Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met het ongerepte Noord-IJsland

Noord-IJsland papegaaiduikers

Dat IJsland een machtig mooie bestemming is, daarover valt haast niet te twisten. Bestaat er echter zoiets als de overtreffende trap van een pracht van een reisbestemming? Het antwoord op die vraag luidt; Reis naar het minder bekende Noord-IJsland, waar de natuur ongerepter is.

Ben je op zoek naar een unieke bestemming, dan zal dit land in de Atlantische Oceaan je niet teleurstellen. Tijdens een vakantie Noord-IJsland krijg je steeds het gevoel op een andere planeet te zijn beland.” – Cees van den Bosch | Eigenaar Voigt Travel

Het beste van Noord-IJsland

Reizen naar Noord-IJsland is kennis maken met indrukwekkende noordkust van het land. In de regio Mývatn reis je tussen krachtige watervallen, lavavelden, pseudokraters, vulkanen en geothermische bronnen. Hoe gaaf is dat?

Akureyri

Akureyri Noord-Ijsland

Akureyri is, na hoofdstad Reykjavik, een van de grotere steden op IJsland. Voor velen is dit de plek om de huurauto op te halen en de tour over het eiland te beginnen. De plaats zelf is weinig bezienswaardig, maar in de buurt liggen een aantal mooie plekken die je bezoek zeker waard zijn. Sla de warmwaterbronnen Myvatn Nature Baths zeker niet over, net als een stop bij de imposante waterval Godafoss.

Bofkonten onder ons, zagen boven Akureyri het groene schijnsel van het Noorderlicht.

Noord-Ijsland Noorderlicht
➡️ Voordeel van vliegen op Akureyri: de luchthaven van Reykjavik wordt elk jaar drukker en drukker. Wie in alle rust op IJsland aan wil komen, kiest dus voor Akureyri, waar inchecken, landen, paspoortcontrole en bagageafhandeling nog vlot verlopen. Zodat jij meer tijd hebt om van je reis te genieten.

Reykholt

Tijdens een bezoek aan Reykholt kun je er niet omheen. Op ongeveer 5 kilometer buiten de stad, ligt de grootste warmwaterbron van IJsland, Deildartunguhver. Fans van Game of Thrones bezoeken – geen grap – het Icelandic Goat Centre. Een van de geiten uit dit centrum schitterde in de populaire serie (Voor wie de show volg: het betreft de scene waarin het beest wegrent voor een draak).

Husavík

Noord-Ijsland walvis

Staat walvissen en papegaaiduikers spotten op je bucketlist? Kom dan naar Husavík. De wateren rondom Húsavík zitten namelijk propvol plankton, hierdoor leven er niet minder dan 24 walvissoorten in de wateren voor de kust. De nieuwsgierige papegaaiduikers pikken graag een visje mee. Wie nog iets anders wil zien dan de indrukwekkende fauna, werpt een blik op de houten kerk van Husavík. Volgens de locals de mooiste van IJsland.

Mývatn meer

In de omgeving van het Mývatn meer, het op drie na grootste meer (36,5 km²) van het land, vind je een grote verscheidenheid aan vulkanische verschijnselen. Het kleurrijke solfatarenveld Námaskarð, de krater van Hverfell en Lúdent zijn slechts enkele voorbeelden.

puffins papegaai duikers

➡️ Lees ook: Budget roadtrip IJsland

Noord-IJsland Praktisch:

  • Kies voor een reis naar Noord-IJsland niet voor een vlucht naar Reykjavík, maar vlieg rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport op Akureyri
  • Een fly-drive is perfect om dit gedeelte van IJsland te ontdekken. Je bepaalt zelf of je kiest voor een huurauto of een camper
  • Liever rondgereden worden? Dan is een groepsreis wellicht meer iets voor jou
  • Bekijk het aanbod van Voigt Travel eens. Sinds oktober 2018 hebben zij deze bestemming in het reisaanbod.

➡️ Natuurliefhebbers lezen ook: Waarom september de beste reistijd voor Lapland is

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *