Zoek
Sluit dit zoekvak.

Portugal in december? Vier de feestdagen op deze winterzonbestemming

sneeuwpop strand kerstmis
Portugal in december? Wellicht denk je eerder aan een dag kerstshoppen bij onze Oosterburen of plan je een wintersportvakantie. Denk ook eens aan een fijne winterzonbestemming om de feestdagen door te brengen,

Portugal in december, the most wonderful time of the year

Misschien zijn je voorbereidingen voor de kerstvakantie al in volle gang. Misschien heb je al een bestemming gevonden, misschien ook niet. Mogen we je een tip geven? Denk eens aan een bestemming met het hele jaar door een aangenaam klimaat. Een vakantieland op amper 3 uur vliegen. Als je die twee factoren bij elkaar optelt, kom je uit bij Portugal. Portugal in december staat gelijk aan tal van  kerstactiviteiten door hele land. Van het genieten van verschillende muziek en cultuuractiviteiten tot aan kerstshoppen.

Winter wonderland

Een stedentrip naar Porto of Lissabon, de hoofdstad van Portugal in december, is de moeite waard. Je begeeft je werkelijk in een  uniek winter wonderland. De winkelstraten in deze steden zijn gedurende deze tijd van het jaar prachtig verlicht. Talloze kerstmarkten zijn de ideale plek voor je kerstinkopen.
Tip: Breng zeker vanuit Lissabon een bezoek aan Quinta da Regaleira in Sintra. In dit prachtige kasteel worden verschillende live (kerst)concerten gegeven.

Portugal in december: bezoek de fantasiewereld van Óbidos

Óbidos Portugal
De stad Viseu en het stadje Óbidos zijn lieflijk en de ideale bestemming in de laatste maand van het jaar. Niet voor niets werd Viseu verkozen tot een van de beste steden in Portugal om in te wonen. In de kerstperiode is de plaats volledig gedecoreerd met traditionele verlichtingen. Dagelijks worden op diverse plekken in de stad kerstconcerten gegeven.
In december verandert het stadje Óbidos in een fantasiewereld, een magische plek voor jong en oud. Hier wordt namelijk het huis van de Kerstman nagebouwd. Daarnaast is het heerlijk wandelen langs de kerststal, of heb je de mogelijkheid mee te doen aan spellen. Of wat dacht je van een rondje schaatsen op de ijsbaan. In je t-shirt!
kerstman

Kerststallen galore

Bijna elke Portugees heeft tijdens de kerstperiode wel een kerststal in huis. Vele van deze kerststallen worden gemaakt in eigen land. In Alentejo bijvoorbeeld of uit de plaats Estremoz. Vooral de kerststallen uit Estremoz zijn erg bijzonder, ze staan namelijk op de Unesco lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Dit vakmanschap dateert uit de 17de eeuw. De kleifiguren zijn gehuld in de regionale kledij van Alentejo of de aangekleed volgens de religieuze christelijke iconografie.

Portugal in december is kerst onder de zon

Algarve Portugal in december

Kies je voor het meest zuidelijke puntje van Portugal, Algarve, dan bij je zo goed als zeker van kerst onder de zon. De feestdagen vieren in je zwembroek, wie wil dat nou niet?

10, 9, 8…. Gelukkig nieuwjaar op Madeira

Portugal in december oud en nieuw Funchal Madeira

Altijd al oud en nieuw willen vieren op een eiland? Bezoek dan het Portugese eiland Madeira. Het amfitheater van de hoofdstad Funchal wordt omgetoverd tot een ware kersthal verlicht met duizenden lichtjes. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met uitbundige vuurwerkshow  Wat een fijne plek om het nieuwe jaar te beginnen.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *