Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doe deze dingen nooit als je gaat cruisen!

Zelfs doorgewinterde reizigers maken fouten wanneer ze gaan cruisen. Vergis je namelijk niet, een cruise maken vergt toch net een andere aanpak dan welke andere vorm van reizen dan ook.

Prijs

Goed, je hebt besloten te gaan cruisen. Baseer je besluit voor een bepaalde route of rederij nimmer op basis van de prijs. Wanneer je nog nooit voet aan boord hebt gezet, lijken alle schepen op internet op elkaar. Reis je als gezin of ben je van plan met je lover je tijd op het schip door te brengen? Misschien is de ene cruise aantrekkelijker geprijsd, maar ben jij niet de doelgroep. Vooruit doe je huiswerk en kijk wat het beste bij je past.

Hut

Cruisen
Nog zo iets. Heb je net de juiste rederij te pakken, welke hut kies je dan? Op grote nieuwe schepen is het aanbod enorm, wanneer je de brochures raadpleegt begint het je te duizelen. Binnenhut, buitenhut, suite? Let ook op of je wel of juist niet op hetzelfde dek een hut wil als waar het zwembad is of de bar. Tijdens mijn MSC Cruise op de Perzische Golf verbleef ik voor een buitenhut. Ondanks het feit dat ik niet zo gek veel gebruik maakte van mijn balkonnetje, vond ik het heerlijk ’s ochtends de schuifdeur te openen en de zilte wind naar binnen te laten waaien.

Op dezelfde dag vliegen en cruisen

Het gaat heel veel keren goed, maar wat nu als je vertraging oploopt en letterlijk de boot mist? Boek lekker je vlucht een dag (of twee) eerder en geniet van de stad waar het schip aangemeerd ligt. Wanneer je net als ik naar Abu Dhabi vliegt is het ook best lekker om even je jetlag in een fijn hotel weg te werken alvorens aan je cruisetrip te beginnen.

Niks plannen

Cruisen
Net als in het echte leven, kan een cruisevakantie niet zonder planning. Het aanbod van faciliteiten is dermate omvangrijk dat een goede voorbereiding je trip zeker ten goede zal komen. Boek je excursies die aan de wal wenst te maken op tijd. Wanneer je een zee-dag hebt zullen bepaalde faciliteiten (bijvoorbeeld spa & wellness) sneller volgeboekt zijn.

Veel bagage meenemen

Ook al boek je een ruime hut, in vergelijk met een doorsnee hotelkamer blijft de oppervlakte doorgaans beperkt. Neem niet te veel bagage mee, grote kans dat je enorme koffer niet onder het bed of in de kast past. Bovendien check vooraf de dresscode aan boord. Wedden dat je de helft thuis kunt laten, want gala betekent in heel veel gevallen niet meer dan netjes gekleed gaan. Een leuk jurkje voor de dames volstaat negen van de tien keer prima, even als een sportief jasje aangevuld met das voor de heren.

Handdoekje leggen

Cruisen
“Hoe maak ik het snelst vijanden bij mijn medepassagiers en de crew?” Door ’s ochtends een handdoek op een van de ligbedden te leggen en vervolgens uitgebreid te gaan ontbijten, te gaan sporten te gaan… Nou ja, je snapt wel wat ik bedoel. Ook al lijkt het of er te weinig vrije stoelen zijn, gewoon niet doen. Afgesproken?

➡️ Lees ook het artikel over dit onderwerp: Handdoekje leggen

Heb jij wel eens overwogen te gaan cruisen?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *