Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kendra ging op Afrika Safari Cruise met Croisi Europe

Afrika Safari Cruise leeuwin Afrika

De Afrika Safari Cruise van Croisi Europe combineert de luxe van cruisen met het avontuur van een safari. Want waarom zou je kiezen, als je twee reizen in een trip kunt combineren? Een reis waarbij je volledig in de watten wordt gelegd.

Afrika Safari Cruise

victoria falls Afrika Safari Cruise

Stel je eens voor, een reis waarbij je bijna een bent met de natuur. Een trip die je leven voorgoed verandert, een vakantie die alle anderen overtreft. Kendra Maes werkzaam bij Croisi Europe maakte eerder dit jaar een safari cruise. Een reis van Johannesburg tot aan de Victoriawatervallen, met verblijf in exclusieve lodges en een 5 ankerschip van CroisiEurope.

➡️ Lees ook: Smile, you’re in South Africa

Enkel genieten

Wanneer we met Kendra over haar trip babbelen, merken we al snel dat een ding zeker is; wanneer je deze reis maakt, hoef je vrijwel nergens meer aan te denken. Genieten met een hoofdletter G, staat absoluut voorop.

“Tijdens deze reis, en het bijzonder aan boord van ons luxe schip, hebben onze gasten een ‘alleen op de wereld’- gevoel. Je bent zo een met de natuur,” legt Kendra uit wanneer we naar haar ervaringen vragen.

“Wanneer je op deze trip meereist, is aan alles voor je gedacht,” klinkt het met een lach. We vragen naar een paar voorbeelden, die schudt de goedlachse Belgische zo voor ons uit haar mouw.

“Ik zal wat voorbeelden noemen. Bijvoorbeeld de douanepassage. Normaliter sta je in de rij, doorgaans te lang. Hetgeen zonde is van je tijd en je humeur niet ten goede komt. Bij onze safari cruise hebben we geregeld dat de passagiers enkel een handtekening hoeven zetten en door mogen lopen. Geen gedoe, geen tijdverspilling.”

Dat klinkt veelbelovend. “Tijdens de reis is vanzelfsprekend ook overal aan gedacht. In de lodges, staat standaard muggenspray in de kamer. Mocht je onverhoopt toch door een van deze beesten gestoken worden, dan is ook een tube after bite voor handen.” Kendra zou een hele waslijst op kunnen noemen, we delen er nog eentje; “Een wandeling bij de Victoriawatervallen? Wij zorgen voor een regencape.

olifanten Afrika

Wanneer we een vlucht hebben, vliegen we met kleine privé toestellen. Niets drie uur voor de vlucht aanwezig zijn. Welnee, een kwartier vooraf aan komen rijden, over de tarmac en weg. De toestellen vliegen laag zodat de vlucht aanvoelt als een excursie. Vanuit de passagiersstoel de mooie uitzichten aanschouwen en de ‘dampen’ van de Victoria Watervallen zien. Dat is genieten, dat geeft onze gasten het ultieme vipgevoel.”

Afrika Safari Cruise is een aaneenschakeling van hoogtepunten

Het is eigenlijk niet te doen. Iemand naar de hoogtepunten vragen, als om een dergelijke reis gaat. Toch leggen we Kendra deze vraag voor.

Leeuw

“Amai,” klinkt het eerst. Vervolgens zwijgt ze even en loopt in gedachten haar gemaakte reis nog eens door. “Wilde leeuwen van heel dichtbij mogen aanschouwen,” klinkt het vastberaden. Nauwelijks deze woorden uitgesproken vervolgt ze;” Vanuit een helikopter de regenboog aanschouwen, veroorzaakt door het opspattende water van de Victoria Watervallen, dat was toch ook echt wel heel erg tof. Mag ik nog een ding toevoegen? Feitelijk alle zonsopkomsten- en ondergangen. Die indrukwekkende oranje gloed boven het landschap. Een scene uit de Lion King is er niets bij.”

De reizigers van CroisiEurope delen deze mening met haar, maar geven aan ook van andere zaken te genieten. Zo maakt het gezelschap tegen zonsondergang een excursie vanaf het schip met een kleiner bootje een tochtje op het Karibameer. Wanneer de zon zakt, genieten de aanwezigen van een hapje en een drankje op het water. Onder toeziend oog van nijlpaarden en krokodillen.

Een ander boottochtje brengt de reizigers naar een ieniemienie klein strandje. Niets bijzonders zou je zeggen, maar dit kleine stukje grond is de grensovergang met Zambia. Zo’n ‘extra land aandoen’ is een bijzonder moment.

Klein maar fijn

De reisgezelschappen tijdens de safari cruise CroisiEurope zijn klein. Een groep van maximaal 16 personen.

zebra

Het aantal passagiers is minimaal, de hoeveelheid personeel, daar wordt niet op bezuinigd. In de lodges is ongeveer vijftien man staff aanwezig. Variërend van koks tot kamermeisjes. Laatstgenoemde zorgen onder ander voor de zogeheten turn down service. Wanneer de gasten het diner nuttigen, maken zij de lodge klaar voor de nacht. De gordijnen worden gesloten, het bed opgen geslagen en de slofjes gereedgezet. Daarnaast is er ook security. De mannen van de beveiliging zorgen ervoor dat wanneer je in het donker terug naar je lodge wil, deze zorgen dat je niet door een nijlpaard omvergelopen wordt.

Vanuit de lodges worden dagelijks off road safari ritten gemaakt. “De dierentuin is er niets bij. Deze machtige beesten ‘live’ zien, dat doet wat met een mens.”

Aan boord van het CroisiEurope schip staat pakweg tien man paraat om het iedereen naar de zin te maken. “Vergeet niet, dat alles inbegrepen is. Alle maaltijden, alle drankjes, alles,” benadrukt Kendra extra.

Wil jij je ook een keer in de watten laten leggen? Neem contact op met www.croisieurope.be

Route Afrika Safari Cruise

  • Johannesburg (verblijf in hotel)
  • Kasane (verblijf in lodge)
  • Nationaal park Chobe
  • Impalia eiland
  • Kasane / Karibameer
  • Gache Gache meer
  • Nationaal Park Matusadona
  • Victoria Watervallen

Dit artikel schreef ik voor /verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *