Zoek
Sluit dit zoekvak.

Julianatoren Apeldoorn, groot avontuur voor de kleintjes

Wat op een koude dag in januari begon met een bezoek aan de Vakantiebeurs, mondde uit tot maanden lang “Mam, ik wil zoooooo graag een keer naar de Julianatoren…..please.”

Eerste kennismaking met de Julianatoren

De Vakantiebeurs in Utrecht staat garant voor een dag reisinspiratie voor binnen- en buitenland. Een vriendelijke medewerkster van (Koningin) Julianatoren in Apeldoorn was zo goed om ons meisje te voorzien van een brochure van het pretpark en twee stickers van de welbekende muizen Jul en Julia, de mascottes van het park.

Reeds in de auto, tijdens de rit terug naar huis, werd het boekje waarin de meer dan 60 te gekke atrracties in beschreven staan, ijverig door onze kleuter op de achterbank bekeken en beoordeeld. Regelmatig toverde ze het kleinnood uit haar boekenkastje met de vraag of ik ‘even’ alle 64 pagina’s nog eens met haar door kon nemen. Hetgeen steevast eindigde met dé vraag: ” Wanneer gaan wij er nou eens een keer naar toe mam?”

Op naar Apeldoorn

Januari veranderde in februari, in maart genoten we nog van de laatste sneeuw in Oostenrijk, de lente maakte plaats voor de zomer. Ook dat jaargetij leek bijna voorbij…. maar op de valreep, zo eind September, terwijl ze er wellicht niet meer op gerekend had, kwam de verrassing. “Lieve meid, we gaan zaterdag naar de Julianatoren!”Julianatoren collage_Floor

Is het nog ver…….?

Klokslag negen uur zitten we in de auto, vriendlief, ikzelf en ons meisje. In haar knuistjes het foldertje geklemd, hardop denkend welke attractie het eerste te gaan ontdekken bij aankomst. Na een half uur volgt de vraag:” Papa en mama, is het nog ver?” Gevolgd door een zorgelijk:” Straks is het veel te druk…” Terwijl we de parkeerplaats oprijden, zien we Meneer Kaasgaaf al druk met zijn armen zwaaien ten teken dat het park geopend gaat worden. De blauwe Jul bus vertrekt van het park en wij lopen richting de kassa. Nog een paar stappen en een grote droom van een klein meisje komt uit.
Julianatoren Jul_Stones_baan

Ter land, ter ‘zee’ en in de lucht

De kassa door en gaan! Een korte stop bij een klimtoestel en Dino’s Rotsbaan en dan op naar de eerste attractie van de dag; Jul’s Stones Baan. Jabadabadoe! Meneer Kaasgaaf vaart al rond wanneer Floor plaatsneemt in haar vaartuig. Een klein rondje is volgens haar genoeg – er is nog meer te doen…. Een privérit in de Razende Raceauto’s, met papa meedoen met het brandweerspel. Vervolgens te paard door het Wilde Westen en dan, hup de lucht in met JLM – Jul’s Helicopterbaan.
Julianatoren Motorbootjes Julianatoren Razende_Raceautos Julianatoren_Brandweerspel Julianatoren Jul_Helicopterbaan

Tijd voor Thomas

Tijd voor een stomende show met Thomas de Stoomlocomotief. In een half uur gaat het dak van de circustent eraf met Thomas, de dikke controleur en 3 olijke conducteurs. Zingen, dansen, springen!
Julianatoren Thomas_de_Stoomlocomotief

En door……

Jump, you might as well jump! Werd het geduld tijdens de autorit naar Apeldoorn reeds op de proef gesteld, bij Jul’s Bungee Trampolines is geduld eveneens een schone zaak. Maar liefst drie kwartier duurt het voordat onze kleine meid in haar harnas mag stappen en naar hartelust mag springen.
Julianatoren Jul_Bungee_Trampolines

Keuzes maken, lastig als je vier jaar bent

Met meer dan 60 attracties is het lastig kiezen. Gelukkig komt er soms ineens iets op je pad. Botsauto’s naast de toiletten, reuzeglijbanen bij hamburgerkiosk, dansles van Julia terwijl je in de rij op je beurt wacht. Daarnaast ook bewuste keuzes: een stoere jeep besturen op de Safaribaan, nog eens de lucht in – dit keer in een luchtballon – met Jul’s Ballonvaart en met mama in Jul’s Dino Tour.
Julianatoren Op_Safari Julianatoren Jul_Ballonvaart Julianatoren Dino_tour

Dag Jul, dag Julia

Nog even een knuffel voor Jul, een plas, een laatste blik achterom en dan is het tijd geworden om Juliatoren weer achter ons te laten. Onze kleine meid heeft op en top genoten! Wat ze het leukste vond? Jul’s Bungee Trampolines.

Praktisch

  • Julianatoren staat vol attracties voor jonge kinderen. Doordat het park qua oppervlakte niet al te groot is, zijn alle attracties in een oogopslag te zien en hoeven de kleintjes nooit ver te lopen
  • Het park beschikt over twee eigen (betaalde) parkeerterreinen, nabij de kassa
  • Tijdens ons bezoek speelde in de circustent de show van Thomas de Stoomlocomotief. Kijk op de website welke show er is tijdens jouw bezoek

Bezocht jij de Julianatoren al eens? Misschien wel toen je zelf nog een kind was. Voor mij was het de eerste keer. Ik ben benieuwd of jij/jouw kinderen ook zo genoten van een dagje op bezoek bij Jul en Julia.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Nee onze kinderen 5 en 7 vonden sommige dingen leuk maar waren snel uitgekeken veel atracties op klein stukje grond hebben een aantal atracties 2 of 3 keer gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *