdens een storymakers event in Amsterdam kennis met Anita / Rosa FAIA. Vermoedelijk surf ik de komende avonden op deze website rond, op zoek naar een toffe nieuwe pool outfit.

Aan boord

star-flyer-netten starclippersVanzelfsprekend kan ik niet heel de dag in mijn badkledij over het dek paraderen of in de netten gaan hangen. Een blik in mijn kast, stemt me enigszins treurig. Er mogen toch echt wel wat meer leuke jurkjes aan mijn garderobe toegevoegd worden. ‘Iets leuks’ voor aan mijn voeten zou ook niet verkeerd zijn. Mijn Crocs slippers – ja, echt, ik zweer erbij – acht ik niet zo geschikt voor in de dinerzaal ’s avonds. Een paar leuke slip-ons of schattige espadrilles zijn misschien wel een optie. Beter dan teenslippers maar niet meteen té, toch?

Wat te denken van een hoed? Normaliter, draag ik er eigenlijk nooit een, maar voor deze trip lijkt het me eigenlijk geen gek idee. Een nieuwe zonnebril heb ik al (deze wooden made namelijk), daar hoef ik me dus geen zorgen meer om te maken. Of misschien toch nog een extra exemplaar, stel dat ik mijn bril in het water laat vallen….

Aan wal

Via de rederij StarClippers zijn diverse excursies aan de wal te boeken, echter ben ik van plan mijn tijd op de eilanden en aan de Spaanse kust zelf in te delen. Aangezien ik van alle bestemmingen die ik aandoe, enkel – in een grijs verleden – in Valencia ben geweest, is het zaak mezelf eens grondig in te gaan lezen. Tijd om eens wat reisgidsen op de kop te gaan tikken. Ik spotte deze ‘come in we’re open IBIZA’ gids al. Nu nog leuke titels zien te vinden voor de rest van mijn bestemmingen.

En verder?

Liters zonnebrand! Ik reis in juli, genoeg uren aan zonstralen die op mijn huid zullen prikken.
Zou er tijd overblijven om weer eens een keer een boek te lezen?
Verder twijfel ik nog over mijn bagage. Met enkel mijn trolley als handbagage ga ik het echt niet redden, die ruimte is te beperkt voor de spullen die ik mee wil nemen (al moet ik sommige zaken eerst nog aanschaffen). De gezamelijke grote Thule trolley van vriendlief en mij, vind ik ook niet zo geschikt. Ongetwijfeld zal daar alles in passen, maar voor een zonnige bestemming als deze, vind ik het een beetje een saai exemplaar.

Je ziet het, nog voldoende te plannen. Heb jij cruise-ervaring al dan niet met StarClippers of tips voor de plaatsen die ik aan ga doen? Kom maar op, ik hoor het graag van je.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *