Zoek
Sluit dit zoekvak.

Februari 2020 – Behind the scenes bij Omnitraveler

januari 2024 behind the scenes

Februari 2020 kende dit jaar 29 dagen. Schrikkeljaar. Eens in de vier jaar krijg je zomaar een extra dag in je schoot geworpen. Hoe fijn is dat? OmniTraveler spendeerde dit bonus etmaal in Valencia. Vanzelfsprekend was er meer dan de citytrip naar deze heerlijke Spaanse stad afgelopen maand.

Februari 2020: In het teken van mijn oog(operatie)

Net als januari, staat ook februari 2020 in het teken van de nasleep/het herstel van mijn netvliesloslating en bijbehorende oogoperatie. Ik ging deze maand twee maal op controle. Een keer op de reguliere controle en een keertje extra omdat ik ineens erge pijn had (en nog heb) aan mijn geopereerde oog. Het blijkt dat ik last heb van de hechtingen van de operatie. Deze moeten te zijner tijd ‘oplossen’ maar tot die tijd kunnen ze behoorlijk irriteren. Zalf en druppels verlichten de boel, maar ik zal toch blij zijn als ik van die dingen en de bijbehorende pijn verlost zal zijn.

Mijn zicht wordt geleidelijk aan wat beter. Op 5 maart  staat er opnieuw een controle moment in de agenda. Ik hou jullie op de hoogte.

Wat stond er in de agenda in februari 2020?

februari 2020 maandoverzicht behind the scenes Madurodam Beurs voor bijzondere reizen breda

Er stond genoeg in de agenda. Helaas, vanwege mijn oogproblemen moesten er ook een flink aantal zaken afgezegd worden. Niet alleen moest ik, jammer genoeg, schrijfklussen aan diverse opdrachtgevers teruggeven. Ook door andere afspraken ging een dikke streep. Ik vond het ook erg jammer dat ik niet aanwezig kon zijn bij de examinering van de eerstejaars toerisme studenten aan de Rooi pannen in Breda.

  • Vriendin Monique was zo lief om me met de auto op te halen zodat ik toch een klein rondje over de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen in Breda kon lopen. Een uurtje was echter lang genoeg, mijn oog vond het wel welletjes.
  • Halverwege de maand, wilde ik proberen hoeveel impact het op mijn oog (en mijzelf zou hebben) als ik naar een event buiten mijn woonplaats zou gaan. Vriendlief bracht me naar het station en ik reisde per trein naar het ExploreFrance Media Event in Amsterdam. Leuk, maar nog erg vermoeiend.
  • Omdat ik mijn geplande dagje Madurodam vorige maand, helaas, moest afzeggen. Ontving ik een beterschapspakket in de brievenbus, zodat ik op een ander moment toch het miniatuurpark kan bezoeken. Bedankt!
  • Er viel ook nog een pracht van een boek in mijn brievenbus: De Essentie van Azië (review volgt)
  • Normaliter ben ik actief in de commissie voor de Brakkensliert (kinderoptocht in Breda), dit jaar kon ik nog net opbrengen om mijn dochter met haar groep eerste te zien worden in deze bonte stoet jeugdige carnavalsvierders.

Brakkensliert Josephbrakskes eerste prijs

Relaxen in Valencia

Valencia 2020

In 2019 boekten we een paar dagen Valencia als start van onze Spanje vakantie op de Balearen. Door het overlijden van mijn oma moesten we de geboekte B&B een dag voor aankomst annuleren. De eigenaren vonden dat zo sneu voor ons, dat ze onze reissom bevroren en de kans gaven, binnen jaar, alsnog naar de stad te komen. Net voordat mijn oogprobleem zich voordeed, mailden we dat we in de voorjaarsvakantie wilden komen.

Eerst mocht ik niet vliegen. Tijdens de oogoperatie is er gas in mijn oog gespoten en was vliegen niet toegestaan. Toen dat eenmaal verdwenen was, wilde ik, vanwege de pijn, niet gaan. Nog een keer annuleren wilde ik eigenlijk ook niet. Lang verhaal kort, na veel wikken en wegen, hebben we besloten toch naar Spanje af te reizen.

Het programma en het tempo hebben we flink naar beneden aan moeten passen, maar eenmaal terug thuis, kan ik zeggen dat ik deze citytrip echt niet had willen missen. Ook al lag ik elke avond rond 19.00 uur voor pampus op bed, het was fijn om er even uit te zijn.

➡️ Lees ook: Valencia voor beginners. Zo leuk is de stad van sinaasappels en paella

Maart

Voor de maand maart, heb ik voorzichtig aan, mijn agenda met wat events gevuld en hoop ik weer wat meer werk te kunnen verzetten dan in februari 2020.

Hoe was jouw maand?

 

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Jeetje…wat een gedoe met je oog zeg. Ik hoop dat je snel opknapt. Fijn dat jullie toch nog naar Spanje geweest zijn.

    1. Gisteren was ik op controle en er is door de artsen besloten mijn andere oog in april preventief te laseren (om netvliesloslating hopelijk te voorkomen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *