Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Het beste attractiepark ter wereld | Europa-Park (Duitsland)

Het beste attractiepark ter wereld: Er kan er maar een de winnaar zijn

Het beste attractiepark ter wereld dat is Europa-Park. Dit park werd maar liefst 8 maal uitgeroepen tot beste attractiepark in de wereld. Daarnaast won het park meermaals de eerste prijs ‘Leukste uit over de grens’ van de ANWB. Tijd om nader kennis te maken met het grootste attractiepark van Duitsland.

Naast het feit dat Europa-Park meer dan 100 attracties telt, geven wer je 9 redenen om Europa-Park te bezoeken.

Ed Euromaus

1. Auto, trein, vliegtuig, bus

Het maakt niet uit hoe je wil reizen, er is altijd een manier om bij Europa-Park te geraken. De meeste Nederlanders kiezen voor de auto. Wanneer er geen files zijn rij je in gemiddeld 5,5 uur naar het attractiepark toe.

Het ligt misschien wat minder voor de hand, maar ook per vliegtuig is het park te bereiken. Niet met een eigen luchthaven, maar in de nabijheid heb je de mogelijkheid te landen op Basel, Mulhouse, Freiburg, Stuttgart of Straatsburg. Ook Karlsruhe of Friedrichshafen zijn een optie.

Rondom Rust liggen een aantal grote(re) stations. Per ICE of TGV reis je op je gemak naar Duitsland of Frankrijk, Het dichtstbijzijnde treinstation is “Ringsheim/Europa-Park”

Tip: Let er bij het kopen van je treinkaartje op dat het wordt uitgegeven voor “Rust Europa-Park” (niet “Ringsheim/Europa-Park”) – dan is de busreis van het station naar Europa-Park al in de prijs inbegrepen.

2. Blokhut of suite?

Omdat Europa-Park zoveel vertier biedt, is een bezoek van een dag eigenlijk te kort. Blijf daarom slapen! En dat doe je zoals jij dat prettig vindt. Kies jij voor een nachtje in een blokhut, tipi tent of pipowagen op het campresort? Of kies je voor een van de comfortabele hotels? De keuze is aan jou.

Wij sliepen onlangs in het (eind mei 2019 geopende) zesde hote van Europa-Parkl; Museumhotel Krønasår

Het beste attractiepark ter wereld Èuropa-Park hotel Kronasar

3. Schreeuw de longen uit je lijf in het beste attractiepark ter wereld

De familie Mack – eigenaren/oprichters van Europa-Park – weten wel hoe ze een achtbaan moeten bouwen. Het attractiepark begon tenslotte als een tentoonstellingsterrein voor de gebouwde attracties. Je treft dan ook talloze achtbanen aan in het park. Variërend van de Alpenexpress die een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur weet te halen. Tot de Blue fire die met gemak de 100 km/uur aantikt. Adrenalinekicks voor groot en klein gegarandeerd.

Het beste attractiepark ter wereld Èuropa-Park Spit fire

4. Net echt

Mocht je een achtbaan – zelfs die hele hoge – echt niet bijzonder vinden, ga dan voor de rides met VR-bril. De eerdergenoemde Alpenexpress lijkt zo onschuldig, in de virtual reality is dat toch even andere koek. Ook de Eurosat Can Can Coaster – een achtbaan in een gigantische zilveren bal – kent deze optie. Wie durft?

Èuropa-Park CanCan

Wat ook net echt is, zijn alle landen die je tijdens je bezoek aan het park doorkruist. Griekenland met haar typisch blauwe elementen, Spaanse foneinen in het Spaanse gebied en tot in detail afgewerkte houten huizen in Rusland. Je waant je echt op de 16 verschillende bestemmingen. Alles klopt, van muziek, tot gebouw en van eten tot attractie.

Èuropa-Park Rusland

5. Show-time

Naast het uitgebreide attractieaanbod heeft Europa-park ook een groot aantal shows. Wanneer je alle show zou willen bekijken heb maar liefst 23 uur nodig. Het aanbod varieert van de gezellige parade van mascotte Ed Euromaus tot acrobatiekshow in het Globetheater of een riddergevecht in Spanje.

6. Pompoen mania in het het beste attractiepark ter wereld

Hou je van griezelen, kom dan naar het park wanneer er 180.000 pompoenen het attractiepark sieren. Zelfs de zilveren bal van de Can Can Coaster is oranje gekleurd. Wanneer de poorten voor de reguliere gasten sluiten maken daredevils zich op om hun (hopelijk stalen) zenuwen te testen tijdens de Tramatica Horror Nights (16 jaar en ouder).

7. The most wonderful time of the year

Kerstbomen, lichtjes, knisperende vuurkorven maken van Europa-Park het grootste winterwonderland van Duitsland. Voor de gelegenheid is er een 55 meter hoog reuzenrad zodat je alle gezelligheid van grote hoogte kunt aanschouwen. Een warme glühwein erbij en genieten maar.

8. #nevernoteating in het beste attractiepark ter wereld

Waar in veel pretparken enkel friet en frikadellen te krijgen zijn, pakt Europa-park het toch echt even anders aan. Elk themagebied/land kent haar eigen restaurants. Poffertjes in het Nederland, Raclette in Zwitserland, pubfood in Ierland. Daarnaast tref je op het resort zelfs een restaurant met 2 Michelin sterren. Dat had je niet verwacht he?

Europa-Park Rust Duitsland

9. Spitter spetter spat

Rulantica opende in (november) 2019 haar deuren. Deze waterwereld is goed voor pure waterpret op 32.600 m2 Verwacht in dit zwemparadijs geen palmbomen maar laat je verrassen door de Scandinavische thematisering. Talloze spannende attracties – binnen en buiten – staan garant voor uren spetterpret.

📍 Europa-Park, Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Duitsland

Rulantica

Meer fun:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *