Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chalkidiki | Grenzeloos genieten in Noord-Griekenland

Griekenland Chalkidiki kust

Chalkidiki is de laatste jaren wat bekender geworden, maar is voor veel vakantiegangers nog altijd onbekend. Zonde!

Chalkidiki ligt ten zuidoosten, op 30 minuten rijden, van de luchthaven van Thessaloniki en heeft een kustlengte van meer dan 500 kilometer. Het schiereiland wordt ook wel de ‘Drietand van Poseidon’ genoemd. Poseidon, de god van de zee, wordt namelijk vaak afgebeeld met een drietand in zijn hand en de vorm van Chalkidiki is ook een drietand met in de punten Kassandra, Sithonia en Pro-Athos.

Het schiereiland heeft een 3.000 jaar oude cultuur waarvan je in de bouwwerken en musea nog veel terug kunt zien. Naast de eeuwenoude cultuur en prachtige stranden met een kristalheldere zee is er veel te beleven op het gebied van natuur, gastronomie, avontuur en entertainment.

Chalkidiki heeft zo’n 300 dagen zon per jaar en elk seizoen brengt een fantastisch uitzicht en andere mogelijkheden. Transavia vliegt het hele jaar door naar Thessaloniki en dit maakt Chalkidiki een ideale bestemming.

Griekenland Chalkidiki rots strand

Kassandra de natuurlijke haven van Chalkidiki

Ben je het liefst op het water? Ga dan naar Porto Koufo, de diepste natuurlijke haven van Griekenland, en huur er een zeilboot. Je mag zelf varen en geniet zo van ultieme vrijheid op de Griekse zee. Tip! Huur de boot net voor zonsondergang voor een romantische avond op het water. Meer op zoek naar adrenaline? Ga op Jeep Safari! Tijdens de Safari cross je over de berg Holomontas. Een adembenemend uitzicht gegarandeerd. Fan van vogels? Ga naar de ‘Sani Wetlands’, een vogelreservaat waar je meer dan 200 vogelsoorten kunt spotten.

Griekenland zeilen

Zeg je Sithonia, zeg je wijn

Ooit Griekse wijn geproefd? Griekenland heeft een aantal waanzinnige wijngebieden. Zo vind je in Sithonia ‘Marianna’s Vineleaves’, een meer dan 30 jaar oude biologische wijngaard die met name bekend staat om de wijnbladeren. Je kunt al hikend de wijngaarden ontdekken waarna je kunt genieten van een Dolma, een Griekse delicatesse, die hier gemaakt wordt.

Dolma

Liever niet te voet grote afstanden afleggen? Een tocht per ezel is ook een mogelijkheid om alle verborgen plekjes van Sithonia ontdekken. Voor visliefhebbers is er de ‘kayak experience’. Ga met een kajak naar het eiland Diaporos, vang en eet je eigen vis.

Chalkidiki staat bol van Griekse cultuur

Een dag in de Griekse cultuur duiken? Bezoek het Aristotle’s Park, vernoemd naar de Griekse filosoof. Op een hoogte van zo’n 500 meter vind je dit park in het historische dorp Stagira. Naast de overblijfsels van de stad Machalas, kun je er interessante experimenten doen. Het is een interactief park en dus ook erg geschikt voor kinderen. Griekenland onder water ontdekken? Ga duiken in Ammounaliani-Drenia, waar je naast zeepaardjes ook wrakstukken van de eeuwenoude stad Toroni en prachtige riffen ziet.

aristotelis

Chalkidiki biedt ook vele eeuwenoude steden zoals Akanthos. Deze stad dateert uit 650 voor Christus waar nu nog ruïnes van te zien zijn.  Meer lezen over Chalkidiki? Ga naar de website van Visit Chalkidiki

Meer Griekenland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *