Zoek
Sluit dit zoekvak.

München | Folklore, architectuur, sauerbraten en oktoberfest

Citytrip München

Citytrip München, hier wil je heen

München, waar modern en folklore hand in hand gaan. Naast architectonische hoogstandjes, weidse parken en topmusea tref je in de stad eveneens lederhosen, dirndl’s. En vergeet ook niet de egelijke Duitse restaurants met Sauerbraten, Buttermöhren und Bratkartoffeln op de kaart. Verder staat er een ding synoniem voor München, het Oktoberfest.

München: Oud versus modern

De Altstadt van München barst uit haar voegen van de wereldberoemde brouwerijen en gemoedelijke stubes. Het eeuwenoude Rathaus torent boven de vele vakwerkhuizen uit. Voor een adembenemend uitzicht over de oude stad beklim je ‘Alter Peter’ zoals de Sint Peterkerk, de oudste kerk van de stad, door de locals liefkozend genoemd wordt. Wanneer het een heldere dag is kijk je zo naar de Alpen. Vergaap je aan Rubens en Rembrandt in de Alte Pinakoteke of bewonder de fraaie glas-in-lood ramen van de Frauenkirche met haar typische ui-vormige koepels.

Het voormalige Olympische Stadion, gelegen buiten het centrum, toont een stukje vooruitstrevende bouwkunst. Modern München ligt aan je voeten hoog op de Olympiaturm. Wanneer je toch in de buurt bent, sla het futuristische gebouw van BMW Welt niet over. Voor een portie moderne kunst stap je Pinakoteke der Moderne binnen of vergaap je je aan de vele streetart in de stad.

BMW museum München

Ozapft is

 

Elk jaar trekken niet minder dan 6,5 miljoen bezoekers naar de Duitse stad om er het grootste bierfestival ter wereld bij te wonen, het Oktoberfest. Om maar direct een misverstand uit de weg te ruimen, dit gigantische feest vindt plaats in september. De dag waarop het spektakel losbarst hangt van het volgende af; de start van het Oktoberfest vangt elk jaar aan op de eerste zaterdag na 15 september. De festiviteiten worden neergelegd op de eerste zondag van oktober.

Zodra de legendarische woorden “Ozapft is” door de burgervader om precies 12.00 uur ’s middags uitgesproken zijn, stopt het dagelijkse leven in München en denkt iedereen nog maar aan een ding, feest.

➡️ Lees ook: Oktoberfest München, daar moet je bij zijn

Duitsland Munchen Oktoberfest

München insider tips

Al zo’n 15 jaar komt Hans elke maand in Munchen, hij deelt graag zijn tips voor ‘de meeste Noordelijke stad van Italië’.

  • Er zijn tal van mogelijkheden tot overnachten, mijn favorieten zijn het Sheraton of het Westin hotel in München
  • Het openbaar vervoer is prima geregeld. De S-Bahn brengt je snel waar je wezen moet
  • De Maximilianstrasse is de PC Hooftstraat van München. Op nummer 15 tref je er Café Brenner een fijne plek om te lunchen
  • Een andere fijne plek is Park Café, de plek in de stad om je tanden in een schnitzel te zetten. In de zomer beschikt het café over een enorm terras te midden van het groen

Duitsland sauerbraten

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TravelETC, het magazine van UNIGLOBE

Meer Duitsland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *