Zoek
Sluit dit zoekvak.

Throwback Thursday | Op zoek naar de paardjes in Ulaanbaatar

ulaanbaatar mongolia mongolië UB Ulan Bator

Throwback Thursday, die keer in de hoofdstad van Mongolië

Het is weer Throwback Thursday. Vandaag neem ik je mee terug naar juni 2003. Tijdens een half jaar backpacken in Azië is Mongolië was, na Rusland, het tweede land dat we tijdens onze reis aandoen. Tijdens een dagje slenteren door de Mongoolse hoofdstad zie ik op een rotonde schattige Mongoolse paardjes staan. Een foto met dartelende diertjes is een logisch gevolg.
paardjes Mongolië Throwback Thursday

Paardjes waar zijn jullie?

Ik werk bij een reisorganisatie gespecialiseerd in reizen per Trans Siberië/Mongolië Express. Frequent begeleid ik, naast mijn werk op kantoor, een van de treinreizen naar Rusland, Mongolië en China. In 2005 en 2006 reis ik daarom wederom in het land rond. In UB wordt als een malle gebouwd, de stad toont bij ieder nieuw bezoek een ander aanblik. Mijn vrolijke vriendjes zijn, helaas, nergens meer vinden.

Throwback Thursday : De reünie

Mijn werknemersjas heb ik ingeruild voor een ZZP-bestaan. Een bruiloft brengt me in 2012 terug naar een van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Na een paar jaar afwezigheid is Ulan Bator voor Mongoolse begrippen een moderne stad geworden. Wat is er veel verandert! Op een frisse lenteochtend zijn ze daar ineens. Ik was niet naar ze op zoek, denkende dat ze jaren geleden reeds baan hebben moeten ruimen voor de ontwikkelingen die de stad doormaakt. Tot mijn verbazing, aan de andere kant van de stad (ten opzichte van waar ze zich eerst bevonden), duiken ze ineens weer op. Als een kind zo blij moet ik, natuurlijk, opnieuw met ‘mijn’ paardjes vereeuwigd worden.

Mongolie Throw back Thursday paardjes

Meer Mongolië

Wie naar Mongolië afreist, moet eigenlijk de hoofdstad zo snel mogelijk achter zich laten. Op een paar bezienswaardigheden na, heeft UB weinig te bieden. Wie kennis wil maken met het echte Mongolië trekt de Gobi woestijn in. In het artikel Als een nomade in de Gobiwoestijn lees je over mijn avonturen in rural Mongolia.

Azië Mongolië meisje met hond

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *