Zoek
Sluit dit zoekvak.

Designhotel Maastricht, slapen tussen kunst & kitsch

Nederland Designhotel Maastricht

Designhotel Maastricht ligt op steenworp afstand van het station en vanuit deze accommodatie loop je zo het gezellige centrum van deze bourgondische stad binnen.

Designhotel Maastricht

Designhotel Maastricht lobby

Een roze en rode Magis Puppy wachten ons al op. Als deze designitems konden kwispelen, zouden ze het zeker weten, direct doen. Rode strakke letters sieren een blauwe balk met daarop de naam van ons onderkomen voor vannacht. In de waanzinnig hippe wijk Wijck, omringd door stijlvolle boetieks en innovatieve conceptstores, stappen we het Designhotel Maastricht binnen.

Via een smalle gang bereiken we de receptie. Een studentikoos type komt ‘van achter’ vandaan en neemt plaats achter de incheckbalie. In no-time checkt hij de reservering en zijn we twee keycards rijker. Dat ging gemakkelijk.

In de lobby kruip ik even in de (replica?) bubble chair van de Finse binnenhuisarchitect en meubelontwerper Eero Aarnio, wiens gekleurde viervoeters ons reeds bij aankomst opwachtten. Op de lange leestafel liggen wat toeristische folders en op een bijzettafeltje is het mogelijk jezelf een koel glas water in te schenken. Aardige geste.

We stappen in de lift, benieuwd wat onze kamer zal brengen.

➡️ Lees ook: Maastricht, ga met me mee naar de mooiste plekken

Met de billen bloot

Nederland Designhotel Maastrichthotelkamer

Bij het openen van de deur valt direct de muurschildering op. Op z’n zachts gezegd niet echt onze smaak. Een vrouw op een groene stoel op het strand en een man op een rode bank. Ik snap het niet. Wat heeft dit met elkaar van doen? En waarom is die vrouw vele malen groter dan de afgebeelde manspersoon?

Aan het bureau/de werkplek is weinig aan te merken, maar de keuze voor de foto boven het bed, is merkwaardig te noemen. Een paar blote billen sieren de wand boven onze slaapplek. Dat wordt kop aan kont liggen vannacht.

eden hotels badkamer

Een Formule 1 finishvlag kan jaloers zijn op onze badkamer. Van boven tot onder van links naar rechts is deze zwart-wit betegeld. De goodies ruiken heerlijk en zijn in grootverpakking, dat scheelt een pak afval. Een harde krachtige straal zorgt voor een verkwikkende douche en de handdoeken zijn heerlijk fluffy. Prima wakker worden zo.

Duurzaam duurt het langst

Eden Hotels duurzaam

Eden hotels, de keten waar Designhotel Maastricht deel van uitmaakt, zet zich graag in voor een duurzame toekomst. Op het bed treffen we een kaartje. Wanneer je geen nieuwe handdoeken gebruikt, wordt je daarvoor beloont. Wij blijven echter maar een nacht en zijn derhalve niet in de gelegenheid van deze duurzame actie gebruik te maken.

Wat opvalt is dat de keten zich – zoals gezegd – bezig houdt met duurzaamheid, maar wel plastic flesjes in de minibar plaatst. Ruimte voor verbetering, zullen we maar zeggen…

➡️ Wil je precies weten wat de hotelketen onderneemt inzake duurzaamheid? Check hier het duurzame verhaal van dit familiebedrijf

Conclusie Designhotel Maastricht

Hoe was ons nachtje bij Designhotel Maastricht?

  • Wij hadden een ruime kamer, van alle gemakken voorzien (denk aan kluis, Nespresso apparaat etc.). Echter, is de waterafvoer in de badkamer niet je van het, waardoor het water de kamer inloopt. Gevolg, waterschade aan de houten vloer. Ook zijn her en der in de kamer gebruikssporen te vinden, een nieuw verfje hier en daar kan geen kwaad.
  • Het ontbijt in aangrenzend restaurant FLO is uitgebreid en het personeel vriendelijk
  • De prijs/kwaliteit verhouding is prima. Kortom een fijne plek voor een nachtje/weekendje weg.

📍 Eden Hotels – Designhotel Maastricht, Stationsstraat 40, 6221 BR Maastricht

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *