Search
Close this search box.

Hotel Mercure Blois Centre overnachten langs de oevers van de Loire

Hotel Mercure Blois Centre is het laatste hotel dat we aandoen tijdens onze drieweekse roadtrip België, Frankrijk & Noord Spanje.

Hotel Mercure Blois Centre

Gelegen aan Quai Saint-Jean, vlakbij het centrum van Blois, een fijne plek om een paar nachten door te brengen. Wat ook fijn is, is dat de parkeerplaats naast het hotel gratis is (niet er tegenover!) en dat er wonder boven wonder ook nog een plekje voor onze auto is.

Privilege kamer

“U bent ge-upgrade naar een privilege kamer,” zegt de dame aan de receptie van Hotel Mercure Blois Centre, terwijl ze de Le Clubkaart teruggeeft aan vriendlief. Dat horen we graag. Kom maar op met die kamer, ik ben benieuwd.
Hotel Mercure Blois Centre beneden

“Ik slaap beneden”

De kamer die voor ons gereserveerd is, is een zogeheten duplex kamer. “Ik slaap beneden,” roept een enthousiast meisje (5 jr.) en claimt en passent ook de slaapbank. Via een trap bereik ik kort er na ook het andere slaapvertrek. Dat ziet er prima uit.
Hotel Mercure Blois Centre bed

‘Enhanced-comfort’

“Beleef onze ‘enhanced-comfort’-kamer die u het summum van Mercure-slaapcomfort biedt, plus een dockingstation voor iPhone/iPad, Nespresso-apparaat en andere details die deze kamer tot de ultieme omgeving voor werk en ontspanning maken.” – Bron: website http://www.accorhotels.com/

Klinkt niet verkeerd, toch?
Hotel Mercure Blois Centre

Dit maakt Hotel Mercure Blois Centre een tophotel

Hotel Mercure Blois Centre zwembad
Oké, de kamer is ruim en goedgekeurd, maar er is een ding dat het Hotel Mercure Blois Centre nog aangenamer maakt. Het zwembad! Voor een hotel een redelijk groot bad en of het allemaal nog niet gek genoeg is, is er ook nog een whirlpool aanwezig. Chillen, chillen in het bubbelbad 😉

The morning after

Bedden liggen prima, maar… Ja, er is een maar. Ik heb last van het reisleed dat airconditioning heet. Het is een tamelijk log bakbeest dat precies naast het bed geplaatst is. Gevolg: wanneer je in bed ligt, lig je precies met je gezicht in de koude wind. Brrrr.
Op de bovenverdieping is slechts een miniem klein klepraampje waar nauwelijks frisse lucht door naar binnenkomt. In hartje augustus (2016) zakt het kwik ’s avonds nauwelijks en is een beetje verkoeling in de kamer toch wel prettig, maar half uit bed geblazen worden is dan weer niet prettig.
Hotel Mercure Blois Centre niet storen
Het ontbijt, daar valt weinig slechts over te zeggen. Over het personeel weinig positiefs. Jammer.

Conclusie Hotel Mercure Blois Centre

+ Absoluut het zwembad!
+ Als Le Club member een gratis drankje (naar keuze) in de bar.
– De complimentary mini bar werd niet aangevuld (wat in andere Accor Hotels doorgaans wel het geval is)
– Het personeel van de ontbijtzaal mag nog wel een opfriscursus klantvriendelijkheid gebruiken

Zou ik, indien de situatie zich voordoet, nog eens in dit verblijven? Ja dat denk ik wel. De ligging (pal aan de Loire) en de prijs/kwaliteitsverhouding zijn namelijk prima.

➡️ Lees ook: Laat je betoveren door Blois

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *