Zoek
Sluit dit zoekvak.

Norwegian Epic, groots genieten op dit indrukwekkende cruiseschip

Norwegian Epic cruise

De Norwegian Epic, een cruisesschip van Norwegian Cruise Line, bestaat uit maar liefst 16 dekken, 14 restaurants, 18 bars en 5 zwembaden. Hoe vind je je weg aan boord en wat blijft je meeste bij eenmaal terug aan wal? Stefan voer mee, wij spraken hem kort na zijn reis, en of hij enthousiast was.

Norwegian Epic, mijn favoriet

“De Norwegian Epic is absoluut een van mijn favoriete schepen,” start de 28-jarige Stefan ons gesprek. Voor zijn werk bij Cruisewinkel is hij vaker te gast op cruiseschepen om video-opnames te maken, “maar de Epic steekt met kop en schouders boven de andere cruiseschepen uit, die ik tot nu toe bezocht heb. Qua vermaak, de crew, de diversiteit, het klopt simpelweg allemaal. Waar andere rederijen soms toch een bepaalde doelgroep aantrekken, zag ik hier aan boord passagiers van een divers pluimage.”

cruise zwembad

Welkom aan boord van de Norwegian Epic

Als reisgezelschap van drie mannen, schepen ze in Rome in. “Reeds in de terminal begint de reis al. Je voelt je direct welkom. Een aardige baliemedewerker controleer je paspoort, legt de procedure uit en overhandigt je je hutsleutel. Dat alles gebeurt terwijl er op de achtergrond swingende muziek uit de speakers galmt. Met de routebeschrijving in de hand, ga je met enkel de handbagage aan boord. Geen gedoe, geen gesjouw, want de overige koffers worden bij je hut afgeleverd. Hoe relaxt wil je je reis beginnen?”

Vanuit de terminal arriveert het drietal op dek 4. “Hier wachten 4 gigantische liften op je, een belevenis op zich.” Eenmaal aangekomen op dek 13 gaan de mannen op zoek naar de hut. “Onze balkonhut heeft een pracht van een uitzicht over zee, maar we gunnen onszelf weinig tijd om daar van te genieten. Het eerste wat je wil doen, is het schip verkennen. In mijn geval; waar kan ik wat te eten krijgen.”

Altijd wat te doen

Niet alleen aan boord hoef je je geen moment te vervelen, in de aanleghavens worden eveneens volop activiteiten en excursies georganiseerd. “De rederij biedt in elke stad waar het schip aanlegt diverse excursies aan. Je wil tenslotte niet het schip missen, er wordt namelijk op niemand gewacht. Geen enkele uitzondering. Als het tijd is om te vertrekken, luidt de scheeptoeter en verlaat het schip de haven.”

Dat op eigen gelegenheid een stad of bezienswaardigheid meer voorbereiding vergt, ontdekten de mannen toen de Epic in Livorno aanlegde. “We dachten zelf wel even de trein naar Florence te pakken. We waren ons er echter niet van bewust dat het die dag een feestdag betrof in Italië, met als gevolg dat er amper treinen reden. Uiteindelijk bezochten we Pisa, een heerlijke stad als je langs de hysterie van de scheve toren heen kijkt.

Norwegian Epic Pisa Italië

Als je na een dag vol nieuwe ontdekkingen terug naar het schip gaat, wordt je in de haven feestelijk onthaald. Een verfrissend handdoekje, een koel drankje en een heuse DJ booth. Fenomenaal, zoals je terug aan boord begroet wordt.”

➡️ Lees ook: Doe deze dingen nooit als je gaat cruisen!

Meer voor mannen

Is een cruise iets voor mannen? “Jazeker! Mijn reisgenoten en ik genoten met volle teugen. Onze favoriete plek op het schip was de O’Sheehan’s bar, een Ierse pub vol vertier. Een plek om te poolen, air hockey te spelen of een partijtje te bowlen met je maten, maar ook een plek om 24 uur per dag nacho’s, hamburgers en andere snacks te eten. Naast genieten in deze bar maakten we ook veel gebruik van jacuzzi aan boord en leefden we onszelf uit aan de klimwand. Niet vies van enige competitie zweepten we elkaar op om zo hoog mogelijk te klimmen.

Cruise lounge

Eenmaal thuis heb ik direct mijn vriendenclub warm gemaakt om een keer samen op cruise te gaan. Op de Norwegian Epic natuurlijk. Dansen tot je voeten niet meer kunnen in de Bliss lounge met in je hand een goed glas bier of een van de tientallen cocktails. Boek je cruise sowieso op basis van Premium All Inclusive, dan zijn tijdens je reis de meeste (alcoholische) dranken inbegrepen en hoef je deze niet meer af te rekenen aan het eind van de cruise. niet te voldoen.

Veel mensen denken dat een cruise minimaal een week of langer duurt. Dat hoeft helemaal niet, tegenwoordig is het bij veel rederijen mogelijk een paar dagen aan boord te vertoeven. Zie het als een soort citytrip, alleen reist je hotelkamer elke nacht met je mee. Ideaal dus voor een lang weekend weg en toch veel zien.”

Norwegian Epic is perfect

Dit schip is perfect voor reizigers die wel houden van een beetje leven in de brouwerij. Types waar gezelligheid voorop staat. Het maakt niet uit of dat stellen zijn of gezinnen. Er is namelijk een adults only gedeelte aan boord, maar ook een kids club. Wat ik ook veel zag op het schip waren de zogenaamde meer generatie gezelschappen. Ouders, grootouders en (klein)kinderen tezamen op vakantie. Kortom de Norwegian Epic is er voor iedereen.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *