Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leesvoer waarbij reizen een cruciale rol speelt

Leesvoer inspiratie nodig? We got you!

Het eerste kwartaal van 2018 leverde veel nieuw leesvoer op. OmniTraveler genoot stiekem van de koude dagen die februari bracht, zette de kachel hoog en kroop onder een dekentje op de bank om menig uurtje weg te lezen. Welke pillen ik verslond, wel deze:
Leesvoer boek Uitgeverij Elmar

Leesvoer #1: Een bed van sneeuw

Pierre Wijnen is naast de auteur ook de hoofdrolspeler in het boek ‘Een bed van sneeuw’. Hoe het kan weet niemand, maar ervaren berggids Pierre stort op zekere avond van een richel af. Terwijl het boek je de pijn laat voelen van de keien in bebloede ledematen, maken de deelnemers uit de wandelgroep zich op Pierre te gaan zoeken. Ze vinden hem, meer dood dan levend, dan begint het verhaal pas echt.

In het begin is het wat lastig in het verhaal te komen aangezien de eerste passages heen en weer slingeren tussen heden en verleden. Toen ik eenmaal in het boek genesteld was, las ik het boek in een paar dagen achtereen ademloos uit.

Pelgrim zonder God

Meer leesvoer tijdens de koude wintermaanden vond ik in de vorm van ‘Pelgrim zonder God’. De partner van mijn nichtje liep een paar jaar terug, samen met zijn vader, (een deel) van de Santiago de Compostella. Sindsdien ben ik geboeid door deze route en kom ik op verschillende plekken die ik bereis, verrassend genoeg de Jacobsschelp tegen. Auteur Herman Vuijsje liep de tocht der tochten (in 1989) zelf. Zij het in ‘omgekeerde volgorde’, te weten van Santiago naar Amsterdam. Reeds in 1991 verscheen zijn verslag van deze bij tijd en wijle beproeving, maar sinds februari 2018 ligt het omvangrijke boekwerk (256 pagina’s) opnieuw in de schappen van je boekwinkel.

Ook al leest het verhaal als een reisverslag, je proeft aan de manier waarop de woorden zijn afgewogen, dat Vuijsje van huis uit journalist is, die een scherpe, kritische blik niet schuwt. Een man, een route, een prachtig verhaal.

Leesvoer boek Uitgeverij Elmar

Ik heb vliegangst

Ai, laat ik er geen doekjes om winden, ‘Ik heb vliegangst’ is zware kost. Althans zo ervoer ik het. Bijna zou ik mijn eigen trip naar Bonaire (april 2018) afzeggen na het lezen van dit boek. Hoofdpersoon Arlen reist naar het Antilliaanse eiland, althans dat is de bedoeling. Kort voor vertrek slaat de paniek toe. Wat volgt is het relaas van een kwetsbare man, die uit een diep, diep dal tracht te klimmen. Spoiler alert: Ja hij gaat weer vliegen, maar ook dat gaat niet zonder slag of stoot.

➡ Lees ook: Vliegangst, je zal er maar last van hebben

Leesvoer voor fietsers: Fietsen voor je leven

Het laatste boek in dit leesvoer lijstje ontving ik eveneens van Uitgeverij Elmar en draagt de naam ‘Fietsen voor je leven’. Zodra je de laatste bladzijde van dit boek hebt gelezen, weet ik zeker dat je je volgende bezoek aan de Alpen ineens een stuk anders ervaart. Wellicht voel je het leed van Rens, de auteur en het hoofdkarakter van het boek. De strijd om geluk, dat kilometer na kilometer dichterbij lijkt te komen, maar uiteindelijk wellicht een onbereikbaar doel zal zijn.

Leesvoer boek Uitgeverij Elmar

Meer leesvoer waarbij persoonlijke verhalen zich tegen prachtige bestemmingen afspelen, zijn terug te vinden op de website van Uitgeverij Elmar

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Ik begon mijn reis heel goed en las een hoop boeken, maar de laatste tijd (eigenlijk sinds in in Australië ben) lees ik bijna helemaal niets meer. Mijn e-reader ligt al een tijdje op dezelfde plek. Zonde! Uit jouw lijstje spreken ‘een bed van sneeuw’ en ‘ik heb vliegangst’ me het meeste aan. Wellicht als ik weer wat meer aan het lezen geslagen ben, ik deze boeken ook wel ga lezen 😉

  2. De Santiago de Compostella route is inderdaad erg interessant, dus ik heb het boek aan m’n leeslijst toegevoegd. Ik ga ook eens rondsnuffelen op de website van die uitgever, merci voor de tip! 🙂

  3. Alle vier de boeken ken ik nog niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook nauwelijks tijd heb om te lezen. Op mijn nachtkastje ligt al lange tijd het boek van Ap Dijksterhuis ‘wie niet reist die is gek’. Uit dit lijstje lijkt pelgrim zonder god mij mooi om te lezen.

  4. Ik ken ze alle vier nog niet. Vroeger las ik echt zo ontzettend veel, maar tegenwoordig komt het er niet meer van.Gewoon geen tijd of geen puf om te lezen. Op dit moment ligt het ‘meisje van Aleppo’ op mijn nachtkastje, maar het er ligt al weken onaangeroerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *