Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonderful Indonesia | 5 x verrassende plekken op Bali

Wonderful Indonesia. Al sinds het begin van 2017 staan de data met rood omcirkeld in mijn agenda. Mijn trip naar Bali! En nu is het dan bijna zo ver, over een paar dagen vlieg ik (via Taipei) naar Denpasar. Een huurauto en geboekte accommodaties liggen vast. Hoe ik mijn tijd ter plaatse in ga vullen, weet ik nog niet precies. Er is simpelweg zoveel te doen. Bali is niet voor niets dé bestemming voor een yoga-retraite, surf trip of ultieme relax vakantie. Toch ben ik van plan meer te gaan doen, Bali heeft immers zo veel meer te bieden. Wonderful Indonesia (het verkeersbureau van het land) zette een aantal pareltjes op een rijtje. Genoeg inspiratie, misschien kom ik zelfs wel tijd te kort.

Wonderful Indonesia: Nationaal Park West-Bali

Wonderful Indonesia tipt als eerste het in het noordwesten gelegen Nationaal Park West-Bali. Een park met een oppervlakte van ruim 190 vierkante kilometer met een enorm gevarieerd landschap. Hier tref je regenwouden en droge savanne, maar ook (mangrove)bossen, bergen, zandstranden en koraalriffen. Ornithologen (vogel liefhebbers) halen hier hun hart op. Niet minder dan 160 vogelsoorten, inclusief de iconische Balinese spreeuw zijn er te spotten. Ook de onderwaterwereld is de moeite waard met vele soorten vissen en kleurrijke koraalriffen. Een ongerept stuk Bali dat klaar is om ontdekt te worden.

Wonderful Indonesia koraal

Nusa Lembongan

Het kleine paradijs Nusa Lembongan ligt op ongeveer 30 minuten varen van Bali. Wonderful Indonesia beschrijft het eiland als een plek met prachtige stranden en gezellige restaurantjes. Een plek die zich leent voor een scootertocht. Al toerend over het eiland kom je langs de mooiste tempels, en langs de blauwe zee. Bezoek meteen ook het buureiland Nusa Ceningan, dat met een brug verbonden is. Bij Devil’s Tear slaan woeste golven spectaculair tegen de rotsen, waardoor het water soms wel tot 10 meter de lucht in spuit. Dream Beach is zonder enige twijfel het mooiste strand, maar wat wil je ook met zo’n naam? Oh, en nog een geheimpje. Even alleen zijn met je lover? Rol dan je handdoekje uit op Secret Beach.

Wonderful Indonesia Devils Tear

Abyss Zipline in Ceningan Island Resort

Ooit slingerde ik al eens als een aap door de jungle van Laos en dat was enorm tof. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende tip van Wonderful Indonesia: de Abyss Zipline in het Ceningan Island Resort. Perfect voor adrenaline junkies. Ook iets voor jou?

Wonderful Indonesia: Nusa Penida

Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn een stuk kleiner dan het buureiland Nusa Penida. Ondanks dat het in afmetingen groter is, is het is het aantal bezoekers een flink stuk lager. Hoewel Bali slechts een boottocht van 30 minuten verwijdert is, lijkt het alsof je in een andere wereld beland bent. Een ongerepte natuur en nauwelijks toeristen, hoe klinkt dat je in de oren? Witte stranden alleen voor jou. Neem e duik- of snorkelspullen mee want met een beetje geluk spot je rifhaaien, hamerhaaien of zelfs walvishaaien. Wauw!

Banjar Hot Springs

Wonderful Indonesia Banjar Hot Springs
Lovina Beach dient als uitvalsbasis voor een bezoek aan de heilige Banjar Hot Springs. Deze ‘baden’ zijn gelegen ten midden een prachtig groene omgeving. Het heerlijke warme water stroomt uit de monden van mythische, draakachtige wezens. Het warme (27 graden Celsius) vulkanische zwavelwater werkt heerlijk ontspannend. Voor een sterke massage posteer je jezelf onder de waterstraal die van 4 meter hoogte naar beneden spuit. Wanneer je helemaal tot rust gekomen bent, geniet je van een traditionele lunch in het gezellige bijbehorende restaurant.

➡️ Lees ook: Reisroute Bali – 3 weken met een huurauto het eiland verkennen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

  1. Bali vond ik een heerlijk eiland waar je veel kunt ontdekken. Het meest indrukwekkende wat we er zelf deden was een rit met de brommer door het (rustigere) noordoosten en het bijwonen van een crematie ceremonie op het strand. Heel bijzonder. Fijne tips!

  2. Er is inderdaad zó ontzettend veel te doen. Ik ben er inmiddels al 2x een maand geweest en ik heb nog zo veel plekken op m’n bucket list staan, zoals het nationaal park in het westen. Veel plezier op Bali!

    1. Hi Marcella, ik keerde vandaag terug uit Bali, dus verwacht de komende tijd nog meer inspirerende tips, hier op omnitraveler.nl

  3. Ik vond Bali fantastisch! Er valt nog zoveel te zien en ontdekken als ik dit lees. Toch nog eens terug 🙂

    1. Hi Gabriëlle, ik keerde vandaag terug uit Bali, dus verwacht de komende tijd nog meer inspirerende tips, hier op omnitraveler.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *