Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat treinreis heet. #treinleven ten voeten uit

treinreis trein rails

Het reisleed dat treinreis heet, daar gaat het dit keer over in de terugkerende rubriek over troubles on your trip. Want hoe kom je zonder kleerscheuren een treinreis van in totaal vijf uur door?

Meent hij dit echt?

“Wellicht,” zegt de norse man met een stalen gezicht tegen me,” had u beter wat eerder van huis kunnen gaan.” Meent deze conducteur dit nu echt? Feitelijk heb ik op deze vroege ochtend geen idee of ik in bananensplit ben beland of dat dit een terechtwijzing is.

Ik hap naar adem en antwoord: ”Wellicht had uw organisatie niet aan moeten geven dat deze verbinding mogelijk is.”

trein nederland

Treinreis naar Hannover

Op een onmenselijk tijdstip vertrek ik vanuit mijn woonplaats in het Zuiden des lands. Een treinreis van in totaal vijf uur staat op het programma. Een paar dagen Hannover wachten op me, ik heb er zin in. De eerste anderhalf uur gaan prima. Maar dan, beetje bij beetje heeft de trein bij elk station dat we passeren meer en meer vertraging. Als dit zo door gaat mis ik mijn aansluiting en uiteindelijk mijn trein naar Duitsland. Een vriendelijke man van de Spoorwegpolitie, die ik in mijn rijtuig tref, raadt me aan een ander overstapstation te kiezen. Zodra de deuren zich openen, stuif ik naar buiten om getuige te zijn van een vertrekkende trein. Mijn trein.

➡️ Lees ook: Hannover, toffe hoofdstad van Nedersaksen

Twee uur

Het personeel bij loket toont compassie en geeft advies snel in een ander geel monster te springen teneinde de Duitse trein nog te halen. Het is niet mijn dag vandaag, ook deze trein gaat tergend langzaam. Het gevolg laat zich raden. Ik klamp de conducteur vast en vraag hem wat te doen. “Over twee uur gaat de volgende…..”, klinkt het stoïcijns.

Deze column schreef ik voor/verscheen eerder Reisbizz magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *