Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trier wordt je volgende citytrip bij onze Oosterburen. Wedden?

Ronddwalen in Trier

Aan de rivier de Moezel is de oudste stad van Duitsland gevestigd, genaamd Trier. In deze stad is nog veel oude Romeinse architectuur te bewonderen en daarmee een echte toeristentrekker voor reizigers vanuit de hele wereld. Daarnaast staan de Dom en de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Vanuit het Zuiden van Nederland is het slechts zo een drie uur rijden om in deze historische stad te komen. Een ideale locatie voor een weekendje weg om te ontsnappen uit de dagelijkse sleur en een stukje de geschiedenis in te duiken.

Veel historie in Trier

Duitsland Ponta Nigra Trier
Porta Nigra werd tussen 160 en 200 n.Chr. gebouwd (c) zentrum-der-antike.de

Met de lange geschiedenis van Trier is het niet gek dat er van alles in het stadje te ontdekken en beleven is. Zo begon deze historie lijn al 16 jaar voor Christus. De Romeinen verjoegen de Kelten en planten al snel hun eigen bouwwerken in de steden neer. Zo stonden de Romeinen bekend om hun markten en het is dan ook niet gek dat Trier een machtig mooi marktplein heeft gekregen. Niet gek natuurlijk voor zo een belangrijke stad in de handelsindustrie. De naam van de stad komt nog van een van die Keltische oude stammen en de legende gaat dat Trier nog ouder zou zijn dan. Met de verscheidene ontwikkelingen is het hedendaagse Trier vol met studenten, door de gevestigde universiteiten en is het ook voor de shopliefhebbers een aantrekkelijk oord.

Kunst- en cultuur snuiven in de Moezelstad

De befaamde filosoof en grondlegger van de arbeidersbeweging Karl Marx is in deze stad geboren. Geïnteresseerd in deze man en wil je meer van hem weten? Dan is een bezoekje aan het Karl Marx Haus een goed idee. Hier is de filosoof destijds geboren en het is nu de plek waar een vaste tentoonstelling over deze man te vinden is. Daarnaast zijn er nog diverse musea te bezichtigen, zoals het Stedelijk Museum Simeonstift. Hier zijn sculpturen, schilderijen en Koptisch textiel te bewonderen.

De avond doorbrengen in nostalgie

Eenmaal uitgeput van de vele sightseeing in de stad is het heerlijk om de dag te eindigen bij een sfeervol restaurantje aan de Moezel om uiteindelijk in een heerlijk bed te belanden. Natuurlijk is dit per budget weer anders. De een zal gezellig voor een hostel kiezen, de ander voor een pension en weer een ander heerlijk hotel. Kortom er is voor een ieder wel een fijn plekje te vinden in deze nostalgische en historische stad.

Meer Duitsland:

Citytrip Keulen? Ga (ook) naar Ehrenfeld & Belgisches Viertel
München, folklore, architectuur, sauerbraten en oktoberfest
Ruhrgebied, industrieel erfgoed, kunst(werken) en groene zones

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *