Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oostenrijk scherpt regels voor toeristen aan, hoe zit het precies?

Zillertal Arena de leukste skigebieden van Oostenrijk

Net als in Nederland, loopt ook het aantal besmettingen met het coronavirus in Oostenrijk op hoog tempo op. Het heeft ertoe geleid, dat de Oostenrijkse regering de regels flink heeft aangescherpt. Voor Nederlandse toeristen een vervelende ontwikkeling, daar veel mensen een vakantie naar het land op de planning hebben staan voor de komende kerst- en voorjaarsvakantie. Onder meer Karinthië is in trek, evenals het gebied rondom Tirol voor een wintersportvakantie.

[box] Niets zo veranderlijk als reisadviezen. Zowel Nederland als Oostenrijk passen bijna dagelijks de voorwaarden aan. Hou daarom zeker het actuele nieuws goed in de gaten. [/box]

Per 6 december en 3 januari nieuwe regels

Mensen die voor een vakantie naar Karinthië of bijvoorbeeld Salzburgerland kiezen, dienen rekening te houden met nieuwe regels per 6 december en per 3 januari. Vanaf 6 december is het niet zonder meer mogelijk om met een QR-code naar Oostenrijk af te reizen. Het aantal dagen dat deze QR-code geldig is na de laatste vaccinatie wordt op dat moment teruggeschroefd van 360 dagen naar 270 dagen. Dit betekent voor met name oudere Nederlanders dat zij zullen moeten wachten op hun boostervaccin, alvorens zij naar Oostenrijk af kunnen reizen.

Losse Janssen-prik volstaat niet meer per 3 januari

Tot nu toe was het mogelijk om met één Janssen-prik naar bijvoorbeeld Vorarlberg te reizen. Dit zal per 3 januari niet meer mogelijk zijn. Een toerist moet tenminste twee prikken hebben gehad met een goedgekeurd vaccin, om Oostenrijk binnen te kunnen komen. Dit betekent dat het ook voor mensen die het Janssen-vaccin gehad hebben wachten is op hun boostervaccin. In Nederland komt het toedienen van dit boostervaccin langzaam op gang. Het is nog onduidelijk wanneer iedere Nederlander de kans heeft gehad om dit vaccin toegediend te krijgen.

2G-regel eerder al ingevoerd in Oostenrijk

Niet alleen worden de regels voor toeristen verder aangescherpt. Ook werd eerder in november al de 2G-regel ingevoerd. Dit betekent dat veel plekken in het land uitsluitend te bezoeken zijn, wanneer iemand aantoonbaar genezen is of wanneer iemand een vaccin toegediend heeft gekregen. Ook in Nederland wordt druk gesproken over de invoering van deze 2G-regel op verschillende plekken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om grote evenementen. Onzeker is nog of deze regel ook daadwerkelijk zal worden ingevoerd. Er wordt ook gekeken naar een 1G-regel, waarbij deze evenementen alleen te bezoeken zijn met een negatief testresultaat.

Ski-plus-city-pass-Innsbruck

Veel meer Europese landen scherpen regels aan

Naast Oostenrijk zijn er veel meer landen waar de regels rondom het coronavirus worden aangescherpt. Ook de Nederlandse regering heeft besloten de teugels steviger aan te trekken om het aantal besmettingen te doen laten afnemen. Werken op kantoor was dit najaar weer mogelijk, maar wordt nu sterk afgeraden. Daarnaast is de eerder losgelaten anderhalve meter afstand weer terug. Experts vinden dat beide regels veel te snel werden losgelaten in het najaar, iets wat de snelle toename in het aantal besmettingen kan verklaren.

Protest Zorgeloos op wintersport met de juiste skikleding

Meer Oostenrijk

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *