Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Novotel Gent Centrum, overnachten in het hart van de stad

Wat was het lang geleden dat ik Gent bezocht. Te lang geleden. Meer dan zes jaar geleden om precies te zijn. Een vernieuwde kennismaking vond ik dan ook allesbehalve erg. Drie volle dagen trokken vriendlief er voor uit. Als uitvalsbasis gebruikten we het Novotel Gent Centrum hotel.
Novotel Gent Centrum bed

Novotel Gent Centrum

Omdat vriendlief lid is van Le Club, het loyalty programma, van de Accor groep waar onder andere de Novotel hotels onder vallen, is een overnachten bij deze keten een logisch gevolg.

‘In naam van Oranje doe open die poort’

Vanuit Breda rijden we na de spits naar België. Snel en zonder oponthoud arriveren we bij Novotel Gent Centrum. Parkeren kan in de parkeergarage onder het hotel. Simpelweg op de bel duwen en een medewerker zorgt er voor dat het rolluik omhoog gaat. Toch niet zo simpel als je zou verwachten. Vriendlief duwt op de bel. Nog eens. Heel lang aan een stuk. Voor alle zekerheid nog een keer. Niets. Met de mobiele telefoon belt hij naar de receptie. Dat helpt. De poort opent zich. We kunnen de auto binnen zetten.

Welkom bij Novotel Gent Centrum

Een jongedame met een Nederlands accent handelt snel en zakelijk de incheckprocedure af. In luttele minuten verruilt de plastic keycard van eigenaar, horen we waar en hoe laat het ontbijt is en kunnen we naar boven.

Logies & Ontbijt

Novotel Gent Centrum
Novotel Gent Centrum
Laat ik het zo zeggen, ik vond het niet echt een kamer (standaard kamer) om warm van te worden. Het bed ligt prima, er staat een slaapbank en de Wifi werkt prima. Verder is het een tamelijk saai vertrek, waar aardig wat sporen van gebruik terug te zien zijn. De minibar is leeg, op twee flesjes Spa blauw na, die dan weer wel complementary zijn.

In de ontbijtzaal is het druk. Het personeel heeft soms wat moeite alles tijdig aangevuld te houden en de tafels vrij te houden voor aanschuivende nieuwe hongerige gasten. Het aanbod, daar is niets mis mee. Het is zelfs mogelijk zelf verse wafels te bakken. Jammie.

Novotel Gent Centrum conclusie:

+ Ons welkomstdrankje nuttigden we in de gezellige Gourmet Bar. Een plek om te genieten van lokale specialiteiten en home made hamburgers.
Gents Genieten Gourmet Bar Novotel
+ Dit pluspunt is niet geheel direct een verdienste van het hotel, maar wij genoten met volle teugen (lees: glazen) van de Cava Airstream die ter gelegenheid van de december feestmaand het binnenplein sierde. Cheers!
Gents Genieten Cava Airstream
+ Ondanks het feit dat het hotel midden in het centrum van Gent ligt, is Novotel Gent Centrum is een oase van rust. Het binnenplein (met zomers een zwembad) doen je niet vermoeden dat alle belangrijke bezienswaardigheden op steenworp afstand zijn.
+ Onze kleine meid was dit keer niet mee, maar logies/ontbijt zijn altijd gratis voor kinderen t/m 16 jaar!
– Te weinig druk op de douchekop (dit haalde al eens het lijstje genaamd: Dit is echt zo irritant in hotelkamers)
– De goodies in de badkamer zijn qua geur niet mijn smaak. Wel Fair Trade.

Meer Gent:

Cultuur voor een habbekrats met Gent CityCard
11 x Gents Genieten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *