Zoek
Sluit dit zoekvak.

INK Hotel Amsterdam – overnachten in het pand van dagblad ‘De Tijd’

Stop de persen! Jouw verhaal begint hier, bij het INK hotel

INK Hotel Amsterdam is niet zomaar een hotel. Het is een monument. Gevestigd in een statig pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal in onze hoofdstad. Rooms-katholieke krant ‘De Tijd’ vestigde er tot 1974 het hoofdkantoor van het dagblad. Die krant, dat is hetgeen dat zijn sporen nagelaten heeft in dit markante hotel.

De Tijd wordt INK hotel

Ergens begin 1900 wemelde het in deze straat, nabij het Centraal Station, van de uitgeverijen en krantenkantoren. Het was een roerige tijd en dito omgeving. Verhalen begonnen op de Nieuwezijds om zo de rest van Amsterdam en Nederland te bereiken. Niet verwonderlijk dat het INK Hotel nog altijd verhalen wil vertellen, het zit in de DNA van het pand. Het hotel predikt dat vrijheid gelijkstaat aan luxe. Tijd om te slapen, werken, eten, spelen, relaxen en geïnspireerd te raken. Tijd om je eigen verhaal te schrijven!

Welkom bij INK Hotel Amsterdam

Nederland Amsterdam INK Hotel receptie
Slechts na een stap in het hotel, ben ik direct fan. De wand vol (typemachine)letters leidt naar de receptie. Enthousiast worden we begroet. En passant vertelt de vriendelijke medewerker over de geschiedenis van het pand en de faciliteiten die tijdens het verblijf tot onze beschikking staan. Wat een fijn welkom, ik voel me direct thuis.
Nederland Amsterdam INK Hotel details telefoon
Oh, en al die details. Love it!
Nederland Amsterdam INK Hotel bakfiets

Je moet het proeven om (de cultuur) te begrijpen

Voor de (buitenlandse) gasten staat een goed gevulde ouderwetse bakfiets in de lobby. Gevuld met drop, stroopwafels en Tony Chocolonely chocolade. Voor de lekkere trek en om kennis te maken met de sweet tooth of the Dutch

My home is my castle

Nederland Amsterdam INK Hotel slapen
Kamer 202 is een weekend lang het domein van mij en vriendlief. Door het oude pand, gaan we per lift en een via klein trapje naar ons tijdelijk onderkomen. Voor Amsterdamse begrippen een grote kamer. Lekker licht, leuke details die verwijzen naar de krant of inkt in het algemeen.
Nederland Amsterdam INK Hotel details typemachine
Nederland Amsterdam INK Hotel badkamer
De badkamer is in de kamer. Afgewerkt met stijlvol koper, heerlijk geurende goodies en badjassen om na het douchen diep in weg te kruipen. Het leven is goed in Amsterdam.

Kamerbrede kaart van Amsterdam

De schoolbordachtige wandtekeningen in de hotelkamer zijn ontworpen door kunstenaar Jan Rothuizen. Ze vertellen het vermakelijke verhaal van de stad Amsterdam. Vooral de toerist met rolkoffer. Hilarisch!
Nederland Amsterdam INK Hotel zitje kamer
Nederland Amsterdam INK Hotel muurschildering
Nederland Amsterdam

Proost op het INK hotel

Nederland Amsterdam INK Hotel minibar
Nederland Amsterdam INK Hotel Do not disturb
De minibar is normaliter leeg, voor een gering bedrag liet vriendlief deze vullen. Hoera voor midnight in-room wining.

Alles onder een dak

De lunch nuttigen we buitenhuis, pikken een museum mee en doen een drankje op de Herengracht. Bij terugkomst op de kamer, om ons gereed te maken voor de avond, besluiten we de deur niet meer uit te gaan. Waarom zouden we? Het INK Hotel heeft alles wat je nodig hebt.

Pressroom bar & restaurant en Library lounge

’s Avonds is dit the place to be. Nippend van een INKredible cocktail als aperitief schuiven we aansluitend aan voor een fijn diner.
Nederland Amsterdam Pressroom

Gezond weer op

Nederland Amsterdam ontbijt
Het leuke van opstaan en ontbijten in het INK hotel is in mijn geval de wetenschap dat ik hier vanavond nog een keer slaap.

Conclusie

Met de beste wil van de wereld kan ik niets naars bedenken over het INK Hotel. De ligging is prima, het personeel professioneel en hartelijk, de kamer is fantastisch. Het enige nadeel is het feit dat een verblijf op deze fantastische plek niet echt geschikt is voor zij die met budget proof reizen.
Meer info: check de webiste

Lees ook:

Meer MGallery:
Dit was mijn 2e verblijf bij MGallery van de Accorgroep. De eerste keer was in het Hotel Palazzo Caracciolo Napoli in Napels. Hoe dat was, lees je hier

Meer Amsterdam:
Ontdek Amsterdam Anders
Arabisch Amsterdam – Nomads Restaurant

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *