Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oceania Cruises zet gegarandeerd al je zintuigen op scherp

Oceania Cruises

Alles met volle aandacht doen, is het streven van Oceania Cruises. Riet Goetschalckx, sales director bij de rederij, neemt je mee op een reis die al je zintuigen op scherp zet.

Proeven aan boord van Oceania Cruises

restaurant Oceania Cruises

“Wij zijn dé rederij voor foodies.” Riet’s mening wordt gedeeld. De rederij won niet voor niets de award voor best cuisine at sea. Bovendien gaat het grootste deel van het budget van de rederij op aan de aankoop van verse ingrediënten. “Onze chefs shoppen op lokale markten en bij topleveranciers langs de route. Kwaliteit staat voorop.” Oceania mag zich met recht koploper noemen op het gebied van gastronomie. Niet enkel aan boord, ook aan de wal. “Onze gasten genieten van culinaire tours. Zo gaat men in Barcelona met onze chef mee naar de markt of bezoekt men een kaasboerderij of een wijngaard. Inclusief proeverij, uiteraard.”

Zien

Zien, staat bij Oceania Cruises voor je ogen goed de kost geven in de aanleghavens. “We hebben intensieve routes, waarbij het streven is zo lang mogelijk in een haven te blijven,” ligt Riet toe. “Waar andere schepen om 16.00 uur de scheepshoorn luiden ten teken van vertrek, verlaat Oceania pas rond 20.00 uur de haven.” Zien staat ook voor een stad écht zien. “Niet aanleggen in een plaats op twee uur rijden van de stad, maar zo dicht mogelijk bij het hart van het centrum,” voegt Goetschalckx toe. “Bovendien,” vervolgt ze het gesprek; “trachten we het aantal zeedagen beperkt te houden, zodat er aan wal genoeg tijd is om bezienswaardigheden te zien. Meer zien uit zich daarnaast in het feit dat excursies sowieso in kleine groepen uitgevoerd worden.”

Horen

Het aspect horen staat voor Riet synoniem aan rust. Ze ligt het graag toe: “Een belangrijk aspect aan boord is rust. Door veel ruimte te creëren aan boord, creëren we rust. Geen harde klanken van muziek of entertainment. Wat je hoort is het ruisen van de zee en de golven van de zee die tegen het schip beuken.

➡️ Lees ook: Doe deze dingen nooit als je gaat cruisen!

Oceania Cruises ruikt naar BVLGARI ©

gastronomie

Als het om het reukorgaan gaat, komt ons gesprek opnieuw bij het onderwerp gastronomie. “Je ruikt de verse ingrediënten, het heerlijke eten dat de chefs voor iedere maaltijd van de dag bereiden.” Zeg je ruiken, dan hoort daar ook de geur van de zee bij. “Het voordeel van onze kleine(re) schepen is, is dat je nog een bent met de natuur. Je ruikt – en hoort – de zee. Op de grote mastodonten raak je de voeling met de natuur volledig kwijt.”

Iets wat de neus vast en zeker ook wel kan bekoren zijn de amenities in de badkamer van de hutten. Voor elke gast, ongeacht het type hut, wacht hier de geurlijn van BVLGARI ©.

Voelen

Oceania Cruises voelt aan als een home away from home. “Het is reizen, maar ook een stukje thuiskomen. Wanneer je normaliter een rondreis maakt, slaap je elke nacht in een ander hotel. Aan boord van Oceania Cruises keer je na een dag vol nieuwe ontdekkingen terug naar je eigen hut. Geen gedoe met koffers in en uit pakken, een prettig gevoel.

“De warme huiselijke sfeer aan boord, zonder glitter & glamour en zonder formele avonden, geeft onze gasten dat gevoel van thuiskomen. Net als de staff,” voegt Riet er trots aan toe; “zij creëren een band met onze passagiers, maken tijd voor hen vrij, staan altijd klaar voor een praatje en zorgen voor een harmonieus gevoel op het schip. Met meer dan veertig verschillende nationaliteiten en een hoge passagiers ratio (op een schip met 684 passagiers vaart 400 man personeel mee, terwijl dat bij 1250 gasten, 800 man is) noemen wij het zelf wel eens de wereldvrede aan boord.”

Evenwicht

Puur praktisch gekeken slaat het zintuig evenwicht op de aanwezige stabilisatoren die aanwezig zijn op elk schip. Zo behouden de passagiers het evenwicht aan boord. “Maar,” legt Riet uit, ”we brengen vanzelfsprekend evenwicht aan in onze routes. We leggen enkel in havens aan in de beste reisperiodes voor die bestemming.”

Het mag duidelijk zijn, cruisen met Oceania Cruises, is een feest voor al je zintuigen.

Oceania Cruises in het kort

Oceania Cruises werd in 2002 opgericht. De rederij heeft een vloot van 6 intieme, middelgrote schepen. Oceania Cruises staat garant voor persoonlijke service, elegante stijl en zeer verfijnde keuken.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *