Zoek
Sluit dit zoekvak.

Colombia | Sabine woont in een finca buiten de gebaande paden

Een nieuwe Local Life: Sabine woont in Colombia

Hi Sabine, leuk dat je meedoet aan de rubriek Local Life, vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Sabine Boogaard en eind 2014 emigreerde ik voor de liefde naar Colombia. Mijn man en ik ontmoetten elkaar in Nederland en zo’n 1,5 jaar later vloog ik hem achterna naar zijn thuisland. Inmiddels getrouwd wonen we na een paar jaar Bogotá nu op het platteland bij Sopó, in een finca (boerderij). Een prachtige plek op 2600 meter hoog in de bergen. In 2014 kwam ik voor het eerst in dit prachtige land en ik was meteen verliefd. De lieve mensen, de prachtige natuur, kleurrijke dorpjes, het lekkere eten en nog veel meer: ik wilde blijven.
Colombia Travelers Tales Sabine

Buiten de gebaande paden

Ik heb een enorme voorliefde voor reizen buiten de gebaande paden, anders dan anders. En Colombia is daar het perfecte land voor. Het is nog maar een paar jaar geleden dat het toerisme echt booming is geworden en de meeste reizigers maken precies hetzelfde rondje. Maar er is zoveel meer te zien. Natuurlijk mijn woonplaats Sopó met prachtige natuur en historie. Maar ook het meer van Guavio en Lago de Tota en omgeving zijn zulke prachtige plekken die weinig worden bezocht. Evenals het witte dorpje Guatavita, waar ik inmiddels al zo vaak ben geweest, behoort tot mijn favorieten. Cundinamarca, het departement waarin ik woon, heeft ook enorm veel te bieden, zoals raften, klimmen, wandelen, paragliden, leuke dorpjes en makkelijk te rijden met een eigen auto. Heerlijk dus om erop uit te gaan vanaf Bogotá of een paar dagen een leuke tour te doen in dit gebied.

De mooiste bestemmingen van Colombia

Eigenlijk is alles in Colombia mooi en leuk. Van het kleurrijke Salento tot bruisend Medellín en van de rode rotsen in Tatacoa tot de groene archeologische oase San Agustín. Toch heb ik een paar favorieten waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Cartagena bijvoorbeeld. In het hoogseizoen een stad om vooral te vermijden, maar daarbuiten fantastisch. Slenteren door de oude straatjes langs huizen in alle kleuren van de regenboog. En wat dacht je van het dorpje Barichara? Ongelooflijk dat dit zo vaak door reizigers wordt overgeslagen, want niet voor niets wordt dit dorp ook wel het mooiste van Colombia genoemd. Alsof je teruggaat in de tijd zo mooi.
Colombia Travelers Tales Sabine

Wonen in Colombia

Wonen in Colombia is heerlijk: de mensen zijn ontzettend lief, zeker in een dorp, het eten lekker, de natuur waanzinnig mooi en het leven stukken relaxter dan in Nederland. Ik ben enorm van dit land gaan houden en beschouw het helemaal als mijn thuis. Het gevarieerde klimaat maakt ook nog dat je binnen no-time in een totaal andere omgeving en temperatuur bent, waardoor korte reisjes of weekendjes weg opeens nóg leuker worden. Colombianen zijn erg gastvrij en ondanks mijn opvallende uiterlijk met blond haar en een witte huid voel ik mij hier altijd welkom. Of we hier altijd blijven wonen weet ik niet, maar voor nu zijn we enorm tevreden en wonen we op een fantastisch mooie plek die we niet snel ergens anders zullen vinden.

Bio:

Colombia Travelers Tales Sabine
Naam: Sabine Boogaard
Leeftijd: 32
Beroep: zelfstandig ondernemer (webdesign, tekstschrijven, wetenschappelijk onderzoek)
Website: www.besabine.com

Meer Colombia

4x Colombia door de ogen van reizigers

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *