Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een wereld vol steden | Rijk geïllustreerd boek vol citytrip inspiratie

Welkom in een wereld vol steden

Zonnige oorden bezoeken, de frisse lucht in ademen tijdens een sneeuwvakantie of een citytrip maken. Ik hou van alle typen reizen, maar als ik echt, écht moet kiezen dan kies ik – denk ik – voor een stedenreis. En er zijn er nog zoveel te ontdekken. Een wereld vol steden…..

Wegdromen in een wereld vol steden

Boek Een wereld vol steden Delhi Seoul
Voor alle citytrippers onder ons is er nu van uitgeverij Lemniscaat het prachtige boek ‘Een wereld vol steden’. Direct werd ik verliefd op de kaft (en daarna ook op de pagina’s binnenin). Een prachtige poster-achtige voorkant in slechts een paar kleuren. Ik hou er van.

De illustrator luistert naar de naam James Brown (nee, niet de zanger), een gevierd vakman die onder andere werkzaam is voor merken als Levi’s en Louis Vuitton. Daarnaast werkt hij samen met het Victoria & Albert Museum in Londen en siert hij pagina’s van The Guardian.

Zijn tekeningen laten de steden bladzijde na bladzijde tot leven komen. Het lijkt haast of ik de klokken van de Big Ben in Londen in mijn oor klinken. Ik hoor het getoeter van Fiat 500-tjes in Rome en ruik de zilte geur van Bondi Beach in Sydney.

Wist je dat?

Boek Een wereld vol steden Istanbul
Behalve dat het boek een lust voor het oog is, staat het ook bol van triviale weetjes. Wist je dat de grootste groenten- en fruitmarkt van Azië zich in Delhi bevindt? Dat Amsterdam meer musea per vierkante meter heeft dan welke stad ook? Dat Beijing de enige stad ter wereld is die zowel de Olympische Winterspelen als de Zomerspelen heeft gehuisvest? Dat Berlijn ruim negen keer groter is dan Parijs? Dat soort werk dus. Feitjes en weetjes waarvan ik de meeste nog niet kende.

Voor groot en klein

Boek Een wereld vol steden
Een wereld vol steden is voor zowel jong als oud interessant. Mijn dochter (6 jaar) duikt direct in het boekwerk. Speurend naar de plaatsen die ze al eens bezocht. De plaatsen die ze niet herkent, daarover moet ik alles voorlezen uit het boek. Ook wordt ik verplicht haar alles vertellen wat ik weet. En of we daar dan binnenkort eens een keer naar toe gaan.

➡️ Lees/bekijk ook het boek Rivieren – Een reis langs zeeën, meren en rivieren

Een wereld vol steden praktisch

Met de feestdagen voor de deur is dit een perfect geschenk voor alle reislustigen in je omgeving.
Titel: Een wereld vol steden
Schrijver/illustrator: Lily Murray & James Brown
Omvang: 64 pagina’s
ISBN: ISBN 978 90 477 0961 9
Prijs: € 19,95
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Ik hou van dit soort boeken. De tekeningen zijn prachtig en je steekt er altijd wel wat van op. Voor een portie reisinspiratie zijn het ideale boeken. Inderdaad zeker niet alleen voor kinderen een interessant boek 😉

  2. Ha Eva, wat grappig, ik ben ook met een review over dit boek bezig, zocht even iets op en kwam bij jou terecht.
    Ook ik heb foto’s met m’n dochter erbij, maar die heb ik 11 november al gemaakt hoor, dus dat je straks niet denkt dat ik je na-aap. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *