Zoek
Sluit dit zoekvak.

Droomeilanden voor je ideale droomvakantie. Dromen zijn geen bedorg!

Droomeilanden voor je ideale droomvakantie Mauritius

Droomeilanden waar je (reis)dromen werkelijkheid worden.

Mauritius

Mauritius is een droomeiland pur sang, compleet met palmbomen en parelwitte stranden. Daarnaast is het Afrikaanse eiland een paradijs om te duiken en snorkelen, dus zet je snorkel op en ontdek tussen de koraalriffen het onderwaterleven. Sla een duik naar de scheepswrakken in het noordwesten van het eiland zeker niet over.

Voor wie niet enkel met een cocktail in een hangmat zijn vakantie door wil brengen, trekt naar de hoofdstad Port Louis. Hier ontdek je dat Mauritius nog meer is dan een bounty eiland. Het VOC-fort Frederik Hendrik is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ondanks dat er niet veel meer rest dan een ruïne, is de voormalige vesting zeker een bezoek waard. Wist je trouwens dat niemand minder dan prins Maurits, zoon van Willen van Oranje, de reden is dat het eiland Mauritius heet?

Black River National Park doet het hart van menig natuurliefhebber sneller kloppen. Watervallen en duinlandschappen vormen samen een landschap zoals je dat nergens anders treft. Voel je klein tijdens een bezoek aan de botanische tuin. De waterlelies in deze tuin zijn ongelofelijk groot.

➡️ Lees ook: Rodrigues, paradijs voor kitesurfers en avonturiers

Seychellen

Droomeilanden voor je ideale droomvakantie Seychellen

Als ik zeg; Deze republiek telt in totaal 115 eilanden. Het grootste daarvan heeft dezelfde afmetingen als Texel en herbergt 90% van het complete inwoneraantal van de archipel en is de plek waar de hoofdstad Mahé gelegen is. Dan kan ik het maar over een bestemming hebben; de Seychellen.

Ben je natuur- of strandliefhebber of op zoek naar een idyllische huwelijksreisbestemming? Bezoek dan deze eilanden voor de fantastische onderwater wereld? Wat je doel ook is, op de Seychellen ziet u goed.

Naast strand tref je op het hoofdeiland Mahé, een keur aan fraaie wandelroutes door de prachtige flora en fauna op het eiland. Het Marine Conservation Society is een organisatie die reizigers betrekt bij de bescherming van de zee en de schildpadden die er in leven, zeker niet overslaan tijdens je reis.

Praslin is ongeveer de helft van het formaat van Mahé, terwijl La Digue slechts vijf bij drie kilometer groot is. Mahé leent zich perfect om per (huur)auto te ontdekken. La Digue daarentegen is een waar fietsparadijs. Een echte kuitenbijter, is de beklimming naar de top van het eiland, Bellevue. Het paradijs ligt aan je voeten.

Welk eiland kies je? Waarom zou je kiezen als je in de periode oktober tot april (wanneer de zee rustig genoeg is om te bevaren) kunt island hoppen?

Frans Polynesië

Niet minder dan 118 paradijselijke eilandjes midden in de Stille Oceaan wachten op je. Maak op Tahiti of Bora Bora kennis met de rijke Polynesische cultuur en geniet van de prachtige stranden.

Tahiti is het grootste en tevens het bekendste eiland uit de archipel. Een eiland speciaal voor de romantici onder ons, aangezien het de bijnaam eiland van de liefde draagt. Door de geringe omvang, rij je in nog geen twee uur het eiland rond. Wat je onderweg tegenkomt? De enige vuurtoren van Frans Polynesië, de botanische tuin en het museum over Tahiti alsmede het Gaugin Museum. Breng ook een bezoek aan de hoofdstad Papeete, een moderne havenstad met een koloniaal verleden.

Eenmaal de rondweg verlaten en het binnenland ingeslagen, wordt je getrakteerd op ongerepte jungle en exotische flora. Voor een pracht van een uitzicht trek je naar een van de verschillende kratertoppen.

De droomeilanden van Frans Polynesië zijn geen bedrog, het is er zelfs nog mooier dan je je kunt inbeelden.

Droomeilanden: Malediven

Malediven

Op de Malediven zijn de stranden mooier, is de lucht helderder en is de zee fijner dan waar ook ter wereld. De archipel van 1.200 eilandjes is het perfecte decor voor een lang gekoesterde droomvakantie.

De kraakheldere Indische Oceaan leent zich perfect om de onderwaterwereld te ontdekken. Duik in het water en sta versteld van hetgeen je onder het wateroppervlak ziet. Koraalriffen, kleurrijke vissen maken duiken en snorkelen tot een waar feest. Blijf je liever met het hoofd boven water, kies dan voor een excursie zeekanoën of een tocht per zeilboot.

Droomeilanden

Of denk je bij het woord droomeilanden wellicht aan Bali, Jamaica, Hawaii of Fiji?

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in Wegdromen het vakantiemagazine van The Travel Club

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *