Wanneer de dagen korter worden, is er toch een goede reden om je jas aan te trekken en er op uit te gaan. In de donkere avonden rondom kerst schitteren de lichtje van het China Light Festival op haar mooist.

China Light Festival

Reeds in 2009  bezocht ik het China Light festival, toen gehouden, in Emmen, waar de verlichtte lantaarns opgesteld stonden in het dierenpark. Een aantal jaar later streek dit evenement neer in Rotterdam, in 2014 was Utrecht de gastheer. In 2015 zijn de 25 lichtbronnen te bewonderen in de attractiepark Sprookjeshof in ZuidLaren.

“China kent een eeuwenlange traditie van lichtfestivals. Al honderden jaren worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust.”

Breng wat licht in de donkere wintermaanden en bezoek dit gave festival, echt een aanrader! Vergeet vooral je camera niet, ik schoot ontelbaar veel foto’s, hier een kleine greep uit de collectie:

China Light festival Emmen 2009
China Light festival Emmen 2009
China Light festival Emmen 2009
China Light festival Emmen 2009
China Light festival Emmen 2009

Update China Light Festival

UPDATE: 1 november 2015 t/m 3 januari 2016 zal China Light te bezichtigen zijn in attraktiepark Sprookjeshof Zuidlaren

Ben jij wel eens bij een editie van het China Light festival geweest? Mooi he?

➡️ Kun je geen genoeg krijgen van prachtige lichtjes? Bezoek dan ook het Amsterdam Light Festival. Hier lees je onze ervaring.