Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland | NH Hotel de Ville Groningen

Tijdens mijn allereerste kennismaking met de stad Groningen, overnacht ik bij NH Hotel de Ville. Een keuze om zeker geen spijt van hebben.

Hotel NH Groningen Hotel de Ville (1)
Stralend middelpunt in het donker. Vanuit de kamer kunnen we de Martini Toren zien
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (4)
Standaard kamer @ Hotel NH Groningen Hotel de Ville
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (5)
#Usie
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (7)
Voetjes omhoog na een dag Groningen ontdekken
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (8)
Aan alles is gedacht
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (10)
De kamer is compact, maar compleet
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (12)
Sfeervolle lounge – wie zie ik daar in de spiegel? ūüėČ –
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (13)
Op een koude winterdag behaaglijk bijkomen bij de warme haard
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (15)
Serre, met aangrenzend de tuin
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (16)
Een hotel lounge die voelt als een huiskamer
Hotel NH Groningen Hotel de Ville (17)
Zo’n bar wil ik thuis ook wel

Een nachtje weg naar NH Hotel de Ville in Groningen

Elk jaar is er een eindejaars diner van een opdrachtgever van vriendlief. In 2013 vindt het samenzijn plaats in Groningen. Vanuit Breda een tikje te ver om na het tafelen weer terug te rijden. Derhalve besluiten we de nacht door te brengen in het NH Hotel de Ville.

Monument in de stad

Een statig pand aan de Oude Boteringestraat is ons logeeradres in Groningen. Hier huist het NH Hotel de Ville. Het uit, bakstenen opgetrokken pand van NH hotel Groningen Hotel de Ville staat zelfs op de monumentenlijst. Het kent een geschiedenis dat terug gaat naar de 15e eeuw. Alvorens ik naar binnen ga, tuur ik door de hoge ramen, waar een kroonluchter het licht van het haardvuur bij schijnt. Aan een antieke tafel zie ik een medewerker in het zwart gekleed, met gasten in gesprek. Boeddha op de schouw, kijkt me mysterieus aan en lijkt me naar binnen te wenken.

Warm welkom bij NH Hotel de Ville

De kou valt direct van me af, bij het binnengaan van het hotel. Het haardvuur knispert en het is behaaglijk warm in het pand. De receptioniste roept direct haar collega, die een dikke jas aantrekt. Ze neemt met een vriendelijk handgebaar de autosleutel aan en verdwijnt in de koude decembermiddag om onze auto te parkeren. De dame aan de balie voorziet ons intussen van de kamersleutel en aanvullende informatie over Groningen.

In de lounge, die aandoet als een huiskamer, komt de warmte en de geur van smeulend haardvuur je tegemoet. Wat een fijne plek om plannen te maken alvorens de stad te gaan ontdekken.

Zandtinten en taupe

Het NH hotel Groningen Hotel de Ville telt in totaal 66 kamers. Onze standaardkamer ligt op de eerste verdieping. De rustgevendezandtinten en taupe kleuren komen in terug in de meubels en decoratie. Alles is in harmonie en goed op elkaar afgestemd. Onze kamer is compact, maar wel compleet. Er is zelfs een bureau, een fauteuil met voetenbank en coffee & tea making facilities. Een tweede deur in de kamer, verschaft ons toegang tot het balkon. ‚ÄúIk zie de Martinitoren,‚ÄĚ roept vriendlief, terwijl ik net de badkamer aan een inspectie onderwerp. d’ Olle Grieze is het stralend middelpunt van ons uitzicht. Oh, en die badkamer, daar was ook niets mis mee, hoor.

Er gaat niets boven Groningen

NH Hotel de Ville is de perfecte uitvalsbasis voor ontdekkingstochten door de stad Groningen. Het ligt vlak bij de Rijksuniversiteit Groningen en de eeuwenoude Martinitoren. Bovendien liggen diverse musea  en de belangrijkste winkelstraten nabij. Kijk voor meer Groningen inspriratie eens hier. Jammer, dat we maar een nacht hier slapen. Het bed ligt heerlijk en het ontbijt is uitgebreid. Bovendien biedt Groningen zoveel leuks, dat een extra overnachting echt niet overbodig is.

Praktisch

NH Hotel de Ville
Oude Boteringestraat 43 – 45
9712 GD Groningen – Nederland
+31 50 318 1222

Voor leuke tips en hotspots in Groningen lees je het artikel Er gaat niets boven Groningen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *