Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dominica, deze droombestemming is ‘Best in Travel 2017’

” Locals maken er een grapje van dat als Columbus uit de dood op staat en terugkeert naar de Caribbean, dan is Dominica het enige eiland dat hij nog herkent.” –¬†vertaald naar Lonely Planet Best in Travel 2017

Best in Travel 2017

Jaarlijks verschijnt de Lonely Planet Best in travel lijst met daarin de mooiste bestemmingen voor het komende jaar.Voor 2017 zet de reisboekengigant Canada op nummer 1 – sorry voor de spoiler, indien je het nog niet wist – . Het waren echter vooral de nummer 2: Colombia en nummer 4: Dominica die me intrigeerde. Eerlijk gezegd weet ik van deze bestemmingen bizar weinig. Gelukkig woonde ik onlangs een workshop van de Caribbean Tourism Organistion (CTO) bij. Belgische Liesbeth Balthazar praatte me daar helemaal bij over deze bestemming. Oh, en verwar Dominca zeker niet met de Dominicaanse Republiek ūüėČ

Dominica: The Nature Island

“Weg van het massatoerisme,” opent Liesbeth haar presentatie. Dominica staat bol van het natuurschoon. Ingeklemd tussen het Franstalige Guadeloupe en Martinique, spreekt men op dit ongerepte eiland Engels. Onbekend maakt in zeker onbemind. Een bestemming voor de (eco)tourist die natuur tijdens een reis centraal stelt.

Met een unieke fauna – op Dominica komt een speciaal soort papegaai voor, die je nergens anders ter wereld treft – en adembenemende flora doet Dominica haar bijnaam ‘The Nature Island’ recht aan. Wist je trouwens dat je voor de kust whale watching kunt doen? De kans ¬†dat je zo’n enorme walvis spot is maar liefst 90%!

Niet minder dan 2/3 van het vulkanische eiland bestaat uit tropisch regenwoud. Grofweg 1.200 plantensoorten, verborgen strandjes, rivieren, hot springs zijn het decor van het eiland. Er zijn zelfs meer watervallen dan dagen in een kalenderjaar. Hikers, duikers en natuurliefhebbers, dit is jullie volgende vakantiebestemming.

Dominica hiking

Dominica must do’s

Klinkt goed allemaal, niet waar? Liesbeth deelt graag een aantal top belevingen:

 1. “Maak absoluut een trekking in het Waitukubuli Nationaal Park.” Voor elke type wandelaar is er een uitdaging. Van wandeling tot trekking, je kiest zelf welk niveau je aankunt.
  Meer info: http://www.waitukubulitrail.com/
 2. Neem een duik in de Emerald Pool
 3. Bezoek de tweeling waterval Trafalgar Falls
 4. Relax in een een natuurlijke (zwavel) spa
 5. Boek een homestay verblijf bij de zogeheten pre-Columbian Carib Indians

Dominica Emerald Pool

En dan nog dit

 • Wist je dat kaskraker Pirates of the Caribbean hier is opgenomen?
 • Carnaval (gehouden in februari of maart) is het grootste festival op het eiland. Tijdens deze feestdagen wordt er tevens een Calypso contest gehouden.
 • Gek van muziek? Sla het World Creole Music Festival dan zeker niet over
 • Dominica staat in de top 10 van beste duikplekken in de wereld

Dominica Carnaval

BNN op Dominica

BNN programma 3 op reis, voelde al aankomen dat Dominica dé nieuwe bestemming gaat worden en wijdde onlangs in haar uitzending aandacht aan dit bijzondere eiland. Kijk maar:

Foto: Credits: DOMINICA ISLAND IMAGE LIBRARY & www.discoverdominica.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *