Mag ik je een reistip geven? Of eigenlijk 8? Hier een paar tips omtrent zaken die je NIET nodig hebt tijdens je reis.

Reistip 1. Te veel ondergoed:

In het algemeen nemen we sowieso te veel kleren mee wanneer we op reis gaan. Ik las een keer deze uitspraak: “Wanneer je op reis gaat, leg al je kleren en al je geld voor je uitgespreid op bed, halveer het aantal kleren en verdubbel je geld”. En het is waar. Ga even bij jezelf te raden, hoeveel ondergoed heb je nu eigenlijk nodig? Eén aan, één in de was en één reserve exemplaar. En hoe minder kleding je meeneemt, hoe lichter en handzamer je bagage is. En geloof me een lichte rugzak geeft je zo veel meer bewegingsvrijheid. Of zie je jezelf al die loodzware koffer voortslepen? Succes.
Reistip laat deze zaken thuis bh's

Mocht je toch ineens te weinig kleren bij je hebben, koop dan ter plaatse, van het extra geld dat je mee genomen hebt, iets wat in het land dat je bezoekt is gemaakt, zodat je ook de lokale economie nog eens steunt.

Reistip 2. Zeep:

Bij drogisterijen en warenhuizen is er ruime keus in zeepdozen. Maar zeg me nu eens eerlijk, wanneer was de laatste keer dat je je eigen zeep ergens mee naar toe nam? Overal ter wereld is zeep, vaak voor weinig geld, te koop. Bovendien ligt er in de meeste hotels een gastenzeepje voor je klaar in de kamer.

Reistrip 3. Boeken/leesvoer:

Ga je werkelijk die 2 exemplaren van National Geographic of het Financieel Dagblad nog doornemen, nadat ze verfrommeld halverwege je reis uit je rugzak komen? Of dacht je werkelijk dat je die roman waar je al twee keer aan bent begonnen en niet verder bent gekomen dan hoofdstuk twee, nu ineens wel uit gaat lezen? Het probleem is, dat je bij terugkeer in Nederland vaak schuldig voelt, dat je niets gelezen hebt. Voorkom dit en laat al het leesvoer gewoon thuis.

Reistip 4. Moneybelt:

Wanneer je direct bij aankomst in den vreemde meteen aangezien wil worden als een wandelende pinautomaat, draag een moneybelt.

Reistip 5. Handdoek:

reistip laat dit thuis handdoek
Wil je echt ruimte besparen in je backpack? Laat je handdoek thuis. In de meeste hotelletjes en guesthouses liggen handdoeken voor je klaar. Mocht dat niet het geval zijn, gebruik een T-shirt.

Tip 6. Jas:

Ik neem eigenlijk nooit een jas mee op reis. Met een t-shirt met lange mouwen kom je al een heel eind, al dan niet gecombineerd met nog meer inhoud van mijn rugzak. Mocht je nu echt in een koude bestemming terecht komen, koop ter plaatse een goedkoop exemplaar. Na gebruik kun je het doneren aan een lokaal goed doel.

Tip 7. Afritsbroek:

reistip laat je Afritsbroek thuisMoet ik hier echt iets over zeggen? Of laat ik even een citaat aanhalen, dat ik op internet las: “Als je je ooit afgevraagd hebt, waarom inheemse kinderen in afgelegen gebieden naar buiten komen rennen, wanneer ze je zien? Nee, dat is niet omdat je een buitenlander bent, want die zien ze heus wel vaker.

Nee, het komt omdat je er belachelijk uit ziet. Echt waar. Laat ze bij een volgende reis, gewoon thuis en overleef je reis op basis van een lange en een korte broek, zoals normale mensen doen. Ik klink misschien als een boeman, maar het is voor je eigen bestwil”.

Tip 8. Hooggespannen verwachtingen:

Is het niet beter, aangenaam verrast te worden in een plaats waar je nog nooit geweest bent, dan er te veel van te verwachten, zodat het wellicht tegenvalt?

Meer tips:

Zo bespaar op je telefoonkosten tijdens het reizen
Duurzaam reizen doe je zo: 6 tips op een rij

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather