Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maastricht, ga met me mee naar de mooiste plekken

Maastricht-Nederland

Ga met me mee naar Maastricht….

“Kom met me mee naar Maastricht
Voor wie niet weet waar dat ligt
Ergens in het uiterste zuiden van het land
Parel van het Limburgse land
Stad met een eigen gezicht
Door de Romeinen gesticht
En door de Fransen beïnvloed als geen
Kom maar dan gaan we d’r heen”
Benny Neyman – Ode aan Maastricht

Maastricht Wyck

1. Wyck

Sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels, je treft het allemaal in Wyck grenst de wijk die direct aan het centraal station van Maastricht grenst. Een wijk die geruime tijd in beweging is en zichzelf heus als upcoming mag beschouwen, want de afgelopen jaren heft dit stadsdeel een heuse metamorfose ondergaan.
Hotel Kaboom: slaap in het hipste en leukste hotel van de stad, hotel Kaboom. Ik verzeker je, je zal er geen spijt van krijgen (lees hier maar)
‘T Wyker Cabinet: Een leuke bistro, om te dineren, of zoals ik deed , te borrelen
Maasticht Céramique

Monumentale panden en stille getuigen van het industriële verleden maar toch hip & happening, dat is Céramique.

Bonefantenmuseum:Niet te missen als je in Maastricht bent. Het iconische gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi dat schittert aan de skyline.

Sjiek Kook Punt: Lekker eten en een voorliefde voor Italië komen in het pand van Frans samen. Omring jezelf met levensgenieters en geniet van een heerlijke lunch of fijn diner. Oh ja, je kunt er ook kookworkshops volgen.
Maastricht Jekerkwartier

3. Jeker Kwartier

Net buiten de drukke binnenstad met de welbekende warenhuizen en merken, flaneer je in het Jekerkwartier langs boetiekjes en speciaalzaken.

Bisschopsmolen:De Bisschopsmolen is de oudste draaiende watermolen van Nederland. De molen heeft een eigen ambachtelijke bakkerij, waar men laat zien dat . Hier bewijzen we dagelijks dat broodbakken een kunst is. Leg hier eens aan voor een speltbroodje tijdens lunchtijd.

Stadspark: Met haar 175 jaar is het Stadspark Maastricht één van de drie oudste parken in Nederland. Een plek om op je gemak in het gras een boek te lezen, te picknicken of langs de oude stadsmuren te flaneren.
Maastricht StokstraartKwartier

4. Stokstaartkwartier

Veeg de straatjes tussen het Jekerkwartier en de binnenstad bij elkaar en voila, je hebt het stokstaartkwartier. Alles is hier schattig en klein. Kleine steegjes, kleine kroegjes. Verdwalen kan (bijna) niet, aangezien het Onze Lieve Vrouweplein nooit ver weg is.

Le Charlemagne: Op één van Maastrichts mooiste pleinen kun je heel de dag door aanschuiven. Ontbijt, lunch, diner, geen probleem. Ik koos er echter voor mijn tanden te zetten in een heerlijk stuk Limburgse vlaai. #nomnomnom

Gelateria Luna Rossa Due: Heb je problemen met keuzes maken, blijf dan vooral weg uit deze supergave ijszaak. Trakteer je smaakpapillen op schepijs zoals je het nimmer eerder proefde.
Maastricht Sphinx Bassin

5. Sphinx & Bassin

Een roos in de knop, een feniks die uit haar as zal herrijzen? Dit stukje Maastricht is nog niet zoals de inwoners en bezoekers haar graag zouden zien. De ambitie hier een fraai stuk stad te creeren is er en daarmee heb je voor de komende jaren een uitstekende reden om nog eens een weekendje weg deze kant op te plannen.

Harbour Club Maastricht: Bewust reserveerde ik een tafel bij dit trendy restaurant in een van de oude kadekelders aan de binnenhaven ’t Bassin. Een stukje stad waar je normaliter niet zo gemakkelijk komt en daarom des te leuker om te ontdekken.

Wat zijn jouw pareltjes in de leukste stad van Limburg?

Kom met me mee naar Maastricht
Stad met het oude gezicht
Stokoude straten, maar jong nog van hart
Altijd een beetje apart
Stad aan de kolkende Maas
Weinig bezongen helaas
Zo’n zachte “G” als jij heeft er niet een
Kom maar dan gaan we d’r heen
Stad als een onuitgesproken gedicht
Kom met me mee naar Maastricht!!
Benny Neyman – Ode aan Maastricht

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *