Zoek
Sluit dit zoekvak.

De gevaarlijkste wegen van de wereld | Azië afleveringen

De gevaarlijkste wegen van de wereld Myanmar

De gevaarlijkste wegen van de wereld is misschien wel het leukste reisprogramma, dat geen reisprogramma is. Het concept ken je vast wel, twee bekende Nederlanders sturen door – doorgaans over erbarmelijke wegen – bijzondere landen. De gesprekken in de auto zijn de leidraad, het gegil overheerst soms, maar wat genieten wij van de prachtige beelden waar de duo’s doorheen sturen. Dit zijn onze favoriete afleveringen die zich in Azië afspelen.

Handen voor je ogen

We zeggen het maar eerlijk, af en toe zitten we met onze handen voor onze ogen als dit programma aanstaat. Gedachten schieten van rechts naar links. Variërend van hebben ze wel een goede autoverzekering naar ‘OMG wat is het daar mooi’. En van zou er nog nooit eens iemand rug- of nekletsel opgelopen hebben van dat gehobbel over die wegen tot een zucht van verlichting wanneer ze voor de laatste keer de sleutel uit het contact halen.

De gevaarlijkste wegen van de wereld: Vietnam

Oud-advocaat Bram Moszkowicz en pianist Wibi Soerjadi volgen met zijn tweeën een deel van de beruchte Ho Chi Minh Trail in Vietnam. De drukke stad uit zien te komen is al een hele klus en dan moet de rit nog gaan beginnen….. Naast het feit dat de wegen slingerend over het traject gaan, moet het tweetal ook rekening houden met het feit dat er her en der in de berm ook nog onontplofte bommen uit de Vietnamoorlog kunnen liggen. Even uitstappen is dus niet zonder gevaar.

Ho Chi Minh trail Vietnam

Mongolië

OmniTraveler is meermaals in Mongolië geweest en kan zich uitermate goed inleven wat het duo tijdens deze aflevering te wachten staat. Programmamaker en zanger Joris Linssen en presentator Kees Tol banen zich een weg over wegen die niet meer dan bandensporen zijn. en verkeersborden nauwelijks te vinden zijn. De weersomstandigheden helpen ook niet echt mee, net als de locals  die het niet zo nauw nemen met een slok achter het stuur zitten. Avontuur met een hoofdletter A.

Mongolië Gobi

De gevaarlijkste wegen van de wereld: Sri Lanka

Bij het bekijken de aflevering van De gevaarlijkste wegen van de wereld in Sri Lanka, met Patty Brard en cabaretier Richard Groenendijk, vraag je je af waar het gevaar schuilt. In het wegdek of in de bestuurders. Richard rijdt thuis in een automaat (spoiler alert: nu dus niet) en een handrem, moet je die er af halen als je gaat rijden? Doe je oordoppen in want Patty gilt van de eerste kilometer tot de laatste, maar geniet zeker ook van de beelden van hoofdstad Colombo en het spectaculaire berglandschap. Wist je trouwens dat het duo niet minder dan drie auto’s nodig had om de finish te bereiken? Echt. Drie!

De gevaarlijkste wegen van de wereld Sri Lanka Colombo

Indonesië

Zangeres Do en acteur Loek Peters hadden het geluk naar Indonesië af te mogen reizen, naar Flores om precies te zijn. Naast de gebruikelijke rompslomp onderweg is er in deze aflevering ook veel ruimte voor de Kelimutu vulkaan en wordt ook op camera vastgelegd hoe het tweetal bij de locals blijft overnachten. Een hele mooie aflevering.

Indonesië Flores

De gevaarlijkste wegen van de wereld: Myanmar

Afgronden, ravijnen en bergpassen staan centraal in de aflevering de gevaarlijkste wegen van de wereld in Myanmar. Actrice Bo Maerten en sportpresentator Toine van Peperstraten banen zich een weg door de zogeheten Chin State, waar ze uitlopers van het Himalayagebergte moeten trotseren. Eenmaal de woeste wegen bedwongen wacht hen een wondermooi sprookje, de tempelstad Bagan.

De gevaarlijkste wegen van de wereld Myanmar

Via deze link van NPO3 zijn veel afleveringen terug te kijken. Bingen maar!

Meer Azië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

 1. Leuke post!
  Ik ken het programma eerlijk gezegd niet, maar ik moest wel meteen aan een aantal spannende momenten denken die ik met mijn man heb beleefd. (Wat in vergelijking mogelijk niks voorstelde, dat terzijde. )
  Kronkel-routes met haarspeldbochten, van Noorwegen tot Italië, hoe mooi de omgeving ook is, ik blijf het heel spannend vinden.
  Rijden door Rusland vond ik vooral een groot avontuur.
  De wegen waren soms zo slecht dat het een wonder is dat onze auto het heeft overleefd.
  Toch geniet ik ook van die herinneringen en kijk ik er naar uit om weer te mogen reizen.

  1. Wij hebben tijdens verschillende reizen op diverse plekken ook doodsangsten uitgestaan. Bijvoorbeeld in Vietnam. Als je dan ook nog een gekantelde vrachtwagen passeert, wordt het er niet relaxter op. Het zijn overigens wel de beste verhalen om mee thuis te komen en avonturen om voor altijd te koesteren.

 2. Ik heb een paar weken terug voor het eerst een aflevering gekeken. Dat was die van Servië. Die wegen vond ik eigenlijk niet eens zo heel spannend. Die in Vietnam ziet er wel best uitdagend uit.. in de andere landen in Azië lijken me vooral de andere weggebruikers (en in Mongolië het woestijnzand) een uitdaging. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *