Napels zien en dan… Ja en wat dan? Ik speur online en offline naar de beste Napels insider tips.

In juni reis ik voor een paar dagen af naar deze grote Italiaanse havenstad. Napels, een stad met een rijke geschiedenis, vol kunst en cultuur. Natuurlijk de wereldberoemde gastronomie (pizza!) en een haar eigen dialect, het Napolitaans. Met een uitspraak die dermate afwijkt van het reguliere Italiaans dat je het best een eigen taal kunt noemen.

In de aanloop naar deze stedentrip struin ik on- en offline naar leuke tips en tricks voor mijn verblijf in ‘ziel van Italië’ zoals 27 vakantiedagen de stad omschrijft. Wat ik tot nu toe op mijn lijstje heb gezet/geregeld?

De vlucht

Good old Alitalia zal me via Rome, naar Napoli brengen. Een overstap vind ik niet ideaal, maar de wachttijd in de eeuwige stad is maar kort, dus al te veel tijdverlies heb ik niet.

Het hotel

Vriendlief mocht het hotel uitkiezen en koos voor het Palazzo Caracciolo Napoli – MGallery CollectionPalazzo Caracciolo Napoli - MGallery Collection Napels
Palazzo Caracciolo Napoli - MGallery Collection2 Napels
De website van Accor leert me dat dit (hopelijk) prachtige hotel gelegen is in het 13e-eeuwse historische district in het hart van Napels en onderdeel van de zogenaamde MGallery-groep. Welleer diende het gebouw als residentie van de aristocratische – en ongetwijfeld belangrijke en/of invloedrijke – familie Caracciolo en Joachim Murat.

Napels insider tips online

Natuurlijk is er online ontzettend veel te vinden, maar soms ben ik ook wel eens even Google-moe. Daarom raadpleegde ik tot nu toe pas twee websites, omdat ik wist dat ik hier zeker Napels insider tips terugvind.

Alcana on the road – Napels & Pompeii

Via een community voor reisbloggers zag ik deze post voorbij komen. Tip 4 Slenter door ‘Via Gregorio Armeno’ zet ik zeker op mijn programma. Een straatje vol kitscherige kerststalfiguren. Dat wil ik met eigen ogen zien.

Ciao Tutti een ontdekkingsreis door Italië

Toegegeven, ik heb ze nog lang niet allemaal doorgelezen, want man, wat zijn er veel artikelen op deze website gewijd aan mijn bestemming. De post Een unieke kijk op Napels geeft me alvast een kijkje in het dagelijks leven van deze rauwe stad.

Napels insider tips

Napels insider tips offline

Met een kast vol met reisgerelateerde boeken en reisgidsen, kruip ik s’avonds op de bank en lees over de mafia, pizza’s en vuilnisproblemen. Ook lees ik over Napels insider tips, het nabij gelegend Capri, het verwoeste Pompeii en schattig Sorrento.

– Floortje Dessing – 100 plekken die gezien met hebben.

Floortje leert me alle ins- en outs over de pizza Margaritha. Van de geschiedenis van de koningin die haar naam aan dit armen voer gaf en drie restaurants waar je volgens Floor herself dé pizza der pizza’s het beste opsmult.

– Johannes Keuning – De Wereld in 27 Vakantiedagen; reisgids voor de werkende mens

Hoewel ik, gelukkig, niet in de categorie val die ‘slechts’ 27 vakantiedagen tot mijn beschikking heb (hoe dat komt lees je hier: De Wereld in 27 vakantiedagen), raadpleeg ik graag dit boekwerkje. Omtrent Napels ontdek ik dat het centro storico – waar ons hotel dus ligt – het kloppend hart van de stad is. Voor de pittoreske fotogenieke straatjes vol wasgoed moet ik naar Quartieri Spagnoli. ✓ staat genoteerd!

– Iris de Bouwer – 100 % Napels

In dit fijne blauwe boekwerkje staat zoveel leuks dat gewoonweg niet kan kiezen. Waar te eten, waar te winkelen, waar te relaxen, waar te borrelen. Op dit moment neig ik erg naar de 6 kilometer lange wandeling door Chiaia, Piazza Plebiscito & Lungomare.

En nu……

Nu ben ik nog op zoek naar jouw Napels insider tips. Wat moet ik zeker wel maar ook vooral niet doen tijdens deze stedentrip? Was jij er al eens en wat is je het meeste bijgebleven? Of stuitte je per toeval op een leuke blog over deze stad, ik hoor het graag van je. Thanks!
[bol_product_links block_id=”bol_5559dc106db1a_selected-products” products=”9200000031580227″ name=”100% Napels” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]
[bol_product_links block_id=”bol_5559dcf85f253_selected-products” products=”1001004011594398″ name=”De wereld in 27 Vakantiedagen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Tags: Italië
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather