Zoek
Sluit dit zoekvak.

Er gaat niets boven Groningen. Kijk maar eens mee

Er gaat niets boven Groningen

Er gaat niets boven Groningen, dat is eigenlijk het enige dat ik van de stad ken. Deze award winnende toeristische promotiecampagne kende ik, meer ook niet. Tijd om daar verandering in te brengen.

Groningen putdeksel
Zelfs de putdeksels zijn fraai
Groninger Museum
Groninger Museum
Groningen
Entrée Groninger Museum
Groningen moderne architectuur
Moderne architectuur
Videopalviljoen
Videopaviljoen
mussengang
Mussengang

Er gaat niets boven Groningen

Vanuit mijn geliefde, gezellige Brabantse land, reis je niet zo maar ‘even’ naar het hoge noorden van Groningen. En dat is jammer. Nooit eerder bezocht ik deze veelzijdige stad. Ik spendeerde er een nachtje Hotel NH Groningen Hotel de Ville en dat was achteraf gezien, eigenljik iets te kort. Waarom? Deze stad heeft zo veel te bieden. Kijk zelf maar.

Hanzestad

Reeds in de 14e eeuw sloot de stad zich aan bij het Hanzeverbond. Dit  was een samenwerkingsverband van diverse kooplui uit landen als Duitsland, Scandinavië, Engeland, Polen, maar ook de Baltische landen en Rusland. De stad is trots op haar geschiedenis als Hanzestad. Niet gek dus dat zijn haar Hogeschool deze naam mee gaf.

Groningen, studentenstad

In deze gezellige stad, studeren ruim 50.000 studenten, verdeeld over de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit. Hier kunnen de studenten kiezen uit maar liefst honderdvijfenzeventig studierichtingen. De Hanzehogeschool is niet voor niets de grootste Hbo-instelling in het Noordelijke deel van Nederland. Door het grote aantal studenten, uit binnen- en buitenland, mag Groningen zich de jongste stad van Nederland noemen.

Architectuur

Wanneer je liefhebber bent van architectuur, dan zit je hier goed. Variërend van moderne appartementen, klassieke arbeiderswoningen, historische herenhuizen, pittoreske hofjes en het bijzondere Groninger museum. Kom je met de trein naar Groningen, dan val je meteen met je neus in de boter. Je eerste kennismaking met de stad is die met het mooiste station van Nederland: het Centraal Station, dat ze hier Hoofdstation noemen. Wist je dat het plafond van dit station van papier maché gemaakt is?

Stad van Martinitoren

Zeg je Groningen, dan zeg je Martinitoren. Deze statige toren heeft een geschiedenis die teruggaat naar de negende eeuw. Voor een mooi uitzicht, ga je naar de top en de stad ligt aan je voeten.
Tel daar de vele leuke horeca en winkelgelegenheden bij op, dan kun je maar tot een conclusie komen; Er gaat niets boven Groningen.

Meer:

Heb je aan een dag niet genoeg, blijf dan gewoon een nachtje slapen, zoals ik deed in het NH hotel Groningen Hotel de Ville

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *