Zoek
Sluit dit zoekvak.

Portugal per camper ontdekken, ultieme vrijheid, ultieme roadtrip

Met de camper door Portugal

Portugal is één van de mooiste landen van Europa. Redenen hiervoor zijn het klimaat, de mensen, het landschap, de stranden en het eten. Daarnaast is Portugal een land dat prima te ontdekken is met een camper. Lees verder en droom weg naar de schoonheid van Portugal en ontdekt welke plaatsen een must-see zijn.

Stop #1 in Portugal: Lissabon

Lissabon is een ideale stad voor een stedentrip, maar daardoor ook een ideale stad om een aantal dagen te verblijven met een camper. Lissabon heeft alles: strand, cultuur en het lééft! Wanneer je door de kleurrijke straatjes van Alfama wandelt, weet je wat daarmee wordt bedoeld. ’s Nachts leeft Lissabon ook, maar dan moet je vooral in de Bairro Alto zijn. In Lissabon moet je het Castelo de Sao Jorges bezoeken, maar het is ook zeker de moeite waard om de wijk Belèm mee te nemen tijdens je verblijf. De Torre de Belèm en het Mosteiro dos Jerónimos zijn hier absolute eyecatchers.

Portugal Met de camper door Portugal

Leg zeker ook aan in Sintra

Wanneer je Lissabon aandoet, moet je ook Sintra bezoeken. Deze stad ligt niet ver van Lissabon en dus zou het een prima combinatie kunnen zijn voor een camperreis. Sintra is een stad met veel paleizen, kastelen en mooie huizen. Waar je in Lissabon nog te maken hebt met kronkelende straatjes, is het hier breed opgezet en voelt het luxueus aan. De omgeving is bebost, wat ook een zeer mooie uitstraling geeft. Wat je moet zien in Sintra zijn de Castelo dos Mouros, de Palácio Nacional de Sintra, de Palácio Nacional da Pena, Quinta da Regaleira en Palácia de Monserrate. Ook op het gebied van strand zal Sintra je niet teleurstellen. Het nabij gelegen Praia da Ursa is schitterend!

➡️ Lees ook: Tips voor een bezoek aan Sintra Portugal

Rij door naar Sagres

Wanneer je lekker wilt genieten van zon, zee en strand, is Sagres de place to be. Je kunt met je camper parkeren vlakbij het fort Fortaleza de Sagres. De parkeerplaats ligt aan de weg N268-2. Sagres heeft hele mooie stranden en het is ook een ideale plek om te surfen of om te leren surfen. Het ideale strand hiervoor is Praia do Tonel. Wanneer je lekker wilt genieten, vooral van meer warmte, is Praia da Mareta een aanrader. Restaurantjes zijn er genoeg in de buurt. Je kunt hier dus echt vakantie vieren. En zelfs voor romantiek is er plaats. De zonsondergang is een prachtige verschijning aan het eind van de dag.

De Douro Vallei, misschien wel het mooiste gedeelte van Portugal

Portugal Met de camper door Portugal

Wanneer je geen zin om met kaarten op schoot en de navigatie aan je weg te zoeken in Portugal, biedt de Douro Vallei de oplossing. Dit is één van de mooiste natuurgebieden van Europa en de rivier wijst je de weg. De N-222 ligt in dit gebied en is ook één van de mooiste wegen van de wereld. Wanneer je deze route rijdt, kom je in het mooie Porto uit, maar onderweg moet je ook stoppen bij het plaatsje Pinhao. De tijd heeft hier stil gestaan sinds het dorpje stromend water en telefoon kreeg.

Sluit af in Porto

Porto is net al even genoemd. Dit is ook een stad die je echt even moet bezoeken. Vooral als je de Douro Vallei volgt, is het zonde om deze stad niet aan te doen. Waar Lissabon leeft, bruist Porto. Je kunt hier genieten van bezienswaardigheden als het charmante oude centrum Ribeira, de indrukwekkende ijzeren bruggen, het treinstation Sao Bento, gouden kerken, de Torre dos Clérigos, de kathedraal van Porto en natuurlijk ook streetart. Daarnaast kun je genieten van culinaire hoogstandjes en de sfeer die er hangt. Naast bovenstaande must-sees zijn er nog veel meer mooie plaatsen in Portugal te vinden.

Meer Portugal:

Portugal actief in de natuur

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

  1. Portugal met een camper lijkt me zó leuk! Ik hoop dat we dit volgend voorjaar kunnen gaan ontdekken!

  2. Portugal is echt een perfect land om per camper te ontdekken. Helaas heb ik naast de Algarve nog weinig van Portugal gezien.

  3. Ik had nooit aan Portugal gedacht met de camper, maar toen ik in de Algarve was zag ik er zoveel staan aan de kust … Vooral de Douro vallei lijkt me prachtig!

  4. Sinds onze roadtrip door Portugal heb ik mijn hart verloren aan dit prachtige land, met als favoriete stad Porto.

  5. Prachtig! Porto en Sagres kan ik afvinken. Maar Lissabon, Sintra en de Dourovallei lijken me erg mooi. Met een camper zou ook wel iets voor mij zijn

  6. Heb je zelf met een camper door Portugal gereden? Was er begin dit jaar een paar weken. Het is super met de camper al zijn plaatsen als bijvoorbeeld Sintra lastig ivm nauwe straatjes.

  7. Zijn in 2016 door Portugal gereden na bezoek van Santiago De Compostella. We hebben van het noorden tot het zuiden door Portugal gereden en vinden dit heel mooi en uniek. Zeker een aanrader met de camper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *