Zoek
Sluit dit zoekvak.

Januari 2020 | Behind the scenes bij OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

Januari 2020 zit er al weer op. In december verscheen er geen maandoverzicht, toen zette ik immers heel 2019 in alfabetische volgorde op een rijtje. De kop van het nieuwe jaar is er af. Een bewogen maand. Eentje die ik me nog lang zal heugen.

Januari 2020

Mijn agenda was bij aanvang van januari 2020 goed gevuld, Mooie opdrachten, variërend van het bijwonen van presentatieavonden voor een reisvakblad waar ik voor schrijf, tot standbemanning op de Vakantiebeurs. Artikelen schrijven voor diverse opdrachtgevers en optreden als extern gecommitteerde bij BUAS Breda (voormalige NHTV).

Helaas, moest ik met een dikke rode pen, een streep zetten door veel van deze geplande activiteiten. Hoe dat kwam, dat lees je verderop in dit artikel.

Antwerpen

Januari 2020 Winter in Antwerpen

Het jaar is amper een paar dagen oud, wanneer ik besluit spontaan naar Antwerpen te rijden. Het is een van de laatste dagen van Winter in Antwerpen. Ons reismeisje haalt bij de toeristeninformatie en leidt ons langs bekende en onbekende delen van de stad. Fijn om weer eens bij onze Zuiderburen te zijn.

Ommetje Bavel

https://www.instagram.com/p/B68UIXRFoLj/

Niet ver van mijn woonwijk ligt het dorp Bavel. Ik was er jaren niet geweest, maar op de eerste zondag van januari 2020 maken vriendlief, ons reismeisje een stevige wandeling rondom het dorp. Door eindeloze weilanden en akkers, struinen we door de modder om hier en daar halt te houden voor een ooievaarsnest of een van (zie IG foto) schattige oude boerderijtjes.

Januari 2020: Nieuwjaarsreceptie VVE

Oliebollen

Traditiegetrouw wordt er door de VVE van ons appartementencomplex in januari een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Na 13 jaar onze laatste, want deze zomer verhuizen we naar een ander plekje in Breda. Extra leuk dus om nog eens even alle buren uitgebreid te spreken.

Maastricht

https://www.instagram.com/p/B7P8nHCFKzb/

Een vriend van me wordt 40 en zijn vrouw heeft besloten hem op een surprise party te trakteren. Omdat deze jarige job in Maastricht woont, spenderen vriendlief en ik in januari 2020 een nachtje in het Eden Design Hotel in Maastricht. De dag na het feest halen we een frisse neus in het nieuwe natuurgebied gelegen op het voormalige ENCI terrein.

Brussel Airport in Tilburg

Brussels Airport nodigt een bak vol Brabantse reisagenten uit voor een avondje kennismaken met diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven vertrekken. Tevens grijpt de airport de gelegenheid aan om mede te delen dat zij de shirt sponsering van de Tilburgse voetbalclub Willem II zullen continueren. Namens reisvakbladen ben ik aanwezig en interview en fotografeer de deelnemende partijen en de directeur van de Brusselse luchthaven.

Vakantiebeurs vakdag

januari 2020 Vakantiebeurs

Als er een dag in januari 2020 is geweest waarop ik talloze stappen maakte, dan is het wel gedurende de vakdag van de Vakantiebeurs. Van Thailand naar Georgië, van Griekenland naar Noord Engeland en van Edmonton naar cruise rederijen. Druk, gezellig en vooral nuttig.

▶️ Lees ook: 50 jaar Vakantiebeurs, 50 redenen om erbij te zijn

BUNK Hotel

https://www.instagram.com/p/B2MRFZrFNF8/

Na een lange vakdag val ik aan het einde van de dag als een blok in slaap in het BUNK Hotel Utrecht. Wat een toffe accommodatie. Later daarover meer.

Vakantiebeurs consumentendag

Na de vakdag volgend de consumentendagen van de Vakantiebeurs. Namens Boutique Travel sta ik in de stand van Visit Phippines. Het is een rustige dag. Mijn moeder komt langs en we hebben zelfs tijd om even samen te lunchen en een Singapore Sling te nuttigen bij de stand van Singapore Airlines.

Explore Edmonton

edmonton

Na afloop van de eerste consumentendag van de Vakantiebeurs stap ik in de trein naar Amsterdam. Namens Explore Edmonton mag ik aanschuiven voor een diner bij The Hoxton. Een gezellige avond met fijne mensen en heerlijk eten.

Januari 2020: Netvliesloslating

https://www.instagram.com/p/B7bLbo5Fsjl/

Terwijl ik overdag op de Vakantiebeurs nog het idee heb dat ik een waas over mijn rechteroog heb, lijkt het tijdens het diner in the Hoxton of de ruimte waarin in me bevind steeds donkerder wordt. Wanneer ik in de trein zit lijkt het alsof iemand van onder naar boven een rolgordijn voor mijn oog optrekt. Ik Google op mijn telefoon de symptomen. Na een aantal andere aandoeningen zelf uit te hebben gesloten, kan ik maar een ding concluderen, ik heb netvliesloslating. Bij elk artikel dat ik vervolgens online open, staat in grote letters; ‘Waarschuw direct uw arts!”

Het gaat inmiddels tegen middernacht. Vanuit de trein bel ik naar de huisartsenpost in mijn woonplaats met de vraag of ik bij aankomst direct langs mag komen. De rest is inmiddels geschiedenis…..

Januari 2020 in het teken van mijn oog

De spoedeisende hulp stuurt me de volgende ochtend naar de oogarts in mijn eigen woonplaats, niet veel later duwt men daar een brief in mijn hand met het verzoek direct door te rijden naar het oogziekenhuis in Rotterdam.

Na wat testen en opmetingen, volgt dezelfde conclusie; netvliesloslating met beschadiging van de gele vlek. Ik word naar huis gestuurd en moet tot aan de operatie zoveel mogelijk plat blijven liggen.

Operatie

Als je me aan het begin van januari 2020 had gezegd dat ik later die maand een operatie zou ondergaan, had ik je waarschijnlijk had uitgelachen. Woensdag 22 januari 06.30 uur meld ik me in Rotterdam. De operatie is volgens de arts naar tevredenheid verlopen. Een hele week na de operatie moet ik verplicht 6 x per dag een uur op mijn rechterzijde liggen en de tussenliggende uren vooral rust houden.

Na die week ben ik blij als ik mijn bewegingsvrijheid enigszins terug heb al is mijn zicht nog niet terug.

Op de laatste dag van januari 2020

En dan op de laatste dag van de maand, zie ik ineens een heel klein beetje door de bovenzijde van mijn oog. Dinsdag 4 februari volgt een controle in het oogziekenhuis in Rotterdam.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de lieve berichtjes, kaarten, bloemen, belangstelling hulp en begrip. Ik hou jullie op de hoogte!

Hoe verliep jullie eerste maand van het jaar?

 

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *