Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzondere overnachtingen, boomhut, nomadentent en op de grond.

Reizen is een feestje, reizen verrijkt. Bovendien laat reizen je de zorgen van alledag vergeten. Tenslotte is reizen nog leuker wanneer je in bijzondere accommodaties verblijft. Tijdens mijn reizen beleefde ik bijzondere overnachtingen. Een greep uit de collectie, een aantal van die bijzondere overnachtingen in mijn favoriete werelddeel, Azië.

Bijzondere overnachtingen: Een boomhut in Laos

Bijzondere overnachtingen
Een meter of wat boven de grond, breng ik in de klamme jungle een bijzondere overnachtingen door in een heuse boomhut. Tijdens de zogenaamde Gibbon Experience in Laos, lig ik tussen de bladeren met een aantal andere (internationale) reizigers tussen twee ziplines in, in het pikkedonker te luisteren naar de, voor mij, vreemde geluiden in de nacht. Geweldig mooi gemaakt, onze hut biedt plaats aan zes personen en is zelfs voorzien van een eenvoudig keukentje en provisorische ‘badkamer’.
➡️ Lees hier: Als een aap door de jungle van Laos

Bijzondere overnachtingen: Overnachten in een Ondol kamer in Zuid-Korea

“Eva, ik heb geen bed in mijn kamer….,” klinkt het een beetje paniekerig uit de mond van een van mijn gasten. Als reisbegeleider reis ik met een groep Nederlanders door Zuid-Korea. Voor deze bijzondere overnachting, neem ik jullie mee naar Boseong, waar op dat moment het groene thee festival gaande is. Het eenvoudige hotel heeft een tekort aan Westerse kamers, derhalve heeft de eigenaar een aantal van mijn klanten en mijzelf in een zogenaamde Ondol kamer gezet. Een Ondol kamer is goed voor een bijzondere overnachting aangezien je in deze traditionele kamer in Koreaanse stijl (met vloerverwarming) op de grond slaapt. Ja, je leest het goed, op de grond.
➡️ Benieuwd naar het verhaal over het Green Tea festival: lees Een feest van groene thee

Ger tent Mongolië

ger tent Mongolië Terelj
Over bijzondere overnachtingen gesproken, slapen in een Mongoolse nomadentent, een ger hoort zeker in dit rijtje thuis. Twee maal crosste ik per Jeep door de onmetelijk grote Gobi woestijn, waarbij ik elke nacht mijn hoofd ten rusten legde in zo’n typische ronde vilten tent.
➡️ Lees ook: Als een nomade in de Gobi woestijn

Vertel eens, in welk land beleefde jij bijzondere overnachtingen?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. De spanning wanneer je voor het eerst je ‘nieuwe’ slaapplek voor de nacht moet ontdekken is geweldig. De hoop dat er toch een redelijk bed in je kamer staat is in de meeste gevallen groot. Toch maakt het slapen op bijzondere plekken een ervaring zo veel rijker. Het slapen in een ger lijkt me nog eens een ervaring die ik graag wil mee maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *