Zoek
Sluit dit zoekvak.

Europapark, waarom dit je volgende pretpark wordt

Europapark telt meer dan 100 attracties en shows, ongekend veel. Europa-park is het grootste pretpark van Duitsland dat jaar na jaar wordt uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld! Deze titel doet het park eer aan. Wedden dat je volgende pretpark bezoek, een trip naar Duitsland wordt?
Europapark

Europapark heeft attracties & shows zijn voor jong en oud

Of je nu kleuter bent (ons meisje van 5 jaar), tiener, aan je tweede jeugd begonnen bent of misschien al van je pensioen geniet. Europapark is er voor iedereen. Van een sprookjesbos tot super hoge megasnelle achtbanen, van wervelende shows tot een gezellige parade.

Omdat je er op een dag door 15 landen kunt reizen

Europapark
Europapark mag met recht geroemd worden om haar gedetailleerde thematisering. Werkelijk alles klopt in de themalanden van het park.
Vanzelfsprekend begin je je rondreis door Duitsland, net na binnenkomst op het park. Vakwerkhuizen, fonteinen en bijpassende muziek. In Zwitserland hangen de vlaggen in de straten, in Rusland koop je bij een babouschka Russisch thee, Italië trakteert op onweerstaanbaar lekkere pizza. In Spanje kleurt alles rood-geel, zelfs de ballen in de ballenbak. Reizen door Europa is een waar feest in Europapark en dan heb ik al het fraais van bijvoorbeeld Scandinavië of Griekenland nog niet eens genoemd.

Omdat je in Europapark ontzettend lekker kan eten

diner Europark
Of je nu trek heb in een Franse crêpe, een broodje gyros of een cowboymaaltijd, in Europapark kun je altijd ergens aanschuiven in een restaurant van jouw smaak. Bovendien zijn de prijzen zeer schappelijk. Voor een belegd broodje/warme panini betaalde ik € 3,50. Vers uit de keuken. Top! Voor een bijzondere restaurant ervaring stap je even binnen bij het Food Loop restaurant, een plek waar je eten per achtbaan naar je tafel wordt gebracht.

De restaurants in de hotels zijn voor alle gasten toegankelijk. Het buffetrestaurant van Castillo Alcazar is een regelrechte aanrader. Echter, de voorgeschotelde borden in de Siver Lake Saloon konden mijn goedkeuring meer dan wegdragen.

En: sinds kort kun je in het themagebied van Nederland zelfs poffertjes bestellen!
Europapark poffertjes

Omdat je kunt in stijl kunt blijven slapen

Wat is er nu leuker dan een dag naar een pretpark. Twee (of meer) dagen! Blijven slapen naast alle gave attracties, maakt een bezoek nog leuker. Kies je voor een van de prachtige hotels of slaap je liever in een heuse tipi of comfortabele blokhut? Wij kozen voor het laatste. Het enige dat je zelf mee dient te brengen, zijn een slaapzak en een handdoek. De douche/toiletgroepen van deze bijzondere camping zijn uitgebreid en goed onderhouden. Zo vind ik kamperen best leuk (zie Help, ik ga kamperen).
Bovendien bijkomend voordeel: als je hotelgast mag je een half uur voor openingstijd door de poorten van het park.
Blokhut Europapark

Omdat Europapark…

Omdat er alleen al dit jaar (2016) nog een nieuw land aan het assortiment toegevoegd wordt. Ierland zal dit seizoen de jongste gasten gaan verwelkomen. Tevens zal er nog een nieuw restaurant, luisterend naar de naam Spices, geopend worden. Omdat er in de nabij toekomst gewerkt wordt aan een waterpretpark en een nieuw hotel.

Kortom

Vriendlief, kleutermeisje en ik genoten 3 dagen met volle teugen van Europapark. Mijn stoere man trotseerde diverse achtbanen (single rides bij diverse attracties aanwezig, evenals baby switch/child swap). Ons meisje genoot van alle “zelf rijden” attracties en ik keek mijn ogen uit tijdens de ijsshow, in het 4D filmtheater en tijdens de parade. Oh, en had ik je al gezegd dat de wachttijden zo ontzettend meevallen? Voor de meest gewilde achtbanen stond je gemiddeld een half uur in de rij (mei 2016). Hoe relaxt is dat?
Europapark Ed Euromaus en diner Saloon

Europapark Praktisch:

  • Vanuit mijn woonplaats Breda rij je in ongeveer 6 uur naar Rust Duitsland, nabij het Zwarte Woud, waar Europapark gelegen is
  • Voor openingstijden, shows en speciale evenementen (bijvoorbeeld tijdens Halloween) check alle details op de website van Europapark.

Was jij al eens in Europa-park? Gaaf he?

Meer Duitsland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *