Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wintersport in Oostenrijk: 7 redenen waarom je hier op sneeuwvakantie wil

Wintersport in Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk, ik hou er van. Bovendien ben ik er van overtuigd, dat jij hier ook op wintersport wil. Daarom geef ik je 7 redenen voor een wintersport in Oostenrijk.

Wintersport in Oostenrijk

Ik bracht al een aantal sneeuwvakanties door in Vorarlberg (Montafon en Brandnertal) en het Salzburger Land (Maria Alm) en ik moet zeggen, dat smaakt naar meer. Niet voor niets is Oostenrijk al jaren de nummer een bestemming onder Nederlanders als het om wintervakanties gaat. Als jij aan het einde van het artikel nog niet om bent, dan weet ik het ook niet.

Gemütlich

Je kunt veel van Oostenrijk zeggen, maar niet dat het niet gezellig is. De knusse bergdorpen waar je vriendelijk met een Grüß Gott door de locals wordt begroet. De kleine speciaalzaken waar de eigenaar nog tijd voor zijn klanten neemt. Gezellige restaurants en dito cafés en talloze winkels waar je de nieuwste wintersport gear koopt bij verkopers die verstand van zaken hebben.

Was sagen Sie?

Zeg eens eerlijk; hoe goed is jouw Frans? Of je Italiaans? Ga je op wintersport in Oostenrijk dan kun je je toch een stuk beter verstaanbaar maken dan wanneer je dat in een skioord in Frankrijk of Italië voor elkaar moet krijgen. Gelukkig lijkt het Nederlands in grote lijnen op het Duits/Oostenrijks, dat maakt communiceren een stuk gemakkelijk.
Wintersport in Oostenrijk

Waar voor je geld

Nederlanders blijven Nederlanders. Als we op een ding letten, is het wel op geld. Voor een wintersport in Oostenrijk is de is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Niet alleen voor de accommodatie maar ook als het gaat om skipassen.

Wintersport in Oostenrijk is voor iedereen

Wintersport in Oostenrijk is geschikt voor beginners én gevorderden, Vanzelfsprekend hangt het enigszins af van het gebied waar je verblijft. Echter over het algemeen tref je overal wel een blauwe, rode én zwarte piste aan.

Wintersport in Oostenrijk

Jong geleerd

Neem zeker je kinderen mee op wintersport in Oostenrijk. In veel bergdorpen zijn speciale kinderpistes aangelegd. Onder professionele (vaak Nederlandssprekende) begeleiding leer ze hier de kneepjes van het skiën.

Wist je trouwens dat in diverse regio’s speciale familie-skipassen te koop zijn? Er zijn zelfs locaties waar de kids gratis gebruik maken van de liften.

Wintersport in Oostenrijk = lekker eten

Oostenrijk Landal Resort Maria Alm Brettljause

Wat is er fijner na een ochtend en/of middag in de buitenlucht dan aanschuiven in een berghut waar je direct allerhande lekkers voorgeschoteld krijgt. Wat kies jij? De Kaiserschmarrn,  Gröstl of een Schnitzel. Mijn keuze valt (dikwijls) op Brettljause; een houten plank met daarop diverse soorten vlees en kaas en wat rauwkost. Wat sneeën brood en boter erbij en ik kan er de komende uren weer tegenaan.

Anton, anton!

“I bin so schön, i bin so toll
I bin der Anton aus Tirol”

Bestaat er een grotere après ski hit die heel Nederland uit volle borst mee kan zingen? Dacht het niet. Daarom is Oostenrijk de beste plek als het gaat om après skiën. Met je skischoenen nog aan, hossen tot je niet meer kunt.

Meer wintersport:

Wintersport met kinderen. Do’s & Don’ts
Ultieme checklist voor je wintervakantie
Wintersport , ook leuk voor niet-skiërs?!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *